Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Desembre 2018 #162

Aeroports

La Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra- La Seu reclama a l’Estat accelerar els tràmits per permetre operacions amb GPS

Aquest sistema de navegació és el que ha de permetre que els avions aterrin en circumstàncies de menys visibilitat. La instal·lació ha tancat el mes de novembre amb un 30% més d’operacions que l’any passat. L’altre exigència de la Taula a l’Estat és obrir les operacions a aeronaus que arribin fora de l’espai Schengen.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Generalitat, Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i AENA renoven el conveni del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries

Les 4 institucions tanquen una etapa on s’ha aconseguit passar de 17 destinacions intercontinentals (2005) fins les 45 actuals i s’ha multiplicat per 8 el volum de passatgers directes intercontinentals. La clau de l’èxit és sobretot la bona coordinació entre institucions i la funcionalitat de finestra única per atraure companyies aèries.  En aquest sentit, aquests resultats consoliden el model del CDRA com a referent de cooperació entre diverses institucions i com a referent europeu.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Lleida- Alguaire inicia la temporada d’hivern amb el primer avió procedent de Londres

Amb aquest primer avió comencen les connexions amb el Regne Unit. En total, la programació d’hivern preveu que es realitzin a l’aeroport 192 operacions, que se sumaran a les 72 operacions dels vols regulars que rep la instal·lació lleidatana tot l’any. Aquest any la temporada d’hivern s’allargarà fins el 14 d’abril.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’aeroport de Barcelona es dirà aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat

En el 30 aniversari de la mort del President de la Generalitat de Catalunya Josep Tarradellas, el Govern de l’Estat ha decidit honorar la seva memòria amb el canvi de nom de l’aeroport. El seu paper en la transició i en la recuperació de l’autogovern català fou transcendental, contribuint de forma essencial mitjançant el clima de diàleg i concòrdia que sempre propugnà.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Barcelona- El Prat registra al novembre un increment de passatgers del 7,8%

L’aeroport de Barcelona- El Prat ha tancat el mes de novembre amb 3.444.397 passatgers, un 7,8% més que el mateix any del mes anterior. Els passatgers de vols internacionals creixen un 9,1%, mentre que els passatgers nacionals incrementen un 4,7%. Es van operar 23.743 vols i es van transportar 15.112 tones de mercaderia.

A Girona- Costa Brava es van registrar 38.328 passatgers i a Reus 9.671.

L’aeroport de Sabadell entre gener i novembre ha tingut 4.117 passatgers.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

L’ incertesa redueix les matriculacions en el mercat de novembre

Les matriculacions de turismes i tot terrenys cauen un 12,6% en el mes de novembre, amb 91.063 unitats. Les entregues de vehicles comercials lleugers van caure un 3,3% al novembre, fins les 17.639 unitats, i les comercialitzacions de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos baixaren un 21% al novembre, amb 2.554 unitats.

Llegiu-ne més
Les matriculacions de vehicles elèctrics i híbrids pugen un 22% al novembre

Han superat les 7.650 unitats en el mes. Així mateix, les vendes van pujar un 39% en els onze primers mesos de l’any amb 81.403 entregues.

Llegiu-ne més
Catalunya suma 22 noves estacions a la seva xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

La mesura, que s’emmarca en el desenvolupament del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC) impulsat pel departament d’Empresa i Coneixement, amplia fins a 88 el nombre d’estacions ràpides situades en la xarxa viària bàsica catalana. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ja treballa perquè l’any 2019 cap punt del país quedi a més de 30 quilòmetres d’un punt de recàrrega ràpida.

Llegiu-ne més
La producció de vehicles a Espanya cau substancialment al novembre

El mes de novembre ha sigut especialment complicat per les fàbriques espanyoles de producció de vehicles. Una de les raons ha sigut la dificultat de les fàbriques de proveir-se dels motors homologats segons la nova normativa de mesurament d’emissions WLTP. En conjunt s’han tret al mercat 256.874 unitats, un 13,7% menys que el mateix mes de l’any anterior. La debilitat de la demanda s’ha mantingut al novembre, sobre tot en els principals destins d’exportació (Alemanya, França, Itàlia i Regne Unit). L’exportació també s’ha reduït en un 14,4% respecte el mateix mes de l’any anterior, però manté el creixement en el conjunt de l’any.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Rodalies

