• Imprimeix

L'ICGC adapta la plataforma Instamaps per al mòbil

Torna
Dimarts, 30 d'octubre de 2018
 
·         Amb Instamaps, l’usuari pot triar el seu propi estil de mapa, bolcar-hi les seves dades o les procedents d’altres fonts, publicar-lo a Internet i xarxes socials i convidar altres internautes a fer-hi aportacions
Imatge

Imatge

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha adaptat la plataforma Instamaps, que permet a qualsevol ciutadà crear la seva pròpia geoinformació i compartir-la en línia, per al seu ús des del telèfon mòbil.
 
Instamaps és una eina de disseny de mapes senzilla, que permet a l’usuari escollir i personalitzar el seu estil de mapa, a més de posicionar els seus punts d’interès i dibuixar les línies o polígons necessaris, tot afegint-hi la informació associada. D’aquesta manera, el ciutadà disposa d’una eina basada en informació rigorosa per confeccionar els mapes de les temàtiques que més li interessin.
 
Ara, l’ICGC ha adaptat el visor i l’editor de mapes al seu ús des del mòbil, i ha modernitzat el disseny de la pàgina principal i de la galeria de mapes. Així, pel que fa al visor de mapes, les capes, els diferents fons, les possibilitats d’exportació i el cercador de topònims s’han ubicat a la part superior esquerra de la pantalla, amb botons de colors diferents. Quant a l’editor de mapes, s’ha redissenyat la barra d’eines perquè quedi més estructurada i s’han optimitzat els menús per accedir a les diverses funcionalitats.
 
El disseny de mapes, a l’abast de tothom
 
Per confeccionar un mapa, la plataforma permet triar entre un estil bàsic, on es pot seleccionar el color dels elements incorporats, categories on pot pintar d’un color diferent els elements afegits en funció d’un paràmetre, o bé generar un mapa de calor i/o agrupació. Igualment, es pot partir d’un mapa topogràfic, un topogràfic simplificat, una ortofoto o un mapa de relleu.
 
Una vegada triat  el tipus de mapa, l’usuari hi pot bolcar la seva pròpia informació o bé la procedent de bases de dades accessibles  en línia. Finalitzada la confecció del mapa, l’autor el pot publicar a Internet de manera pública o privada i compartir-lo a les seves xarxes socials, així com convidar a altres usuaris a aportar-hi nova informació.
 
Finalment, la plataforma incorpora una galeria on es pot visualitzar, compartir i descarregar la feina feta pels propis usuaris. Entre els treballs de ciutadans que es poden consultar, més de 4.200, hi ha mapes de rutes excursionistes, monuments d’interès de diversos municipis, parades de transport públic d’un municipi, colles castelleres a Catalunya o situació de les fogueres autoritzades per la revetlla de Sant Joan, entre molts d’altres.