Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Octubre 2017 #148

Aeroports

L’aeroport de Barcelona- El Prat registra un increment de passatgers del 6,4% al setembre

L’aeroport de Barcelona – El Prat, amb 4.637.662 passatgers registrats al setembre, ha tancat el mes amb un increment del 6,4% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. En el total de l’any l’aeroport acumula un total de 36.721.039 passatgers, un 7,7% més que la suma fins setembre de 2016. Els passatgers de l’aeroport de Girona- Costa Brava creixen un 27,3% i els de Reus un 26,9%.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Barcelona- El Prat culmina la conversió de la seva certificació d’acord al Reglament europeu

L’aeroport de Barcelona- El Prat ha rebut de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria el certificat que garanteix que l’aeròdrom compleix amb els requisits establerts en el Reglament Europeu 139/2014, i que afecten a la infraestructura de l’aeroport i a Aena com el seu gestor. El document avala la vigència de la normativa en totes les seves instal·lacions, sistemes, equips, serveis i procediments operacionals.

Llegiu-ne més
Les companyies aèries programen més de 102 milions de seients per la temporada d’hivern en els aeroports de la xarxa d’Aena, un 11,3% més que l’any anterior

A l’aeroport de Barcelona- El Prat les companyies tenen previst oferir prop de 21 milions de places, un 13,4% més que en la temporada d’hivern 2016.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

Setembre tanca amb 83.291 turismes matriculats

Això suposa una pujada del 4,6% respecte l’any anterior. Durant els primers nou mesos de l’any el mercat de turismes va arribar a les 933.142 matriculacions, cosa que suposa un 6,7% més que en el període gener- setembre de 2016.

Llegiu-ne més
Les matriculacions d’elèctrics i híbrids assoleixen gairebé les 46.000 unitats fins setembre

L’estímul del Pla MOVEA impulsa el mercat de vehicles elèctrics i híbrids endollables, amb un creixement del 180,1% en el mes passat.

Llegiu-ne més
Setembre tanca amb 14.945 vehicles comercials lleugers matriculats

Ha suposat un creixement del 10,7% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Dins d’aquesta categoria les furgonetes són les que arriben al nombre més gran de matriculacions. També és destacable, tot i que no positivament, que el parc de vehicles comercials té una edat mitjana molt elevada.

Llegiu-ne més
El mercat de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos cau un 6,1% al setembre

En l’acumulat anual es registra una lleugera pujada de l’1,6%

Llegiu-ne més
La matriculació de turismes a Catalunya es manté en la primera quinzena d’octubre

Les vendes de turismes a Catalunya es mantenen estables en la primera quinzena d’octubre, apuntant una lleugera pujada del 0,5% si les comparem amb el mateix període de 2016.

El mercat de Barcelona, que és el de major volum, puja un 4,2% en aquest mateix període.

Llegiu-ne més
La plataforma LIVE rep el premi a l’entitat que més ha promogut l’ús del vehicle elèctric

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la plataforma LIVE, va ser l’encarregada de recollir el premi. L’associació Empresarial pel Desenvolupament i l’Impuls del Vehicle Elèctric (AEDIVE) ha organitzat el IV Congrés Europeu del Vehicle Elèctric. L’objectiu és debatre sobre la situació del sector del vehicle elèctric tant a Europa com al nostre país, i les perspectives del desenvolupament a curt i mig termini. Durant el congres, el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, ha anunciat una nova línia d’ajudes pel vehicle elèctric. Es tracta d’uns nous incentius per la compra de cotxes elèctrics i híbrids a través del pla ProMovea. 

Llegiu-ne més
La producció de vehicles roman estable durant setembre

La producció espanyola de vehicles assolí les 259.505 unitats durant el mes de setembre, quantitat que suposa un increment del 0,5% respecte el mateix mes de l’any anterior. Les exportacions incrementen un 4,4% en el mes, tot i que, pel conjunt de l’any disminueixen un 1,3%.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Rodalies

Modificació d’horaris al tram Tortosa- Tarragona per actuacions a la nova variant de Vandellós

A partir del 2 de novembre es modifiquen lleugerament els temps de viatge als serveis de la línia R16 i trens de Llarga Distància que circulen en aquest tram. D’altra banda, les actuacions de millora a l’R15 permetran millorar els temps entre Riba-roja i Barcelona a partir del 10 de desembre.

