Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Octubre 2016 #135

Aeroports

L’aeroport d’Andorra- La Seu tanca l’agost amb un creixement del 62%

El conseller Rull i representants del Govern d’Andorra dissenyaran una estratègia conjunta per impulsar les primeres operacions comercials el 2017. Ambdós governs han fet un balanç positiu del trànsit aeri de l’aeroport aquest 2016. Enguany s’hi han registrat 2.119 operacions a data 31 d’agost. D’aquesta manera es tanca el mes d’agost superant la xifra d’operacions global del 2015.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Prop de 2 milions de passatgers volaran a l’aeroport de Girona el 2017

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha celebrat l’increment de l’oferta de destinacions i freqüències previst per al 2017 a l’aeroport de Girona. En el marc de l’assemblea general extraordinària de l’Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi), Font ha assegurat que Girona arribarà a transportar el 2017 al voltant de 2 milions de passatgers, un 18% més que aquest any.

Llegiu-ne més
El 2017 portarà un nou cicle de creixement a l’Aeroport de Girona

Les previsions apunten que prop de 2 de milions de passatgers volaran a l'Aeroport de Girona l'any que ve. Els membres de l’AGi han rebut informació sobre les expectatives de creixement pel 2017, quan està previst que Ryanair operi 39 rutes a l’estiu, amb un augment del 19%; Jet2 9 rutes, un 349% més, i Rainbow 4 rutes, un 274,68% més. Igualment s’ha informat sobre la previsió d’establir contactes amb altres companyies, com ara Pobeda, que ja ha operat la ruta de Moscou des de Girona.

Llegiu-ne més
Aena inicia els treballs per a la redacció del projecte de millora de l’Edifici Terminal de l’Aeroport de Reus

Aena ha iniciat els treballs per a la millora i adaptació de l'Edifici Terminal de l'Aeroport de Reus mitjançant la licitació d'un expedient d'assistència tècnica que inclou la redacció del projecte, i el control i vigilància durant la realització de les obres. En l'última dècada, l'Aeroport de Reus ha registrat un tràfic de l'ordre de 1,3 milions de passatgers anuals, amb un màxim de 1,7 milions l’any 2009.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

El mercat de turismes creix un 14,6% a l’agost i un 11,3% des de gener

Durant el mes d’agost el volum del mercat ha arribat a les 64.089 unitats, mentre que en el període gener – agost s’han assolit les 794.629 unitats.

Llegiu-ne més
Els vehicles alternatius van representar el 4% de quota del mercat global en el mes d’agost

El mercat de vehicles elèctrics fins agost s’ha incrementat un 98,25%, amb un volum total de 2.942 unitats, mentre que els vehicles híbrids han arribat a un creixement del 70,79% en els vuit primers mesos de l’any i un volum total de 19.234 unitats.

Llegiu-ne més
Les matriculacions de vehicles comercials lleugers creixen un 18,3% a l’agost

Han registrat un volum de 10.522 unitats. En el conjunt dels vuit primers mesos de l’any el segment del mercat creix un 13% arribant a les 113.007 unitats.

Llegiu-ne més
Santander, València i Tarragona lideren el rànquing dels millors ports segons les empreses automobilístiques

El sector de l’automoció ha transportat gairebé 2,9 milions de vehicles nous a través dels ports espanyols, un 17% més que l’any 2015. El transport marítim és fonamental per el sector de l’automòbil.

Llegiu-ne més
La venda de vehicles industrials assoleix un 21,5% de creixement a l’agost

La venda de vehicles industrials creix un 12,4% i 14.669 unitats els primers vuit mesos de l’any 2016. El mes d’agost torna a tenir taxes de creixement positives amb un increment del 21,5% i un volum de 1.369 unitats. Els autobusos, autocars i microbusos creixen un 28,6% a l’agost.

Llegiu-ne més
Primera fase de la xarxa de recàrrega ràpida per al vehicle elèctric de Catalunya

La inauguració d’una estació de recàrrega ràpida a Reus durant la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible simbolitza l’entrada en servei d’aquesta nova infraestructura. La Generalitat estendrà aquesta xarxa ràpida de recàrrega a altres nodes viaris del país per facilitar la mobilitat elèctrica interurbana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Gairebé 2 milions de vehicles en 8 mesos

S’han fabricat 1.962.669 vehicles, que representa un 9,9% més comparat amb el mateix període de l’any 2015. El mes d’agost ha experimentat un increment del 75,1% i un volum de 110.830 unitats. En quant a l’exportació en el període gener- agost ha crescut un 11,11%, amb un total d’1.634.868 unitats. A l’agost s’ha registrat un increment del 88,69% i 107.882 unitats. El rati d’exportació sobre la producció es situa en un 83%.

Llegiu-ne més
El transport ferroviari ha incrementat un 15% el volum de vehicles transportats

El volum de vehicles transportats l’any 2015 ha estat gairebé 800.000 unitats, cosa que suposa un increment del 15% respecte l’any anterior. El sector de l’automòbil va utilitzar un total de 4.136 trens (un 18% més).

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Rodalies

Els usuaris de l’R16 tindran la Devolució Exprés a partir de 7 minuts de retard

Els usuaris de la línia de Rodalies R16 (Estació de França-Tarragona-Tortosa) podran optar a la Devolució Exprés del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard, en comptes dels 15 minuts habituals. La mesura entrarà en vigor el proper 12 de setembre i es perllongarà fins a la recuperació dels temps de viatge. Segons dades facilitades per Renfe, la puntualitat mitjana dels trens que circulen per l’R16 durant el mes d’agost va ser del 63%, amb un retard mitjà de 6 minuts.

Llegiu-ne més
Rull: ”Compartim amb Tarragona el diagnòstic inacceptable sobre Rodalies”

L’ajuntament tarragoní s’afegeix al “front comú” del món local per donar suport al recurs contenciós administratiu contra l’Adif.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Rull: ”La resposta de l’Adif és la desautorització mes rotunda a una responsable de l’Estat”

El conseller de Territori i Sostenibilitat confirma que el Govern presentarà el recurs contenciós administratiu. En el període 2012-2016 s’han produït 1.597 incidències a la xarxa ferroviària de Rodalies, amb 45.392 trens implicats i més de 5,6 milions de persones afectades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica l’estudi informatiu i el projecte constructiu de la nova estació de tren Reus- Bellissens

El projecte, que preveu una estació situada a quatre quilòmetres de les existents a Reus i Vila-seca, donarà cobertura a la zona sud del municipi. La inversió estimada per aquesta actuació és de 15 milions d’euros i el termini d’execució, d’uns 15 mesos. El projecte estarà enllestit el primer semestre de 2017.

Llegiu-ne més
Rull: “Si Rodalies creixés tant com Ferrocarrils reduiríem de manera molt substancial la contaminació”

En referència a l’estudi del RACC sobre l’increment de la congestió als accessos a Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat diu que el transport públic assoleix xifres rècord però “falla una peça molt important que és Rodalies”. Rull xifra en 8.000 els vehicles que deixarien de circular cada dia per les carreteres si els serveis ferroviaris de Rodalies haguessin crescut tant com els de Ferrocarrils de la Generalitat.

Llegiu-ne més
Visita de la estació de Sant Joan Despí després de finalitzar les obres de millora fetes per Renfe

Les actuacions es van iniciar el mes d’abril i han comptat amb un pressupost d’1.742.869 euros. Representen millores en matèria d’accessibilitat, eficiència energètica, confort i informació per als viatgers.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Obres de modernització de les instal·lacions ferroviàries a l’estació de Garraf (Barcelona