Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Desembre 2016 #138

Aeroports

Barrhead Travel anuncia un vol xàrter de Glasgow a Reus al 2017

L’operació és resultat del treball en equip de la Taula Estratègica i PortAventura World amb Barrhead Travel, un dels operadors turístics més importants a Escòcia. La ruta operarà un cop per setmana, els diumenges de maig a octubre en avions de 98 places de la companyia British Airways.

Llegiu-ne més
Comença la temporada d’hivern a l’aeroport de Lleida- Alguaire amb 208 operacions programades

L’aeroport de Lleida- Alguaire donà el tret de sortida a la temporada d’hivern el 21 de desembre, amb 208 operacions programades a 5 destinacions europees operades per 3 companyies. Les operacions de temporada seran 148,  de les companyies Neilson/Thomas Cook i Arkia, que se sumaran als que AirNostrum ofereix durant tot l’any (60 aquesta temporada).

Llegiu-ne més
Avançaments per a reforçar la política comunitària en matèria d’aviació civil

L’acord té com objectiu l’aprovació d’un reglament europeu que enfortirà la seguretat i l’eficiència del sistema d’aviació davant del creixement previst. També es regularà les activitats amb drons.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es potencia la connectivitat internacional de Barcelona- El Prat

Les autoritats aeronàutiques d’Espanya i Xina han iniciat converses per ampliar la capacitat de vols directes que les companyies aèries poden realitzar entre ambdós països, ja que en els últims anys hi ha una demanda creixent. L’últim cop que es va acordar un increment de la capacitat va ser l’any 2004.

Llegiu-ne més
El aeroport de Barcelona –El Prat registra un augment de passatgers del 9,1% durant el mes de novembre

L’aeroport de Barcelona- El Prat va tancar el mes de novembre amb 3.043.645 passatgers. Si considerem les dades des del gener han estat 41.152.088 viatgers, un 10,9% més respecte l’any anterior en aquest mateix mes. També ha incrementat el nombre d’operacions en un 6,5% i les mercaderies en un 10,6%.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

Espanya ja supera els 2,7 milions de vehicles fabricats

Durant el període gener – novembre s’han produït un 7,5% més vehicles que el mateix període de l’any anterior. Durant el mes de novembre s’han fabricat 286.749 vehicles, un 11,7% més. Les exportacions també creixen a un ritme del 13,7% durant el mes de novembre.

Llegiu-ne més
El mercat d’híbrids i elèctrics: mes atípic per noves flotes

Les matriculacions d’híbrids i elèctrics registren la quota més alta de la història en el mes de novembre, amb un 3,4% respecte el mercat total. Els vehicles elèctrics han crescut al novembre un 51,4%, amb un volum de 577 unitats, gràcies a la incorporació puntual de noves flotes. Els vehicles híbrids creixen un 60,5% al novembre, amb un volum de 2.781 unitats.

Llegiu-ne més
El mercat de turismes creix un 13,5% al novembre

S’han matriculat 92.653 turismes. Tot i això, la falta de PIVE modera el creixement del canal de particulars.

Llegiu-ne més
Les empreses empenyen el mercat de vehicles comercials

El mercat de vehicles comercials lleugers ha registrat un creixement de l’11,9% durant el mes de novembre, amb un volum de 15.418 unitats. Aquest canal representa el 51,8% de les matriculacions de furgonetes.

Llegiu-ne més
El mercat de vehicles industrials creix un 23% durant el mes de novembre

El mercat de vehicles industrials creix un 23% durant el mes de novembre, amb un volum de 2.886 unitats. Durant el període gener – novembre s’ha acumulat un volum de 22.749 matriculacions, cosa que representa un increment de l’11% respecte l’any anterior.

