• Imprimeix

Territori i Sostenibilitat millora els serveis de bus de Manresa amb Sant Joan de Vilatorrada i amb Sant Salvador de Guardiola

Torna
Divendres, 10 d'agost de 2018
  • A partir de l’1 de setembre s’amplia l’oferta de transport públic de la capital del Bages amb poblacions del seu entorn
El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça, a partir de l’1 de setembre, l’oferta de transport públic de Manresa amb dues poblacions del seu entorn; en concret, s’introdueixen millores en els serveis Manresa - Sant Joan de Vilatorrada i Manresa – Sant Salvador de Guardiola.
 
  • Manresa – Sant Joan de Vilatorrada (700 – 701)
 
·         Es crea una nova expedició d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners (excepte agost) a les 20.00 hores des de Manresa i a les 20.20 h des de Sant Joan de Vilatorrada.
 
·         S’incorporen dues noves expedicions d’anada i de tornada els dissabtes, a les 23.00 h i a les 23.40 h des de Manresa i a les 23.20 h i a les 00.00 h des de Sant Joan de Vilatorrada.
 
Aquesta línia va transportar uns 230.000 viatgers l’any 2017, el que va suposar un increment del 7% respecte de l’any 2016. Per al primer semestre de l’any 2018, l’increment interanual és del 10,4%. L’empresa concessionària Transportes Castellà, del grup Sagalés, és l’operadora d’aquest servei.
 
  • Manresa – Sant Salvador de Guardiola (T5)
 
·         Es modifiquen els horaris dels dissabtes per tal d’oferir un servei de tornada de Manresa a Sant Salvador de Guardiola  mitja hora més tard respecte de l’actual, tant al migdia com al vespre.
 
·         Es dona un caràcter circular a la línia, de tal manera que la parada del carrer de la Llum de Sant Salvador de Guardiola de tornada des de Manresa també es pugui fer servir per anar a Manresa.
 
·         Es coordinen els horaris dels dissabtes i festius amb els trens de la línia R5 d’FGC a Martorell i Barcelona.
 
 
·         Es modifica el recorregut de la línia al seu pas per la urbanització del Calvet, a través dels carrers de Graell i de la Riera, en forma de servei a la demanda, donant, així, una millor cobertura territorial.
 
La concessionària Masats Transports Generals, del grup Direxis, opera aquest servei.