Responsable: Sr. Sergio Romero de Tejada Martínez
Càrrec: director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Adreça
Carretera de Sant Pere Pescador km. 13.6 - El Cortalet
Població
17486 Castelló d'Empúries
Telèfon
972 45 42 22
Fax
972 45 44 74
Accessibilitat
Edifici accessible
Contacte
Adreça web
Horari d'atenció

Trucar al telèfon indicat o consultar la pàgina web del parc.

Horari de registre

de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Tancat els dies 24 i 31 de desembre.

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà està situat dins la badia de Roses, a la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona.

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà va ser creat el 28 d'octubre de 1983 mitjançant la Llei 23/1983, de declaració de paratges naturals d'interès nacional i de reserves integrals zoològiques i botàniques dels Aiguamolls de l'Empordà.

Els Aiguamolls de l'Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb el  Delte de l'Ebre i el Delte del Llobregat. Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s'han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.

Els Aiguamolls de l'Empordà són un dels espais naturals de Catalunya en què s'observa una major varietat d'espècies animals. Els ocells fan dels Aiguamolls el seu refugi i el lloc de descans i en són més de 300 espècies, moltes d'elles protegides i d'una gran bellesa. Fins ara han estat citades 329 espècies d'ocells, de les quals 82 hi nidifiquen de manera regular.