Calvet: “Al gener posarem sobre la taula del Ministeri de Foment els paràmetres per a la reobertura del traspàs de Rodalies”

Durant la reunió, convocada pel conseller Calvet per analitzar les actuacions dutes a terme per Renfe i Adif ha reclamat a Adif “avançar els treballs per resoldre les 75 limitacions temporals de velocitat (LTV) que encara queden a la xarxa i que cronifiquen els retards a un servei de Rodalies que usen quotidianament 400.000 persones”. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern de l’Estat insisteix en la prioritat de la millora de Rodalies

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, insisteix en que el pla de Rodalies, que contempla actuacions per un import proper a 3.900 milions d’euros fins l’any 2025 segueix en marxa i convida a tractar de les millores en les properes reunions de coordinació de l’òrgan Renfe- Generalitat previstes.

Llegiu-ne més
Licitades les obres d’implantació de nous tancaments a Sant Adrià de Besòs (Barcelona)

L’objectiu es garantir l’òptim estat i integritat dels tancaments per prevenir actes vandàlics i atropellaments de persones a causa de trànsits indeguts per punts no autoritzats.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- FGC

Tota l’energia elèctrica que utilitzarà FGC a partir de 2019 serà d’origen renovable

I amb l'objectiu que a partir del 2020 el 50% sigui d’origen solar.  L’estratègia de millora Ambiental d’FGC es marca l’objectiu d’assolir l’excel·lència ambiental, tant a nivell corporatiu com en la reducció de l’impacte de les activitats desenvolupades incorporant el model d’economia circular.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC millora l’accessibilitat de l’estació de Sarrià amb la instal·lació d’un nou ascensor

En concret, s’ha instal·lat un nou ascensor a la cruïlla del carrer d’Hort de la Vila amb la Via Augusta, banda Besòs, que millora l’accessibilitat a l’estació i facilita la connexió carrer-vestíbul als veïns i viatgers que utilitzen aquest accés. L’actuació ha permès desplaçar l’escala d’accés a l’estació i reurbanitzar la calçada per millorar la mobilitat dels usuaris d’FGC i dels veïns.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Metro

Es licita la redacció del projecte de la segona fase de l’adaptació de l’estació de Vallcarca de l’L3 del metro a Barcelona

El projecte es redactarà durant l'any 2019 per executar les obres el 2020. L’actuació comportarà una inversió estimada de més d’1 MEUR i completarà la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vallcarca, de la qual el DTES està executant la primera fase.

Llegiu-ne més
shadow bottom
En Servei l’ascensor de l’estació de l’L4 de Jaume I que connecta amb l’andana en sentit La Pau

Els treballs d’adaptació de l’estació de Jaume I van començar el juny de 2017, i consisteixen principalment en la instal·lació dels dos ascensors i la remodelació dels dos vestíbuls de l’estació. L’obra comporta una inversió de 4 MEUR. L’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquesta estació es completarà a la primavera.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita les obres per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch per un valor de 15,8 MEUR

Aquesta actuació permetrà completar aquesta estació, que ja té executada l’obra civil, amb la previsió que entri en funcionament durant el 2021. Aquesta licitació se sumarà a una altra durant el 2019 per completar les obres d’arquitectura i instal·lacions, que tenen un cost global de 17,2 milions. La nova parada de l'L5 permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix i se situa entre dues estacions, Collblanc i Pubilla Cases.

Llegiu-ne més
El metro de Barcelona supera els 400 milions de validacions anuals i marca un nou màxim històric

L’extensió de la xarxa amb més estacions, l’increment d’oferta diària de trens i l’evolució favorable de la mobilitat impulsen la utilització del transport públic.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Corredor Mediterrani

Calvet: “Cal una empenta executiva al Corredor Mediterrani, un projecte amb un ampli consens territorial i sectorial”

A la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani han assistit més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català. Calvet ha anunciat que a la pròxima Taula Estratègica es convidarà els governs del País Valencià, Andalusia, Múrcia, Aragó, les Illes Balears i de la regió d’Occitània.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Adjudicades per 13,86 MEUR un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional a Catalunya

El contracte adjudicat contempla el subministrament i transport de més de 14.000 tones de carril pels trams de Castellbisbal – Martorell i Sant Vicenç de Calders- Vila-Seca. L’actuació està cofinançada pel mecanisme europeu “Connectar Europa” (CEF).

