• Imprimeix

L'ATM del Camp de Tarragona guanya un 5,1% d'usuaris i frega els 20,5 milions de viatges l'any 2017

Torna
Divendres, 09 de febrer de 2018
  • Un 34,4% dels viatges s’han realitzat amb títols integrats de l’ATM, xifra lleugerament superior a la de l’any anterior
  • Les vendes de títols integrats augmenta un 9%
El nombre d’usuaris del transport públic a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona ha crescut un 5,1% el 2017 i s’ha situat en 20.471.560 usuaris, un cop tancat el mes de desembre. Aquestes dades, consoliden la recuperació de viatgers, situant la xifra d’usuaris del transport públic propera al nivell de l’any 2011 (millor any enregistrat al sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona), gràcies a 2 anys consecutius d’increment de viatgers.
TES

TES

Durant l’any 2017 ha crescut en general la utilització de tots el títols, tant els integrats de l’ATM (amb un 9% d’increment) com els propis de les empreses operadores de transport públic (amb un 3,2% d’increment). Pel que fa als títols integrats de l’ATM, destaca la utilització del T-12, amb un increment del 24,9%, seguit del T-50/30, amb un increment del 10,39%. Quant al títol de màxima fidelitat i recurrència, el T-MES, creix en número total d’usuaris per setè any consecutiu.
 
Destaca també, la recuperació del títol T-10, que augmenta un 9,3% i l’increment proper al 3,9% del T-10/30.
 
L’ús dels títols propis de les empreses operadores de transport públic també han enregistrat una major utilització, amb un increment del 3,5% en el cas dels busos urbans de Reus i Tarragona i del 7,65% en el cas dels busos interurbans de transports públics de la Generalitat de Catalunya i ferrocarrils regionals i de rodalia. (Veure quadre a la nota de premsa adjunta)
 
Evolució de les vendes dels títols integrats
 
D’altra banda, les vendes de títols integrats ATM ha crescut aquest 2017 a pràcticament tota la gamma. Destaca l’augment del títol social T-12, que permet als nens i nenes d’entre 4 i 12 anys viatjar gratuïtament en la seva zona tarifària, amb un increment de 31,4% seguit del títol T-MES FM/FN (adreçat a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses), que augmenta prop d’un 25%, convertint-se en l’abonament amb el major increment percentual respecte el període anterior.
 
Pel que fa les vendes del T-50/30 (que permet realitzar 50 viatges durant 30 dies consecutius des de la seva primera validació), augmenten un 13,5% i les del T-10 (que permet realitzar 10 viatges) un 11%.
 
Pel que fa la resta de títols, el T-MES (que permet realitzar un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies consecutius des de la seva primera validació), el T-70/90 (que permet realitzar a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses 70 viatges durant 90 dies consecutius des de la seva primera validació) i el T-10/30 (que permet realitzar 10 viatges durant 30 dies consecutius des de la seva primera validació) tenen increments d’entre el 5% i 6%. El títol T-MES bonificat per a persones en situació d’atur és l’únic que ha presentat un descens en les seves vendes. (Veure quadre a la nota de premsa adjunta)
 

Més informació