Llegiu-ne més
La Generalitat convoca una nova línia d’ajuts per ampliar la xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics

Es destinaran gairebé 900.000 euros per donar suport als ens locals per tal que implantin punts de recàrrega en emplaçaments estratègics i de fàcil accés des de la xarxa viària.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Rodalies

Finalitzen les obres de millora de les instal·lacions ferroviàries a l’estació del Garraf (Barcelona)

Els treballs s’han fet per incrementar la fiabilitat, seguretat, regularitat i confort de les circulacions ferroviàries. Adif també té previst altres operacions similars a les estacions de Mollet- San Fost, Malgrat de Mar, Calella, Ascó i Flix, amb una inversió superior a 1,6 MEUR.

Llegiu-ne més
Posada en servei de nous sistemes de gestió de trànsit a l’estació de Valls (Tarragona)

Adif ha finalitzat les operacions per la reposició dels sistemes que es van veure afectats seriosament per una incidència el 9 de febrer a causa de les condicions meteorològiques. El conjunt de treballs ha suposat una inversió superior als 3,2 MEUR (IVA inclòs) amb un termini d’execució de 6 mesos.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- FGC

FGC i Centre Excursionista de Catalunya promouen el combinat tren i excursionisme

Han signat un conveni de col·laboració per impulsar l’activitat física, l’excursionisme i l’acostament al medi natural i la cultura mitjançant nous bitllets combinats de Turistren. Les rutes ludicoformatives tenen lloc als parcs de Collserola, de Montjuïc, i a la muntanya i el monestir de Montserrat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nous bitllets combinats d’FGC per conèixer l’activitat dels Minyons de Terrassa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els Minyons de Terrassa s’han unit per potenciar el coneixement entorn la cultura catalana. Els bitllets inclouen el viatge amb Ferrocarrils, una demostració de la colla, un tast gastronòmic i una visita guiada a la seu dels Minyons.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Metro

El Govern aprova un acord de finançament de 40 milions per reactivar les obres de la Línia 9 a la zona Franca

Servirà per desencallar les obres de construcció de les estacions de Foneria i Foc Cisell del Tram II de la Línia 9 del metro de Barcelona. La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona signaran un conveni de col·laboració que determina la venda al consistori barceloní de nou immobles propietat de la Generalitat de Catalunya actualment sense cap ús administratiu. Entre aquests actius, que sumen un valor total de 40.020.614,34 euros, es troben l’edifici del borsí (plaça de la Verònica), que havia estat antigament seu de l’Escola Llotja, i les antigues cotxeres de Borbó (al districte de Nou Barris). També passaran a mans de l’Ajuntament fins a set finques del recinte que va acollir la  colònia tèxtil de Batlló- Magòria (districte Sants-Montjuïc).

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - Altres

Es garanteix per l’any 2017 la prestació dels serveis de rodalies, AVANT, ample mètric i mitja distància

El Consell de ministres de l’Estat ha subscrit la pròrroga per l’any 2017 del contracte entre el Ministeri de Foment i Renfe per a la prestació de serveis públics de transport de viatgers per ferrocarril competència de la administració general de l’estat. Estan subjectes a obligacions de servei públic.

Llegiu-ne més
Es licita el manteniment de les instal·lacions d’electrificació de la xarxa ferroviària convencional per 17,2 MEUR

El contracte, que inclou la línia aèria de contacte (catenària), les subestacions de tracció i les línies d’alta tensió, comprèn actuacions de manteniment correctiu i preventiu, a més de millores puntuals en les instal·lacions. El termini és de dos anys.

Llegiu-ne més

Carreteres

Josep Rull advoca per un nou model de finançament de la xarxa viària per optimitzar l’ús de les infraestructures

El conseller remarca que “cal canviar el sistema actual de peatges que obliguen molts ciutadans a utilitzar vies que no tenen prou capacitat.” En aquest sentit, ha posat de relleu que durant el gener entrarà en vigor el nou decret que permetrà ampliar les bonificacions que s’apliquen actualment a la C-16 –del 100% per a trànsits interns al Bages i del 50% en els recorreguts cap al Berguedà o cap al Vallès.

