• Imprimeix

Presentació de la publicació amb les conclusions del I Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya

El proper 9 de març es presentarà, a Tremp, la publicació de les actes de I Congrés de Transhumància i Camins Ramaderes de Catalunya, que va tenir lloc durant la tardor de 2016

27/02/2018 09:02
cartell_publicacio_congres_transhumancia

Amb l’objectiu de donar continuïtat al debat iniciat i als objectius i reptes identificats en el marc del I Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) i la Fundació del Món Rural han impulsat l’elaboració d’un recull amb les ponències i les conclusions de la primera edició de la trobada, un congrés que va ser un èxit quant a assistència, qualitat de les ponències i experiències exposades.

Jornada de presentació dirigida a reflexionar sobre els reptes que tenim al davant

En la jornada s’analitzaran els reptes immediats d’aquesta activitat, que estan directament relacionats amb qüestions com ara el relleu generacional, el vincle entre la ramaderia extensiva i l’agricultura i el propi impacte de la transhumància en el medi ambient.
Per aquest motiu, s’ha previst un programa que, més enllà de la presentació de la publicació sorgida del congrés, inclourà ponències sobre aspectes cabdals com ara la xerrada sobre la toxicitat vegetal i el seu impacte en la qualitat de les pastures amb la professora de la Facultat de Veterinària de la UAB i Investigadora associada al CREAF Eva Castells, o la presentació d’una experiència en la gestió de vinya amb ramat d’ovelles a càrrec de l’enòleg Jordi Fernández.

La inscripció a la jornada és obligatòria i gratuïta i cal formalitzar-la aquí
Data i hora: 9 de març de 2018 a les 10:30 h
Lloc: Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Passeig Pompeu Fabra, 21, Tremp

Presentació de la publicació