• Imprimir

L'INCASÒL inicia la urbanització de la plaça de l'església de Santa Magdalena, a Pontons

Volver
Miércoles, 16 de mayo de 2018
  • L’obra compta amb un pressupost de prop de 27.500 € i forma part del programa Reviure les velles ciutats
Foto de la plaça

Foto de la plaça

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat la primera fase de les obres d’urbanització de la plaça de l’església de Santa Magdalena, situada en el nucli de La Rectoria de Pontons, a l’Alt Penedès. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Mule Calaf SL per un import de 27.428,31€ i compten amb un termini d’execució de 5 mesos.
L’objectiu de les obres és assegurar un bon accés a la plataforma de la plaça de l’església i al cementiri annex. L’obra, basada en un projecte de l’arquitecte Ricardo-Saúl Sánchez, preveu la urbanització de les escales d’accés a la plaça  així com les escales i rampes d’accés al cementiri, mitjançant la construcció de murs de contenció i la formació de rampes, escales i pavimentació d’aquestes.
 
Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Pontons, el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i l’INCASÒL dins del programa Reviure les velles ciutats. L’INCASÒL aportarà el 80% del cost, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament de Pontons el 20% restant.
 
L’església és d’origen romànic i va ser construïda al segle XIII. Ha sofert diverses modificacions posteriors. Abans de ser parròquia havia estat sufragània de Sant Joan de Muntanya.

Más información