Llegiu-ne més
Finalitzen les obres de millora de la T-350 entre Santa Bàrbara i Masdenverge

Els treballs han comptat amb una inversió de dos milions i han permès millorar la seguretat i la comoditat en la conducció per aquesta carretera del Montsià mitjançant actuacions com  l’eixamplament de la calçada, la renovació del ferm i l’ordenació d’accessos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Obres a la C-37 entre el Pont d’Armentera i Querol

Les obres en execució consisteixen en la renovació del paviment i la formació de cunetes formigonades trepitjables que donin un sobreample i facilitin el pas quan dos vehicles es creuin. Els treballs, que van començar a principis de novembre, compten amb una inversió de 2,2 milions d’euros, i finalitzaran el gener 2017. L’actuació abasta uns 19 quilòmetres de longitud; a més de millorar el ferm i formar cunetes, es preveu instal·lar noves barreres de seguretat, incloent en diversos trams la col·locació de faldons de protecció per a motoristes.

Llegiu-ne més
Vistiplau ambiental amb condicions al projecte d’arranjament del camí del Montseny

És el del camí de connexió de les carreteres BV-5301 i BV-5114, al terme municipal de Montseny (Vallès Oriental). L’objectiu del projecte és millorar la relació del nucli del municipi amb els veïnats propers, mitjançant el condicionament del camí existent, de 3,7 quilòmetres de longitud, entre el càmping de les Illes i Sant Marçal.

Llegiu-ne més
Rull anuncia una inversió de més d’1,2 MEUR en camins a nuclis habitats i accessos a estacions de muntanya

Ha presentat un Pla de millora valorat en 1.250.000 euros. Aquest import subvencionarà les actuacions de conservació i neteja d’aquestes vies que faran aquesta temporada d’hivern 9 consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Gómez-Pomar es reuneix amb els alcaldes de Sant Joan Despí, d’Esplugues de Llobregat i de Sant Just Desvern

Durant la reunió s’ha parlat del futur de la B-23. El secretari d’Estat s’ha compromès a obrir el diàleg de manera conjunta amb la Generalitat de Catalunya i els Consistoris afectats, i ha indicat que s’ha d’avançar en la cessió de la B-23 mitjançant un conveni entre les parts.

Llegiu-ne més
Els departaments d’Interior i Territori i Sostenibilitat milloren el procediment d’actuació a la C-55 i la C-58

Les modificacions en el procediment es concentren en tres eixos: ampliació de l’àmbit d’actuació, agilització en la gestió i comunicació de les incidències i obertura de barreres de l’autopista C-16, en cas de desviaments.

Llegiu-ne més
Rull reclama al Ministeri de Foment la represa de les obres de la variant de la C-245

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reclamat a l’Estat la represa de les obres de l’enllaç de l’A-2 amb la C-32 a l’altura de Sant Boi de Llobregat, l’anomenada variant de la C-245. L’obra, aturada des del 2015 per part del Ministeri de Foment, ha de servir per substituir la rotonda existent per un enllaç a diferent nivell que alliberi aquest giratori, actualment molt congestionat, i també per millorar l’accessibilitat del Baix Llobregat cap a la Ronda Litoral de Barcelona. L’actuació està inclosa als Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2016, amb una anualitat de 6,3 MEUR, per finalitzar l’actuació.

Llegiu-ne més
El Govern aprova l’ampliació de les bonificacions a la C-16 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa

El Govern ha aprovat el Decret que regularà l’ampliació del sistema de descomptes en els peatges a l’autopista C-16 al tram entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa (Bages). Això permetrà estendre a més vehicles les bonificacions que s’hi apliquen des de gener passat a l’autopista. Es calcula que la nova mesura podria beneficiar 4.800 vehicles addicionals: 2.200 dels quals ja circulen per la C-16 i 2.600 deixarien de circular per la C-55 o C-58.