Llegiu-ne més
Iniciades obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Girona

Els treballs compten amb un pressupost de 693.354 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució de 6 mesos.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- FGC

FGC converteix l’estació de Sabadell Rambla en un centre de desenvolupament ferroviari

Ferrocarrils reaprofita les instal·lacions de l’antiga estació com un espai per treballar les competències professionals en la gestió d’emergències ferroviàries. Aquest nou espai, que s’anomenarà “Espai Sabadell Rambla” i estarà operatiu a finals d’aquest any, servirà perquè tant del personal d’FGC com de tots aquells cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil posin en pràctica situacions d’emergències ferroviàries.

Llegiu-ne més
Acord entre FGC i el RACC per a la instal·lació de punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions

El conveni de col·laboració neix amb l’objectiu de promoure la intermodalitat tren-bicicleta entre els usuaris d’FGC amb la instal·lació de cinc punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions. Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC, amfitriona dels òrgans directius de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP)

Aquesta trobada ha reunit 80 representants de les principals empreses i associacions dedicades al transport públic d’arreu del món. Durant aquests dies s’han abordat temes relatius a l’excel·lència en el transport urbà i les tendències del sector.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La línia Lleida- La Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any de gestió d’FGC

Durant el primer any d’explotació del servei ferroviari de la línia Lleida- La Pobla per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el nombre de viatgers s’ha incrementat un 202%, amb 181.824 usuaris entre els mesos de juliol de 2016 i juliol de 2017. L’Índex de Qualitat del Servei se situa ara per sobre del 99%.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Important augment de visitants als destins turístics del Grup FGC

Els visitants registrats enguany han augmentat a les explotacions de Montserrat (+26%), Vall de Núria (+5%), Vallter 2000 (+3%), Port Ainé (+16%), El Tren del Ciment (+22%) i El Tren dels Llacs (+1% tren històric i +59% tren panoràmic).

Llegiu-ne més
FGC inverteix 2,2 MEUR en renovar la sala de màquines del Funicular de Sant Joan

El funicular estarà fora de servei 4 mesos i FGC aprofitarà per dur a terme les tasques de revisió anual de la infraestructura. Aquestes actuacions, amb una inversió de 2,2 milions d’euros, permeten millorar els estàndards de qualitat del funicular i minimitzar el nombre d’aturades o d’avaries en el servei habitual. 

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Metro

Territori i Sostenibilitat impulsa el perllongament de l’L1 del metro a Badalona

L’objectiu és licitar la primavera de 2018 tant la redacció del projecte constructiu de la primera fase com la redacció de l’estudi informatiu de la segona fase, corresponent a les altres tres estacions, per tal que durant l’any 2020 quedin projectades les cinc estacions. L’actuació preveu la construcció de cinc noves estacions, amb una captació de demanda estimada en més de 40.000 usuaris al dia.

Llegiu-ne més
Rull presenta el perllongament de l’L1 del metro i del Trambesòs a Badalona

El departament impulsa el perllongament de l’L1 entre les estacions de Fondo i Badalona Rodalies amb la construcció de Montigalà Centre, Lloreda –Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra, i Badalona Rodalies. I l’allargament del servei T4 del Trambesòs, entre l’estació de Sant Adrià i el Port de Badalona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Línia Nou Tram Quatre obté el sistema de gestió ambiental EMAS

Més de 250 organitzacions disposen d’aquest sistema de la Unió Europea a Catalunya, agrupant més de 470 centres i 39.000 treballadors.  El sistema de gestió ambiental EMAS de l’empresa facilitarà millorar el seu comportament ambiental i minimitzar l’impacte ambiental de les activitats.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat invertirà 248 milions d’euros en sis anys per modernitzar i adaptar totalment la xarxa de metro

El pla inclou tant obres ja planificades i en marxa per adaptar la xarxa a persones amb mobilitat reduïda i la construcció de noves estacions, amb un pressupost de 102,5 milions, com un programa de conservació extraordinari de 145,5 milions per mantenir la fiabilitat del sistema i atendre l’increment de la demanda, que l’any 2016 va ser de 381,5 milions de viatges.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Corredor Mediterrani

Avança la reactivació de les obres del Corredor Mediterrani a Catalunya

S’està treballant en el tram Martorell- Sant Vicenç de Calders amb la implantació de l’ample estàndard. El contracte s’ha adjudicat per import de 7.932.941,5 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució estimat és de 9 mesos.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - Altres

