• Imprimir

Ports de la Generalitat comença les obres de millora al port pesquer de Roses

Volver
Viernes, 12 de enero de 2018
  • Les obres consisteixen en la renovació del moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i el pantalà de pesca, per impulsar el servei a la pesca, la nàutica popular i els xàrters nàutics
  • El projecte té un cost de 680.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos
Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana les obres de reparació i substitució del moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i el pantalà de formigó a la dàrsena pesquera del port de Roses (Alt Empordà). El projecte que es va licitar l’agost passat ha de modernitzar i potenciar el port rosinc per donar millor servei a les embarcacions de pesca, nàutica popular i xàrters nàutics. L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’Administració portuària, compta amb una inversió de 680.000 euros i un termini d’obres de quatre mesos. En aquest sentit el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha dit: “Invertim en la millora de les infraestructures al servei de la pesca perquè representa un sector productiu prioritari pel Govern de Catalunya”. Font ha afegit: ”Invertir en el sector pesquer és invertir en generar economia, llocs de treball directes i indirectes i, per tant més oportunitats per als rosincs”.
 
Millora el servei per als usuaris i la connexió amb la ciutat
 
El projecte engloba tres punts d’obra: el moll de Ribera, on amarra la flota de la nàutica popular i els xàrters nàutics; el moll dels magatzems dels pescadors, on amarra part de la flota pesquera, i el pantalà de formigó on amarra un part d’embarcacions de pesca de petita eslora.
 
Les obres s’han iniciat al sector pesquer i al pantalà on amarren embarcacions petites. Per tal que els pescadors puguin continuar desenvolupant la seva activitat, les embarcacions de tresmall i les de teranyina s’han traslladat temporalment a un altre punt de la dàrsena pesquera mentre durin les obres.
 
L’actuació dels dos molls i el pantalà de formigó consisteixen en la reparació estructural de les tres infraestructures. Després, es renovarà el paviment a les tres superfícies, així mateix els norais o punts d’amarratge per a les embarcacions  se substituiran tant en els dos molls com en el pantalà.
 
El projecte continuarà en el primer tram del moll de Ribera on s’amarra la nàutica popular. En aquest tram es col·locarà un graó de fusta longitudinal per accedir millor des del moll a les embarcacions petites. A més, el moll de Ribera també es dotarà de mobiliari urbà i jardineres. L’actuació convertirà la zona de ribera en un espai més integrat amb l’entorn urbà, potenciant l’encaix del port pesquer de Roses i el teixit urbà amb  més espais ciutadans, una de les línies estratègiques de l’Administració portuària. Sobre el port de Roses Ricard Font ha destacat: “Roses és un exemple de port referent on nàutica, pesca, creuers, activitat industrial, comercial i de restauració conviuen, generant oportunitats i valor per a tots i per a la pròpia ciutat”.


12 de gener de 2018