Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Abril 2017 #142

6è Congrés Internacional de la Bicicleta

Utrecht, Friburg i Estrasburg també compartiran la seva experiència al 6è Congrés Internacional de la Bicicleta

El Congrés comptarà amb l'experiència de ciutats europees com Utrecht (Holanda), Friburg (Alemanya) i Estrasburg (França), on l'ús de la bicicleta és molt rellevant. Les inscripcions al Congrés finalitzen el 16 de maig.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en bicicleta

La UAB, FGC i l’AMB posen en marxa el Servei BiciUAB per impulsar l’ús de la bicicleta entre els universitaris

L’acord inclou la instal·lació d’un punt de reparació de bicicletes, una màquina de venda de recanvis i una biciestació a l’estació d’Universitat Autònoma de Ferrocarrils.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Aeroports

L’aeroport de Barcelona- El Prat registra un increment de passatgers del 5% durant el mes de maig

Durant el mes de març han passat 3.466.747 d’usuaris per l’aeroport. En el primer trimestre s’han comptabilitzat 9.072.424 passatgers, un 6,8% més que els primers tres mesos de 2016. Els passatgers de vols internacionals són els que més s’han incrementat.

Llegiu-ne més
Aeroports de Catalunya llança un innovador programa de patrocini per al Congrés World Routes que se celebrarà a Barcelona

Permetrà a les empreses i organitzacions tenir una presència dominant en els principals espais de l’esdeveniment aeronàutic més prestigiós del món, que es celebrarà del 23 al 26 de setembre a Barcelona.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

El mercat de vehicles comercials creix un 23,6% durant el primer trimestre de l’any

En els tres primers mesos de l’any ha acumulat un volum total de 47.990 unitats. Durant el mes de març s’ha mantingut un creixement similar al trimestral, amb un 25,4% de pujada i 19.529 vehicles matriculats.

Llegiu-ne més
Les matriculacions de vehicles elèctrics només creixen un 3,4% durant el mes de març. Els híbrids mantenen la tendència

Les vendes de vehicles híbrids i elèctrics arribaren a un total de 13.953 unitats amb un increment del 87,54% en el primer trimestre de l’any.

Llegiu-ne més
La matriculació de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos creix un 1,5% en el primer trimestre

En el primer trimestre es van assolir les 6.635 unitats. Durant el mes de març s’han matriculat 2.343 unitats, cosa que ha suposat un increment del 15,6% respecte el mateix mes de l’any anterior.

Llegiu-ne més
Les matriculacions de turismes durant el mes de març creixen un 12,6%

Març s’ha tancat amb 125.600 turismes matriculats. En el conjunt del primer trimestre s’han registrat 307.911 matriculacions i el mercat ha tingut un increment del 7,9% respecte els primers tres mesos de l’any 2016.

Llegiu-ne més
La producció de vehicles creix un 4,7% en el primer trimestre de l’any

En el primer trimestre la fabricació de vehicles va arribar a les 804.918 unitats, cosa que suposa un increment del 4,7% respecte el primer trimestre del 2016. Durant el mes de març es van produir a les fàbriques espanyoles 306.572 vehicles, xifra que suposa un increment del 13,1% respecte el mes de març de 2016.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- FGC

El director general d’FGC, Pere Calvet, presideix el nou Smart Mobility World Congress

Es celebrarà al recinte de Gran Vía de Fira Barcelona del 14 al 16 de novembre dins la propera edició de l’Smart City Expo World Congress.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El metro de Guadalajara (Mèxic) fa proves de circulació a la línia d’FGC

Les proves s’allargaran fins a mitjans del mes d’abril. El tren és un vehicle de la sèrie Metròpolis, fabricat per Alstom Transport a la factoria de Santa Perpètua de Mogoda.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aprova el seu Codi Ètic

El document neix amb l’objectiu que l’ètica i el bon govern impregnin de forma explícita i transversal la gestió de l’empresa i els processos de presa de decisions,  i esdevé la norma fonamental d’FGC i les seves societats mercantils en relació als principis i les regles de conducta generals que han d’observar i complir totes les persones que hi treballen, així com les diferents parts interessades.

Llegiu-ne més
La línia Lleida- La Pobla d’FGC augmenta més d’un 60% la seva venda de bitllets online

El servei de la línia Lleida- La Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incrementa progressivament el seu nombre d’usuaris. Un bon indicador d’aquesta tendència són les xifres de venda online: en 6 mesos de l’any 2016 es van vendre 372 bitllets online, al primer trimestre d’enguany ja s’han venut 597 bitllets

Llegiu-ne més
FGC reprendrà el servei turístic del Funicular de Gelida

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) licita els treballs de reparació del Funicular de Gelida per tal de poder reprendre el servei turístic que es donava els caps de setmana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC posa en marxa l’Enotren, un nou producte per potenciar l’enoturisme i les visites als espais culturals del Bages

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Fira de Manresa i la Denominació d’Origen Pla de Bages per impulsar l’Enotren, una nova iniciativa per donar valor a tota l’oferta lúdica i turística a la comarca del Bages i que és propera a la línia Llobregat-Anoia d’FGC.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari - Corredor Mediterrani

El Govern reclama a Madrid el compromís de l’Estat amb l’execució del Corredor Mediterrani

Els consellers Rull i Baiget presenten les prioritats de l’Agenda catalana del Corredor davant del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en una jornada al Centre Cultural Blanquerna

