• Imprimeix

L'Agència Catalana de l'Aigua millora l'estanqueïtat de la presa de Sau

Torna
Dimecres, 13 de setembre de 2017
 
  • Mitjançant una inversió propera als 60.500 euros, es procedirà a canviar les juntes de les quatre comportes del sobreeixidor, un dels òrgans més importants per gestionar avingudes
 
  • S’optimitzarà així el seu funcionament, evitant la possible pèrdua de recurs
 
Comporta

Comporta

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) durà a terme una sèrie de millores a la presa de Sau, a la comarca d’Osona, centrades en un dels seus òrgans principals  per a l’alliberament d’aigua i gestió d’avingudes. Concretament, mitjançant una inversió propera als 60.500 euros, es canviaran les juntes d’estanqueïtat de les quatre comportes del sobreeixidor de la presa.

 

Es preveu que els treballs tinguin una durada aproximada de cinc setmanes aprofitant l’escassa pluviometria típica d’aquest període i davant la no previsió de gestionar volums elevats d’aigua. No obstant, el temps total de l’actuació dependrà de les aportacions d’aigua a l’embassament en cas de pluges importants. Cal tenir en compte que per al canvi de juntes i resta d’actuacions s’han de maniobrar les comportes i el nivell d’aigua no pot superar una cota determinada. La gestió de volums per a l’execució dels treballs es coordinen amb l’embassament de Susqueda de forma que no existeixi cap pèrdua de recurs.

 
L’actuació en cada comporta consistirà en dur a terme la implantació i muntatge de seguretat, el saneig de l’obra civil i les comportes, la fabricació de juntes laterals d’assentament i cargoleria, per finalment, muntar les noves juntes i el passamans.
 
Amb aquests treballs es millorarà el funcionament d’un dels òrgans més importants de desguàs de la presa optimitzant així el recurs emmagatzemat al sistema Ter.