• Imprimeix

S'ìnicia la redacció del PDU de transformació de la C-31 al tram Sant Adrià-Badalona

03/01/2019 14:01
El Pla director abordarà com transformar la C-31 en el tram que discorre entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona (Barcelonès). Ambdues ciutats ocupen una posició estratègica en el continu metropolità, fet que les ha portat a conviure amb grans infraestructures, amb l’efecte barrera que això comporta. En el cas de la C-31, s’ha anat pacificant i transformant en el seu tram central, entre els rius Llobregat i Besòs. No obstant, passat el Besòs és encara una via segregada d’alta capacitat, amb tres carrils per sentit.
 
L’entorn urbà al llarg dels 6 km en què l’autopista discorre per Sant Adrià i Badalona és dens i amb les edificacions situades a poca distància de la via, que manté una amplada d’entre 70 i 90 metres. Tot i que l’àmbit que abastarà el PDU s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, es basarà en el traçat de l’autopista i l’ordenació del seu entorn immediat, que sumen unes 84 hectàrees.
 
Aquest àmbit es podria estendre cap als barris adjacents per impulsar també la seva transformació i garantir la continuïtat a banda i banda de l’autopista, així com la connexió amb altres actuacions previstes, com l’ampliació de la xarxa de metro entre altres.
 
Els objectius del PDU seran millorar la connexió entre els barris situats a banda i banda de l’autopista, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica que pateixen, millorar la integració paisatgística de la infraestructura, millorar les vies i carrers complementaris i potenciar el transport públic. També posarà les bases per integrar totes les actuacions al voltant de la C-31 com a part d’una transformació d’abast metropolità.