• Imprimeix

FGC millora l'accessibilitat de l'estació de Plaça Major de Sabadell

Torna
Dilluns, 29 d'octubre de 2018
  • Instal·lem dues escales mecàniques de baixada per millorar l’accessibilitat al vestíbul de l’estació directament des del carrer per als nostres usuaris
  • L’estació d’FGC de Sabadell Plaça Major és la que registra un volum més elevat d’usuaris a la ciutat amb més d’1,5 milions de viatgers anuals que ara podran accedir amb millors condicions a l’estació
Fotografia de dalt a baix i d'esquerra a dreta: Julià Fernàndez, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Pere Mateu, director de Projectes d'FGC, Ricard Font, president d'FGC, i Maties Serracant, alcalde de Sabadell.

Fotografia de dalt a baix i d'esquerra a dreta: Julià Fernàndez, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Pere Mateu, director de Projectes d'FGC, Ricard Font, president d'FGC, i Maties Serracant, alcalde de Sabadell.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha visitat les millores executades en els accessos de l’estació d’FGC de Sabadell Plaça Major. En concret, s’han instal·lat dues noves escales mecàniques de baixada col·locades en paral·lel a les escales mecàniques existents de pujada, amb un desnivell de 30 metres.
 
D’aquesta manera, Ferrocarrils avança en el projecte per millorar els accessos de l’estació amb més trànsit de viatgers de Sabadell, que superen els 1,5 milions a l’any, i facilita la mobilitat carrer-vestíbul.

Segons el president d’FGC “divendres a Terrassa explicava que els estudis de demanda del Pla Director d’Infraestructures (PDI) preveien creixements del 15% i en tres anys hem crescut en quasi 2 milions de viatges més a Terrassa, que vol dir un 65% més”. Font ha afegit que “avui a Sabadell puc explicar que també els estudis de demanada del PDI van errar i molt, perquè aquí hem superat els 1,5 milions de viatges més en dos anys, que significa un 66% més en lloc del 20% que estava previst al PDI. Els estudis han fracassat però per bé, perquè estem vivint un moment d’èxit total en la promoció del transport públic i d’una mobilitat neta. Anem per bon camí en l’estratègia correcte per millorar la qualitat de l’aire metropolità i lluitar contra el canvi climàtic. Estem orgullosos de participar en la millora del planeta pensant amb les generacions futures.

Escales Sabadell Plaça Major

Escales Sabadell Plaça Major

Les estacions de l’última fase del perllongament d’FGC a Sabadell es van inaugurar el juliol de l’any 2017 amb uns estàndards de qualitat correctes, ajornant la construcció de determinats elements amb la previsió que quan es disposés de pressupost s’introduïssin millores progressivament per incrementar el confort dels usuaris. Un compromís amb els ciutadans de Sabadell que avui es fa realitat, com es va anunciar en el moment de la seva inauguració.
 
Així, a Sabadell Plaça Major també s’ha instal·lat una pantalla d’informació a l’escala d’accés i suports per bicicletes dins de l’estació per afavorir els trajectes intermodals.