Llegiu-ne més
Licitada la rehabilitació del ferm de l’autovia A-2 entre el límit provincial de Lleida i Esparraguera

Es tracta d’un tram d’autovia que suporta un trànsit de fins 40.000 vehicles al dia. El pressupost per realitzar l’obra és de 23,98 MEUR.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita la construcció del túnel de Tres Ponts a la C-14

Les obres es fan a l’altura d’Organyà. L’actuació, que té un cost aproximat de 48 milions d’euros IVA inclòs, comprèn també l’eixamplament de la calçada en els trams contigus. Està previst que les obres s'iniciïn durant el 2017, amb un termini d’execució de 36 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Revisió de les tarifes de peatge a aplicar a les autopistes concedides per la AGE (Administració General de l’Estat) a partir de l’1 de gener

Les tarifes a aplicar suposen amb caràcter general una reducció sobre les vigents del 0,41% per l’efecte de l’IPC. Concretament a les autopistes concedides a Acesa (Montmeló- La Jonquera, Barcelona- Tarragona i Zaragoza- Mediterrani) és d’un 0,47%.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat disposa aquesta temporada de 122 màquines llevaneus per facilitar la mobilitat a la xarxa viària

La Generalitat activa cada any entre el 15 de novembre i el 15 d’abril el Pla d’ajuda a la vialitat hivernal. En la temporada 2015-2016 les màquines van recórrer 961.726 quilòmetres durant un període de 153 dies.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ports

El gerent de Ports de la Generalitat visita les obres dels tres molls pesquers al Port de la Selva

El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, té un import de 245.000 euros i es preveu enllestir a finals de desembre. Les obres han de donar més capacitat de càrrega i millors condicions d’amarratge i servei a les embarcacions pesqueres.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat cedeix a l’Ajuntament de Barcelona la gestió del Port Olímpic

Han signat un Protocol de col·laboració entre les dues administracions amb el qual es garanteix la gestió pública directa i municipal d’aquest espai. La Generalitat de Catalunya, delega les competències de gestió a l’Ajuntament de Barcelona i es reserva les facultats en matèria d’inspecció i règim sancionador.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports finalitza l’adequació del moll pesquer al port de Llançà

L’actuació s’emmarca en l’apartat d’actuacions de manteniment que l’Administració portuària fa periòdicament en els ports que gestiona a la costa catalana. Les obres han tingut un cost de 31.500 euros i un termini d’execució de dues setmanes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern acorda sotmetre a informació pública la futura Llei d’ordenació del litoral que preveu desenvolupar la competència exclusiva de la Generalitat

La nova legislació preveu desenvolupar la competència exclusiva de la Generalitat en aquesta matèria, establerta a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i articular un model de gestió integrada de l’espai costaner, seguint les recomanacions de la Unió Europea. Reserva al Govern el paper d’administració de referència però dotant de més competències als ajuntaments, i impulsa la participació de tots els agents en la gestió de la costa.

Llegiu-ne més
El Projecte de llei de ports supera el debat de totalitat al Parlament sense cap esmena

La nova Llei vol actualitzar la política portuària del Govern per donar resposta als nous reptes del sector i reforçar la concepció de les instal·lacions portuàries com operadores econòmiques i prestadores de serveis.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 14% fins al mes de novembre

Fins al mes de novembre, el Port de Barcelona ha canalitzat 44,6 milions de tones de tràfic total, un 4% més que durant el mateix període de l’any passat. El segment d’activitat que més ha crescut ha estat la càrrega contenitzada, un dels tràfics estratègics del Port. L’increment dels intercanvis amb la Xina, Estats Units i nord d’Àfrica motiven els bons resultats de la càrrega contenitzada. El comerç exterior manté el bon ritme de creixement que ha registrat durant tot l’any. Amb 478.800 TEU rebuts des de diferents mercats internacionals, les importacions han augmentat un 9,5%. Per la seva banda, l’exportació de contenidors ha crescut un 4%, fins superar els 621.800 TEU.

Llegiu-ne més
25 ports mediterranis es reuneixen a MEDports Forum per potenciar la col·laboració intramediterrània i enfortir la seva posició a les rutes marítimes internacionals

L’objectiu de l’esdeveniment és fomentar el transport marítim a la Mediterrània i el seu paper fonamental com a node estratègic per a totes les rutes marítimes. En aquest sentit, la creació de la plataforma virtual de diàleg proposada com a resultat d’aquest fòrum permetrà fomentar i intensificar la cooperació entre els ports mediterranis en aspectes comuns com són la seguretat, la protecció del medi ambient; rutes alternatives pel sud; nous models de cadena de subministrament i l’evolució del transport marítim.

