• Imprimeix

Entren en funcionament dos nous passos de vianants semaforitzats a la ronda sud de Granollers (C-352)

Torna
Dimecres, 12 de desembre de 2018
 
·         El Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat els semàfors, en coordinació amb l’Ajuntament de Granollers, per a millorar la permeabilitat entre un costat i un altre de la ronda
 
·         L’obra es complementa amb l’elaboració d’un estudi de caracterització del trànsit a la via, amb un pressupost total de 152.000 euros
Un dels semàfors instal·lats.

Un dels semàfors instal·lats.

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Granollers han posat en funcionament avui un dels dos nous passos de vianants semaforitzats a la ronda sud (C-352) per a donar més facilitat de pas d’un costat a un altre de la via en condicions de seguretat. Els nous semàfors se situen en la confluència de la ronda sud amb els carrers Pla de Baix i Mare de Déu de Montserrat. En els pròxims dies, entrarà en funcionament l’altre semàfor, ja que ha de finalitzar la construcció d’una nova vorera en el marc d’una promoció privada, també amb la mateixa operativa que l’anterior.
 
Aquesta mesura s’emmarca en el treball que Territori i Sostenibilitat està fent conjuntament amb el govern municipal i entitats veïnals per a millorar la permeabilitat de la ronda sud de Granollers (C-352) i reduir l’impacte acústic en les edificacions properes com a conseqüència del trànsit.

La instal·lació dels semàfors es complementa amb un estudi de caracterització del trànsit de la ronda que el Departament està elaborant, per determinar tant el volum total de vehicles com els itineraris que efectuen, per tipus de vehicles –lleuger o pesant– i per tipus de dia –feiner o festiu. Aquest estudi estarà enllestit a finals d’any.
 
El pressupost de l’obra d’instal·lació dels semàfors i la senyalització vertical i horitzontal associada i de l’elaboració de l’estudi és de 152.000 euros.
 
Estudi d’impacte acústic i de qualitat de l’aire

Així mateix, també es preveu dur a terme un estudi del soroll ocasionat pels vehicles que circulen per la ronda en les edificacions properes i les possibles mesures correctores a aplicar en cas necessari. També s’està elaborant un estudi de la qualitat de l’aire.