• Imprimeix

Territori i Sostenibilitat millora l'oferta del servei exprés e10 Barcelona – Sentmenat i de l'e9 Barcelona-Caldes de Montbui

Torna
Dimarts, 08 de maig de 2018
  • A l’e-10 s’han implantat tres noves expedicions d’anada i tornada  de dilluns a divendres feiners, excepte agost
  • L’e9 compta amb hi ha cinc noves expedicions d’anada i set de tornada de dilluns a divendres feiners, excepte agost
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reforçat la línia de bus exprés e10 que comunica Barcelona amb Sentmenat amb tres noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners excepte agost entre Polinyà – Santa Perpètua de Mogoda i Barcelona. També ha incorporat millores a la línia e9, que comunica Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans amb Barcelona amb cinc noves expedicions d’anada i set noves de tornada, de dilluns a divendres feiners excepte agost. Les noves expedicions van entrar ahir en servei.
 
Pel que fa a l’e10, es reforcen les entrades al matí en direcció a Barcelona, que són les franges horària amb major demanda. Les hores de sortida de les noves expedicions són:
 
·         Des de Polinyà en sentit Barcelona: 7.05 h – 7.35 h – 8.25 h.
·         Des de Barcelona en sentit Polinyà: 7.40 h – 8.15 h – 9.10 h.
  
L’e10, operada per l’empresa FYTSA, del Grup Sagalés, va entrar en funcionament el 8 de setembre de 2014, va ser la desena línia d’altes prestacions que es va posar en marxa a la demarcació de Barcelona i la tretzena a tot Catalunya. Aquesta línia comunica Barcelona i Sentmenat per l’autopista C-33 fent parada als municipis de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà.
 
L’e10 ha augmentat el 20% en el nombre de viatgers des de la seva inauguració al setembre de 2014. Els 419.104 viatgers que es movien en aquest corredor al 2014 han crescut fins a ser 501.018 l’any 2017. Les línies exprés presenten un conjunt d’avantatges respecte les línies convencionals, com ara una reducció notable del temps del trajecte del recorregut, atès que els vehicles assoleixen velocitats comercials més competitives i una millora en la qualitat del viatge ja que l’usuari disposa de WIFI i premsa a bord del vehicle.
 
 
 
Millores a l’e9
 
Pel que fa a l’e9, operada per l’empresa FYTSA, del Grup Sagalés, va entrar en funcionament l’1 d’agost de 2014, va ser la novena línia d’altes prestacions que es va posar en marxa a la demarcació de Barcelona i la dotzena a tot Catalunya. Aquesta línia comunica Barcelona i Caldes de Montbui per l’autopista C-33 fent parada als municipis de Santa Perpètua de la Mogoda i Palau-solità i Plegamans.
 
Concretament, les millores s’han posat en servei reforcen les franges horàries de major demanda en les entrades al matí i les sortides a la tarda des de Barcelona i consisteixen en els següents canvis en sentit Barcelona (s’indica Sagrera (S) o Tetuan (T)) :
 
·         L’expedició de les 6.50 h Caldes-Palau-Barcelona (S) es desdobla en dues: una sortida directa Caldes-Barcelona (S) a les 6.50 h i una sortida directa Palau-Barcelona (S) a les 6.55 h.
·         Es crea una nova expedició a les 7.00 h Palau-Barcelona (T).
·         L’expedició de les 7.05 h Caldes-Palau-Barcelona (S) passa a realitzar-se de manera directa Caldes-Barcelona (S).
·         Es crea una nova expedició a les 7.25 h Caldes-Barcelona (T).
·         L’expedició de les 7.43 h Caldes-Palau-Barcelona (T) passa a realitzar-se de manera directe Palau-Barcelona a les 7.57h (S).
·         L’expedició de les 8.10 h Caldes-Palau-Barcelona (T) es desdobla en dues: una sortida directe Caldes-Barcelona (T) a les 8.10 h i una sortida directe Palau-Barcelona (S) a les 8.22 h.
·         L’expedició de les 8.17 h Palau-Barcelona (T) passa a realitzar-se a les 8.12h.
·         L’expedició de les 9.00 h Caldes-Palau-Barcelona (T) es desdobla en dos: una sortida directe Caldes-Barcelona (T) a les 9.00h i una sortida directe Palau-Barcelona (S) a les 9.07 h.
·         L’expedició de les 17.36 h Palau-Barcelona (S) passa a realitzar-se a les 17.40 h.
 
I en sentit Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui es realitzen els següents canvis:
 
·         L’expedició de les 6.50 h Barcelona(T)-Palau-Caldes passa a realitzar-se a les 7.00h i es transforma en servei directe Barcelona(T)-Caldes.
·         Es crea una nova expedició a les 7.25 h Barcelona (S)-Palau.
·         Es crea una nova expedició a les 7.35 h Barcelona (S)-Palau.
·         L’expedició de les 7.40 h des de Barcelona (T)-Palau-Caldes passa a realitzar.se a les 7.45 h.
·         L’expedició de les 7.40 h des de Barcelona (S)-Palau passa a realitzar-se a les 7.45 h.
·         Es crea una nova expedició a les 8.35 h Barcelona (S)-Palau.
·         L’expedició de les 8.40 h des de Barcelona (T)-Palau-Caldes passa a realitzar-se a les 8.45 h.
·         Es crea una nova expedició a les 8.55 h Barcelona (S)-Caldes.
·         Es crea una nova expedició a les 9.40 h Barcelona (S)-Caldes.
·         Es crea una nova expedició a les 13.25 h Barcelona(T)-Palau-Caldes.
·         L’expedició de les 16.20 h Barcelona (T)-Palau-Caldes passa a realitzar-se a les 16.10 h.
·         Es crea una nova expedició a les 18.25 h Barcelona(T)-Palau.
 
Així mateix, atenent a les dades de demanda existents i per tal de millorar la velocitat comercial del servei exprés en sentit Barcelona, entre les 6.00 h i les 8.25 h únicament hi hau tres expedicions (6.00h – 6.55h – 8.25h) que realitzen les parades situades al lateral del polígon industrial Urvasa. D’aquesta manera, s’atén de forma adequada la mobilitat vinculada a aquest centre d’activitat laboral sense perjudicar la resta d’usuaris del servei.
 
La línia e9 ha augmentat un 12% el nombre de viatgers des de la seva inauguració, l’agost de 2014. Els 1.708.044 viatgers que es movien en aquest corredor al 2014 han crescut fins a ser 1.918.008 l’any 2017. Les línies exprés presenten un conjunt d’avantatges respecte les línies convencionals, com ara una reducció notable del temps del trajecte del recorregut, atès que els vehicles assoleixen velocitats comercials més competitives, i una millora en la qualitat del viatge ja que l’usuari disposa de wifi i premsa a bord del vehicle.

Més informació