Pla Integral d’Accessibilitat impulsat per Renfe per a trens, estacions i serveis ferroviaris

El Pla d’Accessibilitat Integral 2018-2026 contemplarà l’adaptació de trens i estacions, així com l’adquisició de nous vehicles totalment accessibles, entre altres accions, dins del compromís de l’empresa per l’accessibilitat universal.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Reus presenten l’estudi informatiu de la nova estació de tren Reus- Bellissens

La segona estació ferroviària del municipi permet donar cobertura a una zona d’equipaments estratègics i de nous creixements urbanístics. Es preveu que la nova instal·lació, situada a uns 4 quilòmetres tant de les estacions de Reus com de Vila-seca, capti 3.000 viatgers diaris. El projecte comporta una inversió estimada en 12 MEUR.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Licitat per 1,8 MEUR la supressió de tres passos a nivell a la línia Barcelona- Puigcerdà

Dos estan ubicats al terme municipal de Granollers i el tercer a la Garriga. Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte de duplicació de via d’aquesta línia en el tram Parets del Vallès- La Garriga, i s’executarà de forma prèvia a les obres d’infraestructura.

Llegiu-ne més

Carreteres

Territori i Sostenibilitat impulsa l’estudi informatiu de la variant de Sils i Riudarenes

La Generalitat i els dos ajuntaments acorden desenvolupar l’estudi informatiu que donarà la millor alternativa de traçat per descongestionar el trànsit de les travesseres de la C-63 als dos municipis.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de construcció d’una via per vianants i ciclistes al pont sobre la C-31, entre el Prat i l’Hospitalet de Llobregat

Els treballs, amb un pressupost de 346.632 euros, unirà els itineraris per vianants i ciclistes existents als dos municipis, així com els camins existents a les dues bandes del riu Llobregat. L’actuació té un termini d’execució de 6 mesos i es preveu que s’iniciïn abans de final d’any.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres per perllongar l’L-311b fins a l’A-2, a Cervera

Els treballs, amb un import d’1 milió d’euros, permetran dotar el nucli urbà d’una nova connexió amb l’autovia, així com amb l’Eix Transversal, i l’L-311 (carretera cap a Guissona). Es preveu que les obres comencin abans de final d’any, amb un termini d’execució de 5 mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la Ronda de Granollers

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la seguretat viària a la Ronda de Granollers (C-352) per un import d’1,2 MEUR. Els treballs, que s’iniciaran abans de final d’any i duraran 6 mesos, es desenvoluparan en un tram d’uns 2 quilòmetres, concretament entre l’enllaç de la Roca del Vallès i l’enllaç de Cardedeu.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’eixamplament de dos trams de la C-58 entre Terrassa i Badia del Vallès

Els treballs, amb un import de 14,5 milions d’euros, consistiran en la formació de nous carrils per descongestionar l’autopista i afavorir la seguretat viària. Està previst que les obres comencin durant aquesta tardor, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de condicionament de l’LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d’Urgell

S’ha adjudicat per un import de 4,3 milions d’euros. Es preveu que els treballs comencin aquest hivern, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’una rotonda a la C-14 a Oliana

S’ha adjudicat per un import de 516.000 euros. Els treballs començaran l’hivern vinent, amb un termini d’execució de set mesos. Les obres que s’impulsen consisteixen en la formació d’una rotonda  al nord del nucli urbà d’Oliana, a la sortida cap a Coll de Nargó.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’una rotonda a la carretera BV-2244, a Sant Sadurní d’Anoia

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per un import de 343.000 euros. Aquesta actuació, que s’emmarca en un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’aquesta localitat, s’iniciarà a finals d’any i tindrà un termini d’execució de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora de la seguretat viària a Torrent

L’actuació consisteix en la construcció d’una rotonda que millorarà l’accés al municipi. S’ha adjudicat per import de 313.000 euros. Es preveu iniciar els treballs l’hivern vinent, amb un termini d’execució de 5 mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora de la seguretat viària a Ullà

L’actuació consisteix en la construcció d’una rotonda entre aquesta població i la Tallada d’Empordà per millorar la fluïdesa del trànsit, i compta amb un pressupost de 655.000 euros. Es preveu iniciar els treballs aquest hivern, amb un termini de 5 mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica la instal·lació de viseres antiallaus a la C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda (Naut Aran)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per instal·lar viseres antiallaus a la carretera C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda (Naut Aran) per un import de prop d’1,6 milions d’euros. Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d’execució de sis mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la seguretat viària a la C-55 i la C-58 entre Collbató i Castellbell i el Vilar