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Altres

El conseller Calvet i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat signen un protocol que concreta el perllongament del Trambaix dins del nucli urbà

El protocol  estableix les bases per a la programació, desenvolupament i execució del perllongament de la xarxa del Trambaix dins del nucli urbà, aprofitant l’espai alliberat amb el soterrament de vies d’ADIF previst. L’objectiu és dotar la ciutat de dues noves estacions del tramvia, una amb intercanvi a l’estació de Rodalies i una altra al centre de Sant Feliu, prop de carretera del Sànson. Es preveu que les obres estiguin en marxa el 2023.

Llegiu-ne més
Garantida la prestació de serveis de Rodalies, Mitja distància i AVANT pels propers 10 anys

El Consell de Ministres ha donat llum verda al contracte entre la Administració General de l’Estat i Renfe per a la prestació dels serveis ferroviaris subjectes a Obligació de Servei Públic, que donen servei a 322 milions de viatgers a l’any. El contracte s’ha adjudicat pels propers 10 anys i és ampliable 5 anys més. L’import total de les compensacions previstes per al període 2018-2027 arriba gairebé als 9.700 MEUR.

Llegiu-ne més
Aprovat un Reial Decret- Llei que permetrà que entrin noves empreses ferroviàries en els serveis de llarga distància i alta velocitat

El Consell de Ministres ha aprovat el RDL que modifica la Llei 38/2015, de 29 de setembre, del sector ferroviari, que marca el mes de desembre de 2020 com a data d’inici per a l’entrada de noves empreses ferroviàries en el transport de viatgers per ferrocarril en els serveis de llarga distància i alta velocitat. D’aquesta manera es realitza la transposició al nostre ordenament jurídic del “quart paquet ferroviari” de la Unió Europea.

Llegiu-ne més
Licitat el subministrament i instal·lació de senyals per als creuaments de via i andanes en estacions de viatgers per 1,67 MEUR

El contracte contempla el subministrament d’un total de 4.624 cartells que s’instal·laran a les andanes de 394 estacions. Aquesta licitació s’emmarca en el “Pla integral de Millora de la Seguretat dels Creuaments de Via 2018-2028”, en el qual estan programades diferents actuacions en matèria de seguretat en els creuaments que s’aniran executant paral·lelament.

Llegiu-ne més
Finalitzada la perforació del túnel per a un nou accés ferroviari a la terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona- El Prat

La tuneladora, la més gran que està funcionant actualment a Espanya, ha recorregut una distància de 3,048 km, dels 4,5 km de longitud total de la nova infraestructura. Després d’una inversió de 305 MEUR en les obres de la infraestructrura, Adif està avançant en el projecte de la segona fase, amb la previsió de posar en funcionament el nou servei durant l’any 2021.

Llegiu-ne més

Carreteres

Inversió de 85 MEUR en contractes de conservació de carreteres per a Catalunya

S’aprovaran en el proper consell de ministres, i afecten a les quatre províncies catalanes. Ja en el mes de setembre es van autoritzar contractes de conservació integral de carreteres per més de 50 MEUR a les províncies de Barcelona i Lleida.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública el projecte d’ampliació i millora de la funcionalitat de la C-16 entre Berga i Bagà

L’actuació consisteix en l’eixamplament de la carretera a quatre carrils entre Berga i Cercs i la implantació d’un tercer carril amb mitjana de separació mòbil entre Cercs i Bagà. L’obra abastarà una longitud de 21 quilòmetres i comporta una inversió estimada en 178 MEUR.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública el projecte de traçat de la millora de l’Eix Diagonal

El projecte preveu la construcció d’un tercer carril entre Vilafranca i Capellades i el desdoblament de la carretera entre Capellades i Igualada, per adaptar-se al trànsit i característiques de cada tram, amb una inversió estimada de 101 MEUR. La infraestructura ha experimentat un creixement acumulat del volum de vehicles del 35% des de la seva posada en funcionament, amb uns percentatges anuals força per sobre de la mitjana a Catalunya.