Llegiu-ne més
El tràfic al Port de Tarragona creix un 11% durant el mes d’octubre

Ha mogut 3,5 milions de tones a l’octubre, i se situa com el millor mes d’octubre en volum de tràfic dels últims deu anys. En termes percentuals, els tràfics que han augmentat més són el cru (+5,9%), els productes químics (+2,2%), vehicles (+10,4%), i altres productes sòlids a lloure com la sal comuna, potasses, adobs, entre d’altres (+46,3%).

Llegiu-ne més
shadow bottom
El MV Minerva tanca la millor temporada de creuers del Port de Tarragona

Va rebre divendres 30 de desembre l’últim creuer de la temporada. Amb el MV Minerva són 22 els creuers que han visitat el Port de Tarragona, que ha superat la xifra de 13.000 creueristes que al llarg de l’any han visitat el territori. El Port de Tarragona preveu una millor temporada al 2017 amb la previsió de duplicar els creuers d’enguany.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de bus de Berga amb una nova expedició els dilluns

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçà des de dilluns 12 de desembre el servei d’autobús que comunica Berga amb Barcelona. Tots els dilluns lectius s’oferirà una expedició més, amb sortida de Berga a les 6.45 hores per garantir una oferta de servei suficient.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat posa en servei un bus exprés.cat entre Cambrils i Tarragona

Comptarà, a més, amb un servei directe a la universitat, que circularà durant el període lectiu. Aquesta serà la 31a línia de bus exprés que s’implantarà a Catalunya i la 7a a la demarcació de Tarragona. La implantació permet millorar la velocitat comercial de manera que el temps de trajecte entre les dues ciutats serà de 30 minuts.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en bicicleta

Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció del projecte de carril bus i via ciclista a la C-245, al Baix Llobregat

S’ ha adjudicat per 531.000 euros. L’actuació unirà cinc municipis: Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels, on viuen més de 350.000 persones. L’obra té una inversió estimada en 20 milions d’euros, que finançaran a parts iguals la Generalitat i el món local. El termini de redacció del projecte és de 9 mesos i la previsió és que les obres es puguin licitar l’any 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’un tram de la via ciclista del Ter a Sant Joan de les Abadesses

Donarà continuïtat a la ruta del Ferro (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. Compta amb una inversió de prop de 940.000 euros i els treballs començaran la primavera vinent i tindran un termini d’execució de sis mesos. Serà una via per a ciclistes i vianants.

Llegiu-ne més
shadow bottom

ATM

L’ATM de Lleida i l’Ajuntament de Balaguer signen el conveni d’integració tarifària

La integració permet als usuaris viatjar amb bus urbà, interurbà i tren usant un sol títol de transport i sense cap cost afegit. Dóna més flexibilitat als ciutadans a l’hora d’utilitzar el transport públic i suposa un important estalvi. L’ATM de Lleida dona servei a 149 municipis i 363.783 habitants.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ATM de Girona congela les tarifes dels títols de transport públic per quart any consecutiu

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona ha acordat congelar les tarifes que han de regir el sistema tarifari integrat l’any 2017 per a cadascun dels títols de transport públic d’aquest àmbit. Aquest és el quart any consecutiu que es mantenen els preus dels bitllets i abonaments gràcies a què la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat. Durant els 10 primers mesos de 2016 més de 5,8 milions de persones han usat el sistema de transport públic de l’ATM, un 4% més que l’any anterior.