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 4,7 milions les obres de millora a la C-55 i a la C-58, entre els termes municipals de Collbató (Baix Llobregat) i Castellbell i el Vilar (Bages). Aquesta actuació s’emmarca en el conjunt de mesures que el Departament està desplegant en aquest corredor viari per afavorir la seguretat i la mobilitat. Es preveu que els treballs, que abasten un total de 8,5 quilòmetres, comencin aquest hivern i tinguin un termini d’execució de nou mesos.

Llegiu-ne més
Es licita la redacció de l’estudi informatiu d’increment de capacitat de la N-240 entre la ciutat de Lleida i Les Borges Blanques

El pressupost base de licitació és d’1,4 MEUR. El trànsit es situa al voltant dels 10.000 vehicles al dia, amb un 18% de vehicles pesats.

Llegiu-ne més
Es licita un contracte per a l’execució de diverses operacions de conservació i explotació de carreteres de Girona

El pressupost és de 5,66 MEUR (IVA inclòs). Les carreteres incloses són: Carretera N-260, tram Ripoll- límit província Lleida; Carretera N-154, tram Puigcerdà- frontera francesa (Bourg Madame); Carretera N-152, tram Puigcerdà- frontera francesa; Carretera Estavar.

Llegiu-ne més

Ports

Costa Brava Yacht Ports promourà ports i destinació al sector nàutic de grans eslores

El nou projecte respon a la demanda del sector nàutic, la diversificació d’activitats i l’optimització dels espais portuaris, per captar un nou mercat i atreure un nou perfil de turista a la Costa Brava.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Port de Palamós, reelegit membre de la Junta directiva de Medcruise

Les instal·lacions portuàries de Palamós tindran major visibilitat i posicionament internacional davant la indústria de creuers durant els pròxims tres anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports de la Generalitat millora l’atracada dels vaixells al moll comercial del port de la Ràpita

S’han instal·lat defenses portuàries més modernes. El nou equipament forma part del Pla d’actuacions 2017 de Ports de las Generalitat, amb un cost de 46.000 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Port de Tarragona lidera el rànquing del millor port, segons les empreses automobilístiques

El lidera conjuntament amb el de Santander, amb una valoració de 4’3 sobre 5. El volum total de vehicles transportats va arribar el 2016 als 5’4 milions, sent el transport marítim el de major quota amb gairebé un 44%. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Port de Tarragona es consolida com un dels principals importadors del sector fructícola

El 2016 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 170.000 tones, un 6,1% més que durant l’any anterior, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Port de Tarragona registra el millor mes de setembre de la seva història, amb un creixement del 36,4% respecte el mateix mes de 2016

 

La infraestructura portuària mou 3.429.375 tones, amb creixements excepcionals en els tràfics de cru, productes químics, agroalimentari i vehicles, entre d'altres.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona registra el trimestre de més activitat de la seva història

El darrer trimestre (juliol-setembre) ha estat el més positiu de la història del Port de Barcelona amb un creixement del 36,8% en el moviment de contenidors i del 31,2% en tràfic total.

Llegiu-ne més
Els nous serveis impulsen el tràfic ferroviari entre el Port de Barcelona i Saragossa, que creix un 14%

Durant els 9 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha incrementat un 7,34% el seu tràfic ferroviari de contenidors. Amb un total de 179.989 TEU transportats entre el Port de Barcelona i diverses destinacions de l’Estat espanyol i d’Europa, la quota ferroviària de la instal·lació se situa en un 13%. Saragossa és el principal punt d’origen o destinació de la càrrega contenitzada que encamina el Port de Barcelona en tren. Així, el 60% del transport ferroviari de contenidors té la capital aragonesa com a emissora o receptora, amb un total de 115.742 TEU transportats entre gener i setembre d’aquest any.