Llegiu-ne més
S’obre totalment al trànsit la C-12 a Vinallop després de les obres de reparació dels danys provocats per la darrera llevantada

Els treballs, amb un import de 200.000 euros, han consistit en la neteja general de tot el tram, la retirada dels sistemes de contenció danyats, la reconstrucció del mur d’escullera de protecció de l’explanada de la carretera i la restitució del ferm, marques viàries, sistemes de contenció i drenatges.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat inicia les proves dels equips de voladures per perforar el túnel de Tresponts (C-14)

L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construeix per millorar el traçat de la carretera existent. La secció del túnel serà de 12,5 metres d’ample per uns 8 metres d’altura, amb dos carrils de circulació. Així mateix, es construiran dues galeries d’evacuació i s’habilitaran sortides des del túnel a les galeries cada 250 metres, aproximadament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Calvet: “Volem concretar tècnicament i jurídicament el full de ruta de la vinyeta en els propers mesos”

La vinyeta és “un nou sistema de mobilitat intel·ligent i sostenible socialment i ambientalment, basat en una Directiva europea i en el principi de qui usa i contamina, paga”, ha defensat el titular del Departament de TES.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat inicia les obres per millorar el traçat de la B-400 a Saldes

Es tracta d’una via que va quedar afectada en aquest tram a finals de novembre a conseqüència de les intenses pluges registrades. Concretament, la plataforma va quedar malmesa i deformada en el tram més proper al terraplè al llarg de més de 100 metres de longitud, i es va senyalitzar i desviar el trànsit per seguretat, aprofitant el costat muntanya de la plataforma. Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Bergadana de Transports i Excavacions, tenen un cost total de prop de 250.000 euros, i es preveu que s’executin durant 3 mesos.

Llegiu-ne més
La millora del traçat de l’N-141e a Bescanó entrarà en funcionament l’abril vinent

Els treballs, que consisteixen a eixamplar la carretera i rectificar el revolt de la Pilastra i compten amb una inversió de 3,4 milions d’euros, entren en la fase final i es preveu concloure’ls,  a principis de la propera primavera. D’aquesta manera, el mes d’abril ja serà possible circular per aquesta carretera amb totes les millores executades. L’actuació es complementarà amb la millora de la senyalització, el drenatge, la instal·lació de noves barreres de seguretat i l’aplicació de les mesures d’integració ambiental.

Llegiu-ne més
El Govern de l’Estat anuncia que reduirà en un 30% de mitjana el preu de les autopistes rescatades

La mesura entrarà en vigor a partir del 15 de gener de 2019. Pretén incrementar el tràfic induït i, en conseqüència els ingressos per peatges. El ministre de Foment també ha anunciat que licitaran actuacions per més de 460 MEUR.

Llegiu-ne més
Autoritzada la licitació de contractes per a la conservació i explotació en carreteres de l’Estat a Catalunya per més de 85 MEUR

Tindran lloc en les 4 províncies catalanes. Els contractes de serveis per a l’execució d’operacions de conservació i explotació de la Xarxa de carreteres de l’Estat tenen l’objectiu de realitzar els treballs de serveis de comunicacions, vigilància, atenció d’accidents, manteniment dels elements de la carretera i de les instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semàfors. També es fan treballs de desbrossament, reposició de ferms, neteja de cunetes, i en general totes les labors de conservació ordinàries.

Llegiu-ne més
Autoritzada la licitació del contracte d’obres per a condicionar l’N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva per un import de 27,5 MEUR

Aquesta actuació està emmarcada en el Pla N-II del Ministeri de Foment, dissenyat fonamentalment per millorar la seguretat vial d’aquesta carretera. L’actuació es fa en un tram de 7,3 km on es rectificaran corbes per aconseguir una velocitat de projecte de 80 km/h, es remodelaran interseccions i s’adaptaran vies i camins de servei per garantir la permeabilitat transversal del traçat i l’accessibilitat als diferents nuclis de població i propietats contigües.

Llegiu-ne més
Licitat un contracte per a l’execució de diverses operacions de conservació i explotació de carreteres a Barcelona

L’import d’aquesta actuació és de 21,79 MEUR. Els trams de les carreteres incloses en el contracte les trobareu clicant l’enllaç.