Llegiu-ne més
shadow bottom
De la Serna garanteix la inversió necessària pel Corredor Mediterrani

Assenyala que el projecte compta amb els recursos necessaris per poder fer front als compromisos adquirits, que els tres trams catalans del corredor estaran acabats l’any 2020, i que hi ha prevista una inversió de 3.122 MEUR pel corredor entre 2017 i 2020.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Altres

25 aniversari de l’Alta Velocitat espanyola

S’han fet actes commemoratius a Sevilla.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Carreteres

Territori i Sostenibilitat licita obres de millora de la seguretat viària a la C-12 a Alfés per un valor de 900.000 euros

Es preveu que els treballs, que consistiran en la formació de dues rotondes, comencin la tardor vinent i tinguin un termini de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat impulsa obres per millorar l’accés a una zona industrial de Sarral des de la TP-2311

Els treballs comptaran amb una inversió prevista de 555.000 euros. Començaran la tardor vinent i tindran un termini d’execució de vuit mesos.

Llegiu-ne més
Comencen obres de millora del ferm a la C-17 entre Parets del Vallès i la Garriga

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les tasques prèvies corresponents a les obres de millora a l’autovia C-17 entre Parets del Vallès i la Garriga, que permetran afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs consistiran principalment en la renovació del paviment en un tram que té una longitud de 13 quilòmetres i doble calçada. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 3 milions d’euros i tindrà un termini d’execució de sis mesos.

Llegiu-ne més

Ports

El port de Roses preveu un any rècord amb 6.500 passatgers de creuer

El port de Roses ja ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2017 que s’allargarà fins al 14 de setembre, en què Roses rebrà set escales de creuer i 6.500 passatgers. Si les previsions s’acompleixen, multiplicarà per sis el nombre de passatgers i rebrà dues escales més que la temporada anterior.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El port de Palamós preveu una excel·lent temporada de creuers amb una quarantena d’escales i 38.000 passatgers

Palamós preveu un bon any amb l’increment d'un 54% en passatgers i un 22% en escales, assolint un nou rècord d’escales i mantenint el lideratge en creuers a la Costa Brava. L’impacte econòmic de l’activitat de creuers de Palamós i Roses per aquest any s’estima en 3,5 MEUR al territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’activitat portuària dels ports de la Generalitat genera 992 milions anuals de facturació i més de 9.000 llocs de treball

Els 45 ports competència de la Generalitat (no inclou els ports de Barcelona i Tarragona) aporten 448,2 milions al PIB de Catalunya, un 0,22% del PIB total català.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Gran creixement de l’activitat del Port de Barcelona el primer trimestre de l’any

El Port de Barcelona ha registrat un tràfic total de 13,8 milions de tones durant el primer trimestre de l’any, xifra que suposa un increment del 25,3% respecte al mateix període de l’any anterior. El tràfic de contenidors augmenta un 34% i els contenidors plens d’exportació creixen un 13%. L’excel·lent registre del tràfic total està motivat pel bon comportament de tres segments d’activitat: la càrrega contenitzada, els líquids a granel i la càrrega rodada.

Llegiu-ne més
La millor temporada de creuers per a Tarragona Cruise Port Costa Daurada

El Port de Tarragona rebrà aquest any 40 creuers amb un total de 40.000 passatgers a bord. I, del 2 de juny al 29 de setembre, Costa Cruceros operarà per primera vegada al Port de Tarragona, des d'on sortirà cada divendres un creuer amb capacitat per a 1.725 viatgers.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

El Govern aplicarà noves mesures per a millorar la seguretat en el transport amb autocar

Les mesures que es plantegen giren al voltant de tres eixos d’actuació: vehicles i cinturó de seguretat; conductors i condicions de treball; i informació, contractació i drets i deures dels usuaris. N’hi ha de competència de la Generalitat, de l’Estat i de la Unió Europea. La flota la vehicles de transport per carretera que existeix actualment a Catalunya és de 5.500 vehicles i hi ha més de 400 empreses dedicades aquesta activitat.

Llegiu-ne més
Barcelona presenta el disseny final de la xarxa d’autobusos del 2018

En els propers dos anys la ciutat culminarà el procés de desplegament de la nova xarxa de bus, que tindrà 28 línies, i la reconfiguració de la resta del servei d’autobusos.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Autoritat del Transport Metropolita

L’ATM de Barcelona celebra que l’Estat hagi inclòs als pressupostos el finançament reclamat per les tres administracions consorciades

Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona celebren que el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat assigni l’import de 108,39 MEUR com a subvenció a l’ATM de l’àrea de Barcelona. Aquest import incrementa en 10 MEUR les aportacions de l’Administració General de l’Estat de 2016 i possibilita el finançament de la política tarifària adoptada per al 2017.

Llegiu-ne més

Altres notícies de mobilitat

El pressupost del grup Foment a Catalunya per l’any 2017 serà de 1.305,97 MEUR, un 5,22% més que l’any 2016

Es la segona comunitat autònoma en esforç pressupostari i la primera en volum d’inversió. Preveuen destinar 216 MEUR per carreteres, 608 MEUR per ferrocarrils, 52 MEUR per aeroports i 210 MEUR per ports.

Llegiu-ne més
De la Serna anuncia un Pla d’Innovació per al transport i les infraestructures

S’espera que estigui acabat abans que finalitzi l’any. Per fer-ho possible s’ha creat una Direcció General de Transformació i innovació

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat