• Imprimeix

El Servei Meteorològic de Catalunya proporcionarà assessorament meteorològic a la Volta Ciclista a Catalunya

Torna
Dijous, 11 d'octubre de 2018

  • El Servei Meteorològic de Catalunya es converteix en col·laborador oficial de la ronda catalana i realitzarà assessorament meteorològic a l’organització de la cursa
Foto

Foto

 
La “Volta” forma part del calendari UCI World Tour, que agrupa les millors proves ciclistes del món, i es disputa anualment la darrera setmana del mes de març. El 2019 celebrarà la seva 99a edició del 25 al 31 de març.
 
Les dates de la cursa són ideals perquè els millors ciclistes del món mesurin les seves forces a l’inici de la temporada ciclista per les carreteres catalanes, com demostra l’excel·lent cartell de la cursa en els darrers anys, amb noms com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Chris Froome. Tot i això, a finals de març la meteorologia pot afectar el recorregut previst per la organització.
 
Així doncs, per tal de disposar de la millor informació possible, l’SMC enviarà informes amb la previsió diària aproximada de la temperatura, l’estat del cel i la probabilitat de precipitació a les localitats per on passen les etapes de la Volta Ciclista a Catalunya.
 
“Gràcies a les dates de la Volta, a finals de març, podem gaudir a Catalunya dels millors ciclistes del món, però és cert que la meteorologia ens pot afectar en el desenvolupament de la cursa. És per això que aquest acord de col·laboració ens permetrà disposar de la millor informació possible i en cas necessari actuar”, ha manifestat Rubèn Peris, director general de la “Volta”.
 
“Amb aquest acord l’SMC es consolida com el principal proveïdor en matèria de meteorologia a Catalunya. La Volta s’afegeix a d’altres esdeveniments esportius i culturals rellevants al nostre país, als quals l’SMC els fa l’assessorament meteorològic”, ha afegit Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya.
 
 
L’SMC  tindrà presència amb material visual a les arribades de les etapes de la “Volta”, així com a la pàgina web i al llibre de ruta de la cursa, i tindrà l’estatus de Col·laborador Oficial de la carrera.
 
 
 
11 d’octubre de 2018
 
El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig i el director general de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, han signat un acord, mitjançant el qual l’SMC es converteix en col·laborador oficial en matèria de meteorologia.