• Imprimeix

Comencen les obres de la primera fase de l'adaptació de l'estació de Vallcarca de l'L3 del metro a Barcelona

Torna
Dimarts, 08 de maig de 2018
  • Els treballs consisteixen en la construcció de dos ascensors per a connectar el vestíbul i cadascuna de les andanes
  • L’obra comporta una inversió d’1,7 MEUR i té un termini d’execució de 15 mesos
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat, amb les tasques prèvies d’implantació i de senyalització, les obres de la primera fase de l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de Vallcarca de la l’L3 de metro, situada sota l’avinguda Vallcarca de Barcelona. Es preveu que els treballs, que compten amb un pressupost d’1,7 MEUR tinguin una durada de 15 mesos.
 
L’obra inclou la remodelació del vestíbul de l’estació per encabir dos ascensors que comuniquin el nivell vestíbul amb cada una de les andanes, així com la supressió de diversos graons en aquest àmbit per tal de generar rampes que facilitin el flux dels usuaris.
 
En paral·lel, el Departament redactarà durant aquest any, en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, el projecte per a l’execució de l’ascensor de carrer que completarà l’adaptació de l’estació. Aquest ascensor s’emplaçarà a la banda costat Putxet de l’estació i disposarà de tres parades, una al vestíbul, una a l’avinguda Vallcarca i una altra al carrer república Argentina, tot ampliant, així, la cobertura de l’adaptació de l’estació en aquest àmbit,
 
Més del 90% de la xarxa de metro adaptada
 
Territori i Sostenibilitat està duent a terme l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de totes les estacions de la xarxa de metro. En aquests moments, la xarxa disposa de més d’un 90% d’estacions accessibles. A la ciutat de Barcelona, actualment s’estan executant les obres d’adaptació de l’estació de Jaume I de la línia L4.
 

Més informació