Llegiu-ne més
Entren en funcionament dos nous passos de vianants semaforitzats a la ronda sud de Granollers (C-352)

Aquesta mesura s’emmarca en el treball que Territori i Sostenibilitat està fent conjuntament amb el govern municipal i entitats veïnals per a millorar la permeabilitat de la ronda sud de Granollers (C-352) i reduir l’impacte acústic en les edificacions properes com a conseqüència del trànsit.

Llegiu-ne més

Ports

El Port de Barcelona supera els 3 milions de contenidors (+15%) fins al mes de novembre

Durant els primers 11 mesos de l’any, la instal·lació catalana ha registrat un tràfic total de més de 62,1 milions de tones, una xifra que suposa un increment de l’11,4% respecte al mateix període de 2017. Pel que fa al tràfic de contenidors, el Port de Barcelona ha superat els 3,1 milions de TEU, un resultat que situa el creixement d’aquest segment d’activitat en el 15%. Respecte al tràfic de vehicles, el Port de Barcelona ha canalitzat un total de 749.573 unitats fins al mes de novembre, amb un descens del 2,5%.

Llegiu-ne més

Transport en bicicleta

Última jornada participativa per a l’elaboració de l’Estratègia catalana de la bicicleta

A Catalunya, hi ha prop de 3 milions de persones usuàries de la bicicleta. El món de la bicicleta genera a Catalunya un impacte directe de 1.300 milions euros anuals. La venda de bicicletes i components dona feina a 2.100 treballadors a Catalunya i suposa prop de 580 milions de volum de negoci a l’any.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat instal·la el seu primer comptador de bicicletes al viaducte de la C-31 que creua el riu Llobregat

L’aparell permetrà registrar el pas de ciclistes per aquest punt i visualitzar el seu nombre, que servirà per estudiar el comportament i hàbits de les persones usuàries d’aquest mitjà de transport rodat. El comptador s’ha col·locat després que el maig de 2018, el Departament va enllestir obres d’ampliació d’aquest viaducte per millorar-hi el pas de vianants i ciclistes.

Llegiu-ne més
shadow bottom

ATM

L’ATM de Lleida manté les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2019

De gener a novembre de 2018, el sistema de transport públic de l’ATM de Lleida ha assolit la xifra de 7,9 milions de viatgers, la qual cosa suposa un augment de 2,85%. Incrementa el número de viatgers del sistema ferroviari, del servei d’autobusos urbans i dels interurbans. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ATM del Camp de Tarragona manté les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2019

L’ATM preveu tancar el 2018 amb una xifra propera als 20,9 milions. Això significa un increment d’un 2,3% respecte de l’any 2017 i, en valors absoluts, suposa guanyar més de 400.000 usuaris.

Llegiu-ne més
A Tarragona els patinets elèctrics hauran de circular preferentment per la calçada

Als vehicles de mobilitat personal que disposin de motor se'ls equipararà a les bicicletes, de manera que hauran de circular preferentment per les zones reservades o per la calçada. Els patinets elèctrics només podran circular per les àrees reservades als vianants tot respectant la prioritat de pas d’aquests i adequant la seva velocitat a la del pas d’una persona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ATM de Girona manté les tarifes dels títols de transport públic per al 2019

Durant els 10 primers mesos de 2018, hi ha hagut més de 6,3 milions de viatgers, dels quals més de 2,7 milions han utilitzat títols integrats del sistema de transport públic de l’ATM, la qual cosa suposa un 4,47% més que l’any anterior.

Llegiu-ne més
L’ATM de Barcelona aprova la renovació de 42 trens del metro de Barcelona amb una inversió de 555 MEUR

Amb aquesta decisió del Consell d’Administració es modernitzarà la flota i la qualitat del Servei.  El 2019 s’iniciarà amb els mateixos preus dels títols de transport vigents al 2018.

