Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Setembre 2016 #136

Aeroports

Acord mundial per a la reducció d’emissions de CO2 a l’aviació

La Organització d’Aviació Civil internacional (OACI) ha aconseguit que la majoria dels països membres arribés a un primer acord internacional per a la reducció d’emissions de CO2 a l’aviació, que es començaria a implantar l’any 2021 fins, inicialment, l’any 2035. El transport aeri és el primer sector en assolir un acord mundial per a la reducció d’emissions.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Barcelona- El Prat registra un creixement de passatgers d’un 9,7% en el mes de setembre

Hi ha hagut 4.359.952 usuaris durant el mes de setembre, i des de gener 34.089.674 passatgers han passat per les instal·lacions del Prat, cosa que es tradueix en un increment de l’11%. A l’apartat d’operacions s’han realitzat 29.231 moviments, un 7,2% més que l’any 2015.

Per la seva part l’aeroport de Girona- Costa Brava ha registrat 199.845 passatgers, i el de Reus, 125.757.

Llegiu-ne més
Les companyies aèries programen més de 20 milions de seients per a la temporada d’hivern a l’aeroport de Barcelona

La temporada d’hivern 2016-2017 anirà del 30 d’octubre al 25 de març, amb un augment del 13,4% de les places programades. El nombre de moviments programats també incrementa un 10,7% amb més de 108.000 operacions comercials. Hi haurà 17 rutes més que la temporada d’hivern anterior.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Menorca inicia una nova ruta a Barcelona durant la temporada d’hivern

La companyia aèria Ryanair cobrirà la connexió entre la illa i la ciutat de Barcelona durant la temporada d’hivern amb una freqüència diària.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

Les matriculacions de turismes creixen al setembre un 13,9%

Setembre ha marcat un nou creixement a la venda de cotxes. El mes ha totalitzat 79.591 unitats, que comporta un creixement del 13,9%. L’acumulat de l’any reflexa un volum de 874.220 unitats, amb un increment de l’11,5%, en línia amb les previsions del sector.

Llegiu-ne més
L’acabament del Pla MOVEA provoca la caiguda del mercat d’elèctrics després de 13 mesos de creixements consecutius

Els vehicles elèctrics i híbrids ocupen el 3,6% del mercat global en el mes de setembre. D’una banda el vehicle elèctric ha experimentat una caiguda del 2,01% durant el mes de setembre, amb un volum de 342 unitats. En el conjunt dels nou mesos s’han matriculat un total de 3.284 vehicles elèctrics, amb un creixement percentual del 79,16%. D’altra banda els vehicles híbrids continuen creixent amb un increment del 67,14% i un volum de 2.604 unitats. En el període gener setembre acumula 21.850 unitats, i un creixement del 70,44%.

Llegiu-ne més
Les vendes de vehicles comercials creixen un 12% al setembre

S’ha registrat un volum de 13.497 unitats. En el conjunt dels nou primers mesos de l’any, aquest segment acumula un creixement del 12,9%, arribant ja a les 126.504 unitats. Aquest tipus de vehicles són un dels principals enllaços entre el comerç i els consumidors.

Llegiu-ne més
El mercat de vehicles industrials creix un 21,4% al setembre

S’han venut 2.119 unitats durant el mes de setembre. En el període gener- setembre acumula un volum total de 16.788 matriculacions, cosa que representa un creixement del 13,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

Els autobusos, autocars i microbusos acumulen un creixement del 18,7% fins setembre.

Llegiu-ne més
L’any 2015 més de 2 milions de vehicles transportats per carretera, un 27,6% més que l’any anterior

El transport de vehicles per carretera és un dels principals motors de la distribució de vehicles a Espanya. L’any 2015 s’han transportat 2.197.100 unitats i s’han utilitzat 286.000 camions per fer el transport a altres destinacions.

Llegiu-ne més
La fabricació de vehicles acumula un creixement del 7,9%

S’han fabricat 2.220.722 vehicles fins el mes de setembre. Durant el mes de setembre es van fabricar gairebé 12.000 vehicles.

El volum d’exportació durant el mes de setembre disminuí un 8,37% amb un total de 214.337 vehicles exportats. En el període gener- setembre s’ha arribat a 1.849.205 unitats destinades a altres països, un 8,44% més.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - Rodalies

Rull: “La solució a Rodalies és que inverteixin el que s’han compromès i que ens traspassin la gestió a nosaltres”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha manifestat al Parlament que la solució al mal estat de la xarxa de Rodalies és “inversió i gestió: volem que s’inverteixi allò que s’han compromès a invertir i volem gestionar-ho nosaltres; volem el traspàs de les vies, dels trens i de les estacions”.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat incrementa l’oferta a Viladecans amb 58 trens més els caps de setmana i festius

A partir de la primera quinzena de novembre, hi haurà 65 trens en direcció a Barcelona i 68 en direcció sud, el que suposa quatre freqüències cada hora els dissabtes, diumenges i festius. El reforç es produeix per atendre la demanda que generarà el nou ‘outlet’ que s’obrirà al municipi.

Llegiu-ne més
President Puigdemont: “El traspàs íntegre de Rodalies no és una qüestió de puntualitat, sinó de dignitat”

El cap de l’Executiu ha encapçalat un acte amb el món local per reclamar el traspàs total del servei, al qual han participat més de 200 alcaldes d’arreu del país i representants del món econòmic, polític, institucional i civil.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat presenta el recurs contenciós administratiu contra l’Adif pels incompliments d’inversions a Rodalies

El conseller Rull afirma que el Govern obre la via judicial "perquè la via política i ordinària de relació normal entre dues administracions ha quedat trencada" i denuncia la "inactivitat" de l'administrador ferroviari del Ministeri de Foment en el compliment de les seves obligacions per posar la infraestructura en condicions per prestar un bon servei.

Llegiu-ne més
Licitada la redacció dels projectes per a millorar la operativitat de les estacions de Castelldefels i Gavà

L'objectiu és millorar la funcionalitat de l’estació de Castelldefels i adequar l’estació de Gavà com a capçalera sud per als serveis regionals. El contracte s’ha licitat per 553.149,1 euros (IVA inclòs) i amb un termini de 6 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’invertiran 15 MEUR en la instal·lació de nous sistemes de gestió de tràfic a la xarxa de rodalies de Barcelona

S’ha adjudicat el contracte per import superior a 15 MEUR. L’objectiu és incrementar la seguretat, disponibilitat, funcionalitat, eficiència i eficàcia de l’explotació ferroviària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Finalitzades les obres per a la supressió d’una limitació temporal de velocitat en el túnel d’accés a l’estació de Barcelona- França

Aquesta actuació permet augmentar la velocitat dels trens de rodalies, regionals i llarga distància que comuniquen Barcelona amb el Sud de Catalunya i tenen l’origen a l’estació de França. Es redueixen també els temps de viatge, i incrementen els nivells de fiabilitat, eficàcia i qualitat. Els treballs han suposat una inversió superior a 840.000 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari - FGC

FGC finalitza les obres d’accessibilitat del vestíbul Bergara de Pl. Catalunya

Les obres, pressuposades en 522.000 euros, han consistit en la instal·lació d’un ascensor al carrer Bergara, que connecta la superfície amb el vestíbul, i la instal·lació d’un altre ascensor que facilita l’accés a les andanes. L’estació de Pl. Catalunya és la que té més trànsit de tota la xarxa d’FGC amb prop de 12 milions de persones cada any.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC ja pot conduir trens a la totalitat de la línia Lleida- la Pobla

Ferrocarrils ha obtingut el certificat de seguretat necessari per poder operar a la xarxa d’interès general titularitat d’Adif. Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja poden circular des de dissabte 8 d’octubre per tota la línia Lleida- la Pobla sense l’assistència de Renfe.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Més d’1 milió de visitants durant la temporada d’estiu a les estacions i trens turístics d’FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tanca la temporada d’estiu 2016 amb resultats positius. Un total d’1,3 milions de visitants han gaudit durant aquests mesos de les activitats de les estacions de muntanya i dels trens turístics d’FGC. Concretament, un total de 204.571 persones han visitat les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé, des del mes de maig fins al 30 de setembre, mentre que 1.041.395 viatgers han fet servir el cremallera i el funicular de Montserrat, el cremallera de Vall de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs.

Llegiu-ne més
FGC s’adhereix a l’Aliança per a la FP Dual i es compromet amb el seu desenvolupament

L’entitat és una xarxa estatal d’empreses, centres e institucions compromeses amb el desenvolupament de la FP Dual, impulsada per la Fundació Bertelsmann, conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - Metro

Es liciten les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Jaume I de l’L4 del metro

Les obres s’han licitat per un import de 4,2 milions d’euros. Els treballs, que comportaran l’adaptació de la infraestructura a persones amb mobilitat reduïda, començaran el primer trimestre de 2017 i tindran un termini d’execució de dos anys.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - Corredor Mediterrani

La Generalitat demana a la Unió Europea que exigeixi als estats espanyols i francès claredat en les obres del Corredor Mediterrani

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat participa al Fòrum del Corredor Mediterrani a Brussel·les per explicar els retards en les obres i la manca d’un calendari cert d’aquesta infraestructura. Reclama la creació de la figura del coordinador del CMED que vetlli pels treballs i pel compliment dels terminis.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita la redacció del projecte per implantar l’ample internacional a la terminal de mercaderies de Vilamalla

La terminal de Vilamalla (Alt Empordà) forma part del Corredor Mediterrani i de la xarxa transeuropea de transport. L’actuació preveu realitzar la connexió de la terminal a la Xarxa Ferroviària d’Interès General amb ample estàndard europeu.  

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari - Altres

Avanç de les obres del nou accés ferroviari a l’Aeroport de Barcelona –El Prat

Aquest projecte suposa una inversió de 272 MEUR, dels quals 268,4 MEUR corresponen a obres i 3,6 MEUR a contractes d’assistència tècnica i coordinació de seguretat i salut. Tindrà una longitud de 4,5 km i disposarà d’estacions a les terminals T1 i T2. S’estima que l’utilitzaran entre 7 i 9 milions de viatgers l’any i el temps de viatge serà d’uns 19 minuts.

Llegiu-ne més
Els vuit trens Euromed faran parada a l’Aldea a partir del 12 de novembre per millorar les comunicacions a les Terres de l’Ebre

Aquesta mesura, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) per millorar els serveis ferroviaris a les Terres de l’Ebre, permetrà reduir el temps del trajecte entre l’Aldea i Barcelona a 1 hora i 40 minuts. El preu del bitllet senzill serà de 12 euros, el mateix que el dels trens de Regionals, i la resta de condicions d’accés seran les mateixes que les actualment establertes en els Euromed.

Llegiu-ne més
Adjudicades noves obres de millora de la infraestructura de la línia Barcelona- Manresa- Lleida

Els treballs suposen una inversió superior a 800.000 euros i contemplen el condicionament de cinc vies en trinxera situades en els termes municipals de Manresa, Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar. A més hi ha previst iniciar la millora de cinc vies de trinxera més a Vacarisses i Sant Vicenç de Castellet.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Inversió de 500.000 euros per al control de la vegetació a la xarxa convencional de Catalunya i Aragó

L’objectiu del contracte és actuar en els punts en els quals la vegetació pugui incidir negativament en l’explotació ferroviària i suposi un risc addicional d’incendi. El termini d’execució és de 12 mesos.

Llegiu-ne més

Carreteres

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la seguretat viària i la mobilitat a les vies de l’entorn de Manresa

Les obres es duran a terme al corredor de la C-55, la C-16 i la C-58 al Bages. Es tracta d’un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat que forma part del paquet de millores implantades en les vies de l’entorn de Manresa. Els treballs tenen un pressupost de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució d’11 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora del revolt de la Pilastra

Es tracta d’un tram d’1,8 quilòmetres del traçat a l’N-141e a Bescanó (Gironès). Els treballs consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera i la rectificació del revolt de la Pilastra per afavorir una conducció més segura i còmoda. El pressupost és de 3,4 milions d’euros, començaran abans de final d’any i tenen un termini d’execució de 12 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els dièsel deixaran d’estar bonificats als peatges de la Generalitat el 2017

L’anunci l’ha fet el conseller Rull durant una reunió de treball de la Taula de la Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona, un òrgan transversal on treballen conjuntament tots els sectors, agents socials, institucions i organismes públics i privats implicats o interessats en la reducció de la contaminació de l’aire d’aquesta àrea. El Departament de Territori i Sostenibilitat està revisant el Decret 427/2011, d’aprovació del sistema de descomptes. Fins ara el sistema preveia per als turismes de gasoil i biodièsel un descompte del 30% si les seves emissions de CO2 eren inferiors als 108 grams per quilòmetre.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres d’eixamplament d’un tram de la GI-522 a Sant Joan les Fonts

Els treballs, amb un pressupost de 742.000 euros, afavoriran la seguretat per a vehicles i vianants en el pas de la carretera a la sortida del nucli urbà. Es preveu que l’obra comenci abans de final d’any i tingui una durada de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a la GI-632 a Bellcaire d’Empordà

S'ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d’una rotonda a la carretera GI-632 a Bellcaire d’Empordà, que permetrà reordenar el trànsit d’accés al municipi. L’inici de les obres està previst per al primer trimestre de 2017. Els treballs tenen un pressupost de 0,6 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a l’L-313 al nucli de Palou

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 666.000 euros, d'obres de millora de l’accessibilitat i la seguretat viària a l’L-313 al nucli de Palou. Els treballs, que s’adjudicaran a principis d’any, començaran durant el primer trimestre de 2017 i tindran un termini previst d’execució de sis mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat destina prop de 2,9 MEUR a millorar l’accessibilitat a l’L-310 a Tàrrega i Torrefeta i Florejacs

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat obres de millora de l’accessibilitat de la carretera L-310 a diversos nuclis dels termes municipals de Tàrrega (Urgell) i Torrefeta i Florejacs (Segarra). Els treballs es liciten per un import de prop de 2,9 milions d’euros i s’adjudicaran a principis d’any. Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre de 2017 i tinguin un termini de sis mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’inicia la construcció d’una glorieta en la N-260 a Vilafant, província de Girona

L’objectiu és millorar la seguretat vial de la zona, en una carretera per on circulen aproximadament una mitjana d’11.600 vehicles al dia, amb un 8,7% de vehicles pesats. Compta amb una inversió de 441.917 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es liciten 5 contractes de serveis de conservació i explotació de carreteres per més de 76 MEUR

Les carreteres de la xarxa de l’Estat on es desenvoluparan els treballs estan a les províncies d’Alacant, Astúries, Girona, Granada, Palència i Valladolid.

A Girona es treballa en els següents trams: autovia A-2 entre el quilòmetre 695,5 (Sils) i el 709 (enllaç Fornells de la Selva), la carretera N-II des del quilòmetre 686,4 (límit província de Barcelona) al 695,5 i des del 709 al 779,7 (frontera amb França), la carretera N-156 d’accés a l’aeroport de Girona i diversos trams de l’antiga N-IIa. L’import de licitació del contracte és de 11,23 MEUR.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat farà un tercer carril i una barrera central a la C-55 a Collbató

S'han licitat els treballs per un import de 3,5 milions d’euros. L’obra s’adjudicarà a principis de l’any vinent i es preveu que l’execució comenci durant la primavera, amb un termini de nou mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita la millora de la carretera de Viladordis, a Manresa

L'objectiu és millorar la mobilitat entre la ronda de Manresa (C-55) i l’autopista C-16 així com resoldre les connexions locals de Viladordis amb la C-55 i la zona agrícola dels Trullols. Els treballs es liciten per un import de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució de 8 mesos i s’adjudicaran el gener vinent, amb la previsió que comencin durant el primer trimestre de l’any vinent.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ports

Ports inicia les obres de millora de tres molls pesquers al port del Port de la Selva

L’actuació consisteix en el reforç de tres molls pesquers i la dotació de noves xarxes de serveis. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, té un import de 245.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports reforça la seguretat i impulsa l’estalvi energètic en les instal·lacions portuàries

La Generalitat ha tret a licitació noves càmeres de videovigilància i llumeneres amb tecnologia LED, als ports de la zona portuària centre per millorar la seguretat, l’eficiència energètica i el servei als usuaris.  Les dues actuacions han sortit a licitació per un pressupost de 315.815 euros i estan incloses en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública de la Generalitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els ports espanyols han licitat projectes per 548 MEUR en els nou primers mesos de l’any

Respecte l’any 2015 les licitacions s’han incrementat un 37,8%. Per Autoritats Portuàries, Bilbao (145 MEUR), Barcelona (121,3 MEUR) i Ferrol- San Cibrao (119,6 MEUR) han sigut les més licitadores. Per Comunitats Autònomes han estat País Basc (145,28 MEUR), Catalunya (132,86 MEUR) i Galícia (128,68 MEUR).

Llegiu-ne més
La segona fase de les obres de millora del port de Coma-ruga comença aquest octubre

Les actuacions  tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros i consistiran, entre d’altres, en la construcció d’un nou accés al port des de la platja i en l’ampliació del moll nord. El termini d’execució de les obres és de 10 mesos. L’objectiu és assolir una infraestructura que millori l’operativitat i la gestió del port.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El 72% dels usuaris dels ports esportius estan satisfets de la seva gestió

 Els resultats de l’enquesta, en què han participat prop de 2.500 usuaris de 34 ports, s’incorporaran a la redacció del Pla de Ports Horitzó 2030. Aquesta dada és un dels resultats del primer qüestionari de satisfacció per a les persones dels ports esportius que ha presentat el director general de Transports i Mobilitat, en l’estand de la Generalitat al Saló Nàutic de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Roses clou la temporada de creuers amb l’estrena d’una companyia i un vaixell

El port de Roses (Alt Empordà) ha tancat la cinquena temporada estable de creuers 2016 amb un miler de passatgers i l’escala de cinc creuers. Els resultats posicionen Roses en el mercat creuerístic principalment entre les companyies de luxe que busquen destinacions singulars per als seus vaixells i fan itineraris per la Mediterrània occidental.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat reformarà l’embarcador de Tortosa per impulsar les activitats al riu

La infraestructura es remodelarà per activar els esports nàutics i el turisme i integrar-la al passeig fluvial i a la ciutat. El projecte està inclòs en el pla d’inversions 2014-2017, té un pressupost de licitació de 88.000 euros i un termini d’execució de dos mesos. Els treballs començaran el gener de 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tràfic de contenidors del Port de Barcelona acumula el major creixement de l’any, amb un increment del 16%

Durant els 9 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha canalitzat més de 1,6 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus). Aquesta xifra suposa el creixement acumulat més destacat de l’any (+16%). Així, els contenidors de comerç exterior mantenen un ritme de creixement molt positiu: +8% en el cas de la importació (397.204 TEU plens) i +5% en el cas de les exportacions (505.262 TEU plens). Per mercats, destaca l’impuls dels intercanvis amb la Xina (+9%), els Estats Units (+9%) i l’Índia (+12%).

D’altra banda, el transport de contenidors de cabotatge nacional (amb les illes Balears i Canàries) ha crescut un 13%. Altres indicadors registren comportaments molt positius fins al setembre, com els vehicles i els sòlids a granel, que avancen a un ritme del 7%.

Llegiu-ne més
El Port de Tarragona es consolida com a destí de creuers

Tarragona Cruise Port Costa Daurada es consolida com una destinació exclusiva dels creuers internacionals al Mediterrani. Les previsions de creuers per aquesta temporada són de rebre 22 creuers a les instal·lacions del Port de Tarragona, el doble que l’any passat, i fins al moment és la millor temporada de creuers.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de la nova estació d’autobusos de Mollerussa

Les obres, amb un pressupost de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, començaran al primer trimestre de 2017, un cop acabades les obres del pas inferior per a vianants sota el ferrocarril que també està construint el Departament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat reforça el servei de bus entre Manresa i la UAB

El servei ha incrementat un 60% la demanda respecte el setembre de l’any passat, de manera que aquest setembre s’han transportat 3.654 viatgers. El Departament reforça aquesta franja horària per poder transportar còmodament tots els estudiants.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat licita els projectes de millora de vuit estacions i diverses parades d’autobús a tot Catalunya

S’actuarà a les estacions de la Seu d’Urgell, Olot, Torroella de Montgrí, Sabadell, Tortosa, Amposta, Blanes i a diverses parades de Llançà i Sant Vicenç dels Horts. S’estima una inversió total de 2,5 milions d’euros per a l’execució dels treballs, que inclouen la reforma de marquesines, renovació de paviments, actualització d’instal·lacions per afavorir la funcionalitat dels serveis d’autobusos i el confort i informació dels usuaris i treballs d’urbanització per la millora de l’accés a parades d’autobús.

Llegiu-ne més

ATM

L’EMT de Tarragona instal·la 10 nous aparcaments per a bicicletes a l’Estació d’Autobusos fomentant la intermodalitat

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha instal·lat 10 nous aparcaments per a bicis a l’andana principal de l’Estació d’Autobusos de Tarragona. Es tracta d’una mesura més de foment de la intermodalitat, recollida en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST).

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’ATM de Barcelona guanya amb la T-12 el premi d’Alamys al millor projecte de transport públic llatinoamericà del 2016

El premi s’atorga el millor projecte de transport públic ferroviari de l’any. L’organització, que reuneix administradors i operadors de transport públic de diverses ciutats llatinoamericanes, ha distingit la iniciativa catalana, que ha estat la més votada entre els nou finalistes. L’abonament (T-12) és fruit de la col·laboració entre la Generalitat, l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMTU.

Llegiu-ne més

Altres notícies de mobilitat

Territori i Sostenibilitat articularà totes les polítiques de transport públic a les Terres de l’Ebre a través de la Taula de la Mobilitat

La taula estarà formada per representants dels ajuntaments, consells comarcals i la Generalitat. L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) en farà el suport administratiu. La voluntat del Departament és treballar conjuntament amb els agents i administracions locals la millora de les condicions de mobilitat de les Terres de l’Ebre, tant els aspectes relacionats amb la planificació com els que tenen a veure amb la millora dels serveis de transport i, especialment, del règim tarifari.

Llegiu-ne més
El conseller Rull reivindica el transport públic com l’aposta més important per lluitar contra el canvi climàtic

Com a exemples de bones pràctiques catalanes explica davant l'Organització de Regions Unides les polítiques de reciclatge urbà i la implantació de la T-Mobilitat, que es començarà a implantar a Catalunya l’any vinent. Amb aquest títol els usuaris pagaran pels quilòmetres que recorrin en transport públic, i serà més barat si l’utilitzen més, ha recordat Rull.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat participa a Singapur en el Congrés Internacional de Transport

Presenta Ferrocarrils de la Generalitat com a exemple de col·laboració modal entre bus i tren. El congrés és un dels esdeveniments més importants d’Àsia vinculats al transport i permet conèixer les innovacions més recents en l’àmbit del transport públic i de la seva gestió.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació del finançament del Banc Europeu d’inversions (BEI) per a la renovació de flotes de transport

El ministre de Foment en funcions ha presidit l’acte de signatura de diversos préstecs del BEI amb cinc entitats de crèdit. La línia de finançament és de 1.200 MEUR per a la renovació de camions, autobusos i tractors.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Jornades de la Fundació ENAIRE dedicades a l’evolució i tendència de les aeronaus tripulades per control remot (drons)

Hi ha 1.750 empreses registrades com operadores de drons a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). S’analitzarà el marc legislatiu, els usos i aplicacions de les aeronaus tripulades per control remot i el desenvolupament del sector.

Llegiu-ne més
Espanya i Rússia consoliden la seva cooperació en matèria d’infraestructures i transport

L’any 2015 els dos països van signar un memoràndum d’entesa, l’objectiu del qual és fomentar les relacions bilaterals en l’àmbit de les infraestructures i el transport. El Secretari d’Estat d’infraestructures, transport i habitatge ha destacat l’experiència de les empreses espanyoles en la construcció de carreteres i en matèria ferroviària. Segons la publicació “Public Works Financing” sis de les quinze principals empreses del món en gestió d’infraestructures de transport, per número de concessions, són espanyoles.

Llegiu-ne més
Quadre d’indicadors del transport de 2016: la UE treballa per reforçar el mercat interior

La Comissió Europea ha publicat el quadre d’indicadors del transport de la UE, que compara els resultats dels estats membres en trenta categories de tots els aspectes del transport. L’objectiu és ajudar als estats membres a determinar àmbits prioritaris d’inversió i intervenció.

Llegiu-ne més
El tramvia més longeu d’Europa bufa 115 espelmes

El Tramvia Blau és el supervivent de les antigues línies de tramvies de Barcelona. Va ser inaugurat com a tramvia elèctric el 29 d'octubre del 1901, fa 115 anys, igual que el primer funicular de l'Estat espanyol, el del Tibidabo.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat