• Imprimir

El secretari Isidre Gavín anuncia que les obres de condicionament de la C-51 a Vilardida començaran la primavera de 2019

Volver
Viernes, 02 de noviembre de 2018
  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat visita, juntament amb l’alcalde de Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé, la rotonda construïda a la TP-2002 per millorar l’accés cap al nucli
Vila-rodona

Vila-rodona

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat avui durant una visita a Vila-rodona (Alt Camp), que el Departament iniciarà la primavera de 2019 les obres de condicionament de la C-51 al seu pas per Vilardida (termes municipals de Vila-rodona i Montferri). Els treballs, amb una inversió prevista de 7 MEUR, començaran un cop concloguin les tasques prèvies de prospecció arqueològica, que estan actualment en la seva fase final. 
 
L’actuació consisteix principalment en l’eixamplament de la carretera i la millora del seu traçat, en una longitud d’uns d’2,5 quilòmetres, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. A més de Montferri i Vila-rodona, el condicionament de la C-51, també abastarà els municipis de Bràfim i Rodonyà.
 
Les obres també inclouran la formació de nous accessos a la carretera de Bràfim i la construcció de camins i passos per a facilitar l’accés a les finques de l’entorn i el trànsit de vehicles agrícoles. Addicionalment, s’ha previst, en un altre àmbit de la C-51, a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), la construcció d’una rotonda en l’encreuament amb la T-240.
 
Nova rotonda a la TP-2002
 
Isidre Gavín ha visitat, juntament amb l’alcalde de Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé, la rotonda que ha construït el Departament a la carretera TP-2002, a l’encreuament d’accés cap al nucli. Aquesta actuació, que ha comptat amb un pressupost de 450.000 euros, millora l’ordenació del trànsit en aquest punt, on també conflueix la carretera TV-2004 (cap al Pla de Santa Maria).
 
L’encreuament on s’ha actuat presentava certa complexitat ja que estava format per un carril central de girs sobre la TP-2002, amb illetes sobre les carreteres TP-2003 i TV-2204, en una zona de revolt. La nova rotonda, de 52 metres de diàmetre exterior, permet afavorir la seguretat viària i la canalització del trànsit.
 
A més de la construcció de la rotonda, l’obra ha inclòs actuacions complementàries com:
 
  • Treballs previs de modificació de serveis afectats
  • Sistemes de drenatge
  • Senyalització horitzontal i vertical
  • Disposició de barreres de seguretat
  • Enjardinament
  • Enllumenat