• Imprimeix

Territori i Sostenibilitat amplia el servei de transport a la demanda a tot el Berguedà

Torna
Dijous, 01 de febrer de 2018
  • A partir d’avui, 1 de febrer, entra en servei l’extensió del servei als nuclis de població del Baix Berguedà
El Departament de Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb  el Consell Comarcal del Berguedà, posa avui en funcionament els nous serveis de transport a la demanda als nuclis de població del Baix Berguedà que no disposen d’aquest servei. D’aquesta manera s’estén al sud de la comarca aquest model que ja funciona en diferents municipis de la part nord.
 
El sistema de transport a la demanda del Berguedà funciona a 19 nuclis de 13 municipis: Gósol, Saldes, Vallcebre, Sant Julià de Cerdanyola, Gisclareny, la Nou de Berguedà, Fígols, Cercs, Castellar de n’Hug, Castell de l’Areny, Sant Jaume de Frontanyà, Capolat i Castellar de Riu. Dona cobertura a una població de 1.982 habitants. Ara s’estén i cobreix set rutes més:
 
·         Santa Maria de Merlès -  Puig-reig
·         L’Espunyola –  Montclar (cruïlla) - Casserres  - Puig-reig
·         Serrateix – Viver – Puig-reig
·         Montclar (poble) – Montclar (cruïlla) - Casserres – Gironella
·         Montmajor -  l’Espunyola  - Avià – Berga
·         La Quar – Sagàs – Gironella
·         Serrateix  - Viver – Navàs
 
El servei funciona prèvia trucada telefònica o comunicació per whatsApp i permet el  transport de la persona interessada ja sigui a la capital comarcal o al seu municipi de referència o a les parades de les línies de servei regular de bus que enllacen amb Berga, Manresa i Barcelona. El transport a la demanda té un recorregut i uns horaris prefixats i s’ofereix de dilluns a divendres feiners. Els usuaris han de demanar el servei ­-que es fa en taxi-  abans de les 5 de la tarda del dia anterior laborable. Aquest sistema dóna servei als municipis més petits i és molt més sostenible que mantenir moltes línies d'autobús amb baixes ocupacions.
 
El transport a la demanda garanteix l’accés a la capital comarcal i als centres sanitaris i assistencials de les persones que viuen en nuclis de població de baixa densitat. Actualment, el Departament de Territori i Sostenibilitat presta més de 200 serveis a la demanda i té convenis amb 13 consells comarcals  per finançar aquest tipus de transport públic. Els consells comarcals fan les tasques de gestió, control, seguiment i atenció a l’usuari.

Més informació