Llegiu-ne més
Nova tarifa metropolitana d’una zona a la metròpolis de Barcelona

Tots els desplaçaments que tinguin origen i destinació a un dels 36 municipis metropolitans es podran fer amb títols d’una zona. Aquesta mesura va ser aprovada el passat 24 d’octubre per les administracions consorciades al si de l’ATM: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Llegiu-ne més

Altres notícies de mobilitat

L’ajuntament de Barcelona inicia una campanya per reforçar el coneixement de la normativa de patinets i vehicles de mobilitat personal

El Govern municipal ha aprovat una normativa pionera a nivell internacional per regular la circulació de vehicles de mobilitat personal a motor (VMP) i els cicles de més de dues rodes. El passat 2017 va entrar en vigor la modificació de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles que estableix en quines condicions s’han de desplaçar per Barcelona. La mesura dona resposta a l’aparició i proliferació d’aquests mitjans de transport que inclouen patinets i rodes elèctriques, segways i altres tipologies i que faciliten un altre tipus de mobilitat que, necessàriament, ha de conviure amb els mitjans tradicionals.

Llegiu-ne més
El CETMO firma un conveni de col·laboració amb la Unió Internacional de Ferrocarrils

L’acord servirà per avançar en la cooperació en matèria de ferrocarril en la Mediterrània Occidental. L’objectiu del conveni és intercanviar dades sobre els sistemes regionals de transport i bones pràctiques en diferents camps com la seguretat viària, la logística o el transport públic.

Llegiu-ne més
Calvet: “S’ha trencat el consens que des de fa anys ens havia garantit augmentar el finançament del transport públic”

El conseller de Territori i Sostenibilitat explica que les tarifes per al 2019 seran les mateixes que al 2018 “perquè no hi ha hagut una proposta consensuada” entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
El pacte per a les infraestructures del Camp de Tarragona presentarà conjuntament el projecte al Govern de l’Estat

Els integrants del pacte acorden crear dues comissions permanents, una institucional i una altra de caràcter tècnic, per avançar en el projecte. L’acord territorial assolit el mes d’abril inclou la remodelació dels trens regionals. També es crearà una nova línia R17 que connectarà l’estació de Salou/Port Aventura i Barcelona. Les rodalies territorials es reforçaran.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El CETMO organitza amb Mauritània la Conferència de Ministres de Transport de la Mediterrània Occidental

És la cita més rellevant del Grup de Ministres de Transport per a la Mediterrània Occidental (GTMO 5+5), del qual el CETMO és el secretari tècnic permanent. Durant la conferència s’ha escenificat el traspàs de la presidència del grup de treball de Portugal a Mauritània.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Comença la redacció del Pla d’acció regional de mobilitat escolar de Catalunya

El document es basa en les bones pràctiques, els intercanvis d’experiències, l’enquesta de mobilitat a l’escola i les visites d’estudi que s’han realitzat els dos darrers anys en el marc del projecte europeu School Chance. S’implementarà en el període 2020-2021. El pla és un document estratègic sobre la mobilitat sostenible i segura als centres educatius de Catalunya. El projecte europeu School Chance, que es va iniciar el gener de 2017 i finalitzarà el desembre de 2021, té com a objectiu donar suport a modalitats de transport més nets i promoure comportaments alternatius en la mobilitat de tota la comunitat escolar.

Llegiu-ne més
Barcelona, seu de la innovació europea en mobilitat urbana amb un consorci de 48 ciutats, empreses i universitats

La Unió Europea escull el consorci format per Barcelona i altres 12 ciutats, 17 empreses i 18 universitats, entre elles UPC i SEAT, per instal·lar a la ciutat la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026.

La KIC sobre Mobilitat Urbana tindrà una vigència entre set i quinze anys i un volum financer que pot arribar fins a 1.600 milions d’euros —fins a 400 milions que aportaria la Unió Europea i 1.200 els socis—. Els primers resultats es preveuen per al 2020.

Llegiu-ne més
Barcelona celebra els 20 anys del Pacte per la Mobilitat

El pacte, és un espai de participació i diàleg creat l’any 1998 per part de l’Ajuntament de Barcelona, amb la voluntat de comptar amb un fòrum participatiu format per l’administració local i un ampli ventall d’associacions i entitats de la ciutat per tal de construir un model de mobilitat basat en el consens. Té el seu origen en l’antic Consell de la Mobilitat que inicialment estava format per 35 entitats. Enguany, el Pacte per la Mobilitat compleix  20 anys d’existència i ho fa amb 122 entitats inscrites, actives i prenent part a les diferents taules de treball sobre la mobilitat de la ciutat. En els darrers quatre anys s’han fet més de 60 sessions amb 2.100 participants.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat