• Imprimeix

S'ìnicia la redacció del PDU d’activitat econòmica Les Planes del Guardià

03/01/2019 14:01
Aquest Pla director ordenarà la implantació d’una nova àrea d’activitat econòmica logística de 250 hectàrees entre els municipis de Vila-rodona i Alió (Alt Camp), a Les Planes del Guardià, a continuació del polígon industrial Bràfim-Alió. Concretament, estarà situada entre l’autopista AP-2 al nord, la C-51 al sud, la sortida 11 de l’autopista a l’est i el sender de gran recorregut GR-172 a l’oest.
 
El nou sector potenciarà la concentració de sòl logístic al llarg de l’AP-2, juntament amb els polígons industrials de Valls i de Montblanc, evitant que l’activitat logística es dispersi pel territori. Tant el planejament municipal de Vila-rodona com d’Alió ja preveien desenvolupar usos d’aquestes característiques.
 
Així, el PDU delimitarà i ordenarà un o més sectors d’interès supramunicipal per a activitat econòmica. També establirà com fer-ho minimitzant el consum de sòl i racionalitzant-ne l’ús, afavorint la mobilitat de persones i mercaderies, i el transport públic. Finalment, vetllarà per protegit el patrimoni natural i històric i el paisatge, per mantenir els valors culturals i identitaris de la comarca.