• Imprimeix

Calvet exigeix al govern de l'Estat la retirada del recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de mesures urgents en l'habitatge

Torna
Divendres, 12 d'octubre de 2018
  • El conseller de Territori i Sostenibilitat demanarà, en la reunió de la comissió bilateral d’infraestructures del proper dilluns, una trobada específica sobre aquest recurs, on també participi la PAH, amb qui s’ha reunit avui
Imatge

Imatge

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha exigit avui al govern de l’Estat la retirada del recurs d’inconstitucionalitat que l’anterior executiu va presentar contra la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Fruit d’aquest recurs, el Tribunal Constitucional va suspendre l’aplicació de gran part del seu articulat.
 
Calvet, que s’ha reunit avui amb els impulsors d’aquest text legal, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), ha emfasitzat que “no ens val una llei mutilada, la necessitem íntegra”. Ha recordat que “va ser votada per unanimitat al Parlament de Catalunya, fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que ens dona instruments i capacitat per atendre diverses problemàtiques relacionades amb l’habitatge, especialment tot el relacionat amb el drama dels desnonaments”.
 
Així, ha explicat que la Llei “ens dona capacitat per poder expropiar usdefruit, per obligar els grans tenidors i entitats financeres a reallotjar les persones en risc de desnonament o amb desnonaments en marxa”, entre d’altres. Per això “la seva suspensió no s’ha de mantenir ni un minut més; és un tema de sobirania però, sobretot, de justícia social”, ha reblat Calvet.
 
El conseller ha anunciat que durant la reunió de la Comissió bilateral d’infraestructures que tindrà lloc a Barcelona el proper dilluns, 15 d’octubre, demanarà a la Secretaria General d’Habitatge una trobada específica per analitzar l’aixecament de la suspensió de la llei catalana. En aquesta trobada, ha afegit, també hi hauria de ser present la PAH, com a promotors de la Llei.
 

Més informació