• Imprimeix

Presentació del Mapa dels termes tradicionals de l’Alta Ribagorça i els Béns comunals

El proper 22 de maig a la seu del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça (Avda. Victoriano Muñoz, 48 del Pont de Suert) és farà la jornada de presentació del Mapa dels termes tradicionals de l’Alta Ribagorça i de l’estudi els Béns comunals, un sistema d’organització del passat per gestionar el present

15/05/2018 13:05
imatge_Alta_Ribagorca

El document plasma cartogràficament els límits dels termes tradicionals dels pobles de l’Alta Ribagorça -delimitació en la qual els béns comunals hi tenen una transcendència especial- i s’emmarca en la segona fase de l’estudi ‘Termes i comunals. Un sistema d’organització del passat per gestionar el present. Mapa de termes de població i béns comunals i propostes de gestió’, iniciat el 2016 amb l’elaboració d’un mapa de termes de població del Pallars Sobirà.
La presentació del mapa anirà a càrrec de Jesús Burgueño, geògraf i professor de la Universitat de Lleida, i es complementarà amb la conferència ‘Transhumància i comunals a l’Alta Ribagorça’, de la mà de Ferran Estrada, antropòleg i professor de la Universitat de Barcelona; i de l’exposició del document ‘Béns comunals. Un sistema d’organització del passat per gestionar el present’, conduïda per Marc Borrell (IDAPA) i Eduard Trepat (Fundació del Món Rural).
La jornada es gratuïta però cal formalitzar la inscripció aquí

Presentació del Mapa dels termes tradicionals de l’Alta Ribagorça