Llegiu-ne més
L’ATM de Lleida congela les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2017 i incrementa la política social

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida ha acordat la congelació dels preus dels títols de transport d’aquest àmbit per a l’any 2017. Aquest manteniment de preus s’emmarca en la política de foment d’ús del transport públic i és possible perquè la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat. També es millora la bonificació per a persones en situació d’atur, adaptant-se millor a la mobilitat del beneficiari. Aquestes mesures entraran en vigor a partir de l’1 de març de 2017. Creix un 3,70% el nombre d’usuaris del transport públic a l’ATM de Lleida en termes interanuals, i arriba als 8,3 milions.

Llegiu-ne més
L’ATM del Camp de Tarragona congela les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2017

El Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona ha aprovat congelar, per tercer any consecutiu, les tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2017. Aquest manteniment de preus  s’emmarca en la política de foment d’ús del transport públic i és possible perquè la Generalitat i les administracions consorciades mantenen les seves aportacions al sistema tarifari integrat. L’ATM preveu tancar l’any amb una xifra propera als 19,5 milions, d’usuaris, el que suposa un increment d’un 4,8% respecte el 2015.

Llegiu-ne més
El Consell d’Administració de l’ATM de l’Àrea de Barcelona acorda la congelació de tarifes per a l’any 2017 i l’increment de la política social i ambiental

Les tres Administracions consorciades al si de l’ATM (la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona) han acordat la congelació dels preus del transport públic, l’ampliació de la gratuïtat fins els 16 anys, la creació d’una targeta integrada per a episodis de contaminació atmosfèrica i la millora de l’accés al títol bonificat per a persones en situació d’atur. Aquest paquets de mesures suposen un increment del dèficit del sistema de 20 milions d’euros. Les administracions catalanes n’assumiran la meitat i demanen a l’Estat que es faci càrrec de l’altre 50%.

Llegiu-ne més
President Puigdemont: “La congelació de les tarifes del transport públic per al proper any és una prova del nostre compromís amb els ciutadans”

Acord assolit per les tres administracions que conformen l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per congelar les tarifes del transport públic de l’ÀMB per al 2017, i augmentar dels 15 als 16 anys de l’edat de gratuïtat del transport públic”, entre altres mesures.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Altres notícies de mobilitat

Territori i Sostenibilitat convoca ajuts per a la compra de taxis, vehicles comercials i furgonetes de baixes emissions

Els ajuts formen part de les mesures que estableix el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire als 40 municipis de les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric. Aquesta mesura té com a objectiu la  renovació de vehicles per models de menor consum i que generen menys  òxids de nitrogen (NOx) i partícules.

Llegiu-ne més
641 expedients incoats fins a novembre a vehicles per incompliment de la normativa del taxi

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presidit el Ple del Consell del Taxi, òrgan de consulta i assessorament d’aquest transport a Catalunya creat l’any 2005, on ha destacat l’aprovació del decret d’emissores. També s’ha fet balanç de les actuacions en matèria d’inspecció i s’ha informat de la convocatòria d’ajuts per a taxis ‘nets’. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat proposa 34 mesures per millorar la mobilitat del Maresme

L’objectiu és consensuar amb el territori les actuacions a dur a terme en matèria d’infraestructures i serveis de transport amb l’horitzó temporal del 2020. Les accions previstes sumen una inversió de 635 milions. El Departament reclamarà a l’Estat els 400 milions que el Govern espanyol es va comprometre a aportar amb el traspàs de l’N-II. La resta d’aquesta inversió es correspon amb el Pla de Rodalies d’Adif.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat a Girona promou la coordinació de tota la xarxa viària de les comarques gironines en casos de nevades

Durant la reunió els gestors de les diferents vies de comunicació han analitzat mesures concretes i han posat en comú els recursos humans i tècnics de què disposen per actuar preventivament i per fer front a incidències ocasionades per la neu amb l'objectiu de minimitzar l'impacte sobre les principals vies de circulació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Parc Natural de l’Alt Pirineu obre el seu primer itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha obert una nova passera de fusta per persones amb mobilitat reduïda al bosc de Sant Joan de l’Erm, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), la primera d’aquestes característiques a la zona. Un dels reptes del parc és facilitar l’accés gràcies a la construcció d’infraestructures d’ús públic adaptades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat