• Imprimeix

L'experiment de l'aigua rep, en dues setmanes, prop de 46.000 visites i permet crear 600 noves espècies vegetals úniques

Torna
Dilluns, 20 de març de 2017
 
 
  • Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), l’ACA ha desenvolupat aquesta iniciativa, que es pot dur a terme de manera virtual al web www.h2oexperiment.com o bé presencialment a la plaça de Sant Jaume de Barcelona
 
  • Aquesta experiència presencial i interactiva, habilitada des del 17 de març fins el dimecres 22, ha registrat durant el cap de setmana prop de 800 visites
 
  • El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han visitat avui la instal·lació
 
Experiment

Experiment

En el marc de la setmana que acull la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), l’Agència Catalana de l’Aigua ha fet una clara aposta per la difusió i la conscienciació sobre la importància de l’aigua i del seu ús racional. Juntament amb la col·laboració de la Fundació Agbar, s’ha impulsat l’experiment de l’aigua, una iniciativa que disposa de dues vies de participació; per una banda un joc interactiu a través d’una plataforma virtual i, per l’altra, l’experiència presencial on s’interactua amb el cervell de l’aigua.
 
La pàgina web de l’experiment ha registrat en dues setmanes prop de 46.000 visites, que han permès idear a partir dels hàbits de consum d’aigua de les persones un total de 600 noves espècies vegetals com la que es pot apreciar a la imatge de l’esquerra. Cada nova espècie creada representa una metàfora del compromís dels participants, fruit de la seves respostes.
 
 
Experiència sensorial
 
Pel que fa a l’experiència presencial que es pot veure des del passat divendres 17 fins el dimecres 22 de març a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (cantonada carrer Sant Honorat), durant el cap de setmana ha registrat prop de 800 visites, que han permès connectar a les persones amb el cervell de l’aigua.
 
Aquest és un projecte en la frontera entre l’art i la ciència ciutadana, que ha estat impulsat des de l’Agència Catalana de l’Aigua i Domestic Data Streamers, amb la col·laboració de la Fundació Agbar.
 
Precisament avui, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, ha visitat la instal·lació, acompanyat amb el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero (fotografia de dalt).
 
Agustí  ha destacat la conscienciació que actualment hi ha a Catalunya sobre la importància de l’estalvi i del consum responsable d’aigua, amb consums que al voltant dels 110 litres per persona i dia i que el sanejament està en una situació exemplar, amb 510 depuradores que sanegen les aigües residuals de més del 97% de la població, la qual cosa ha contribuït a millorar l’estat dels rius.
 
“Nous temps demanen noves maneres de fer, de dir, de comunicar, de compartir objectius i de connectar amb les persones. En aquest cas ho hem volgut fer d’una manera singular i no convencional, a través d’una iniciativa creada per una empresa catalana de gent jove i innovadora que ens han ajudat a traduir el món complex de les dades a un llenguatge universal per recuperar la connexió emocional dels usuaris amb l’aigua” ha afegit Agustí.