Llegiu-ne més

Transport en autobús

Aprovat el planejament per a la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà

L’estació se situarà a la carretera de Cruïlles (GI-664). El Pla ordena el nou equipament, tenint en compte tant els requisits d’operativitat propis de l’estació com el seu encaix a la ciutat consolidada, i estableix les condicions per construir una estació amb capacitat per a quatre autobusos, espais d’espera protegits i serveis higiènics per als usuaris.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat millora el servei de bus entre Gandesa i Tortosa

La millora beneficiarà els municipis de Batea, Gandesa i Pinell de Brai, així com altres municipis de les comarques del Baix Ebre i la Ribera d’Ebre. L’objectiu principal és facilitar l’accés dels estudiants als centres formatius i al Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa. Per extensió, la millora permet millorar les connexions entre aquests municipis i oferir enllaços des de Tortosa cap a altres destinacions com són Tarragona, Barcelona, Lleida, Vinaròs, Castelló, València, Amposta, Alcanar o Deltebre.

També es milloraran les connexions entre els municipis de la Terra Alta i Móra d’Ebre, on es troba el centre hospitalari de referència de la comarca.

Llegiu-ne més
Reus Transport crea la línia 12 Montserrat- Hospital, un enllaç directe entre la zona sud de la ciutat i l’Hospital

S’estrenarà el 23 d’octubre i a final d’any es farà balanç per saber quina acollida té entre els viatgers.

Llegiu-ne més
La Conca de Barberà pionera en implantar noves tecnologies en les rutes de transport escolar

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha apostat per les noves tecnologies orientades a oferir una major seguretat i informació als pares i mares dels alumnes. TRACEUS és una plataforma web enfocada a la gestió de rutes escolars que permet conèixer, en temps real, l’estat de les rutes i enviar alertes i notificacions a les famílies.

Llegiu-ne més
El 13 de novembre comencen a funcionar quatre noves línies de la nova xarxa de bus

En aquesta nova fase es posen en marxa una línia diagonal (D40) i tres línies verticals (V5, V29 i V31). S’arriba així a les 20 línies d’altes prestacions a la ciutat, que es preveu que transportin 350.000 passatgers diaris. L’aposta s’emmarca en el compliment dels objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018. Per arribar a complir la legislació en matèria de contaminació atmosfèrica cal reduir en un 21% els desplaçaments en vehicle privat.

Llegiu-ne més

Transport en bicicleta

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’una via ciclista entre l’estació de ferrocarril de Riells i Viabrea- Breda i el nucli de Breda

Els treballs, que compten amb una inversió prevista de 800.000 euros, començaran l’hivern vinent i tindran una durada prevista de sis mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Altres notícies de mobilitat

Barcelona presenta un projecte de pressupost pel 2018 que consolida l’aposta per l’atenció social i reforça el transport públic

La proposta reforça les polítiques socials i posa l’accent en la millora del transport públic, que rep prop de 22M€ més de recursos en un sol any.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat intercanvia coneixements de Mobilitat sostenible amb altres regions europees a Polònia

La trobada s’emmarca en el projecte europeu Last Mile, format per set regions de diferents països europeus que comparteixen un mateix objectiu: trobar solucions per fer possible l’accés amb mitjans de transport sostenibles a les àrees rurals d’interès turístic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Entra en funcionament el control d’accés de l’aparcament d’enllaç amb el bus de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

A partir de dimarts 24 d’octubre, el recinte serà gratuït exclusivament per als usuaris de l’autobús que connecta amb el centre hospitalari.  El Departament de Territori i Sostenibilitat va posar en servei aquest recinte el juliol passat i ha estat gratuït durant aquest temps per donar-lo a conèixer a la ciutadania.

Llegiu-ne més
TRAM guanya el Global Light Rail Awards per la millor atenció al client

Els Global Light Rail Awards, organitzats per l’editora de la revista Tramways & Urban Transit, són els premis de referència internacional dels sistemes tramviaris i van ser lliurat a Londres.

Llegiu-ne més
Les xarxes de metro i autobusos consoliden els increments de passatge

La utilització dels transports regulars de TMB ha crescut un 4% entre el gener i el setembre. Entre el gener i el setembre del 2017, les xarxes de metro i autobús de TMB han transportat un total de 438,94 milions de viatgers. Això suposa un increment de 16,77 milions de validacions.  A aquest ritme es poden assolir els 600 milions de validacions a final d’any.

Llegiu-ne més
Els últims desenvolupaments en autobusos elèctrics, a la fira Busworld 2017

Entre el 20 i el 25 d'octubre s'està celebrant a Kortrijk, a Bèlgica, la trobada més important del sector de l'autobús i l'autocar, en què els fabricants han mostrat els vehicles més avançats en tecnologia i qualitat ambiental.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat