• Imprimeix

La Generalitat participa en la primera edició d’Innovate4Climate Finance and Markets Week, que pren el relleu de la fira del mercat de carboni Carbon Expo

Més de 50 ponents de renom internacional es reuniran del 22 al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona en la primera edició d’Innovate4Climate Finance and Markets Week, organitzada pel Banc Mundial i Fira Barcelona, per  discutir els principals reptes econòmics i mesures financeres necessàries per combatre el canvi climàtic. Líders governamentals, empresaris i entitats financeres aprofundiran en com garantir la mobilització del finançament necessari per fer front al canvi climàtic, en una cimera que inclourà tallers, exposicions i esdeveniments paral·lels.

El lema és Unlocking the Trillions i fa referència a la inversió necessària que la posada en pràctica dels compromisos Acords de París (COP21) impliquen: 23 trilions de dlolars (en nomenclatura nord-americana) de dòlars tant des del sector públic com del privat. Governs, organitzacions multilaterals, sector empresarial, sector bancari i financer,  tots són imprescindibles per avançar cap a una transformació a una economia resilient i baixa en carboni.

Catalunya, present a l’I4C

Les regions i d’altres entitats no estatals, com són les ciutats o empreses, tenen un paper important en matèria de canvi climàtic. Catalunya és un exemple d’aquesta voluntat, ja sigui a través d’iniciatives com el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, en el que més de 500 municipis disposen de plans d’acció d’energia sostenible i plans d’adaptació als impactes de canvi climàtic, o bé el mateix Govern de la Generalitat, amb la seva acció dins les xarxes de col·laboració i cooperació amb d’altres governs regionals. Una mostra és que, fins l’any passat, el Govern de la Generalitat va copresidir l’nrg4SD (Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible), i que actualment presideix per Europa The Climate Group

Com ja era habitual en les edicions de la Carbon Expo, el Departament de Territori i Sostenibilitat disposarà d’un estand i serà present en diferents actes i panels que tindran lloc durant la celebració de l’I4C.

Data d'actualització:  19.05.2017