• Imprimeix

FGC millora el servei a la línia Lleida-La Pobla

Torna
Dijous, 11 de gener de 2018
  • Modificacions dels horaris, la introducció de més parades facultatives i un nou enclavament a Balaguer permetran millorar els temps de viatge i el confort dels usuaris
  • A partir d’aquest dissabte dia 13 la línia entre Lleida i Balaguer s’anomenarà RL1 i la línia entre Lleida i La Pobla de Segur RL2
Línia Lleida-La Pobla

Línia Lleida-La Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) introduirà canvis a la línia Lleida-La Pobla a partir d’aquest dissabte, 13 de gener, amb l’objectiu de millorar el servei ferroviari que s’ofereix actualment. Aquestes modificacions en el servei s’apliquen d’acord amb les propostes de millora manifestades per la Comissió de Seguiment del servei Lleida – La Pobla de Segur – Esterri d’Àneu, formada pels ajuntaments, el Consell Comarcal i els agents econòmics i socials del territori.

D’aquesta manera la línia que uneix la ciutat de Lleida amb Balaguer passarà a anomenar-se RL1 i la línia entre Lleida i La Pobla de Segur serà la RL2.  

També es faran lleugeres modificacions dels horaris amb l’objectiu de millorar les connexions dels trens d’FGC amb els trens Avant, que connecten Lleida amb Barcelona.
Aquests nous horaris seran possibles gràcies a la incorporació d’algunes estacions al sistema de parades facultatives, sota demanda de l’usuari. Així, Alcoletge, Sant Llorenç de Montgai, Àger i Cellers s’afegiran al conjunt de set parades que actualment funcionen amb aquest sistema que permet reduir el temps de viatge i estalviar energia. Tots els horaris es poden consultar al web lleidalapobla.fgc.cat o a l’aplicació per a mòbils d’FGC.
 
Tots aquests canvis, sumats a l’entrada en funcionament d’un nou enclavament a Balaguer, permetran reduir vuit minuts el temps de viatge del recorregut entre les estacions de Lleida – Pirineus i La Pobla de Segur, i reduir un minut el temps de viatge de les circulacions amb origen Lleida i destinació Balaguer.

 

Una línia en constant creixement

L’any 2017 ha certificat la bona acollida del nou model de gestió integral aplicat per FGC a la línia Lleida-La Pobla des del juliol de 2016. Així, la línia incrementa progressivament el seu nombre d’usuaris tancant l’any 2017 amb 191.421 viatgers. La confiança en el nou servei ferroviari s’ha traduït en un augment del 72% respecte l’any 2016, que es va tancar amb 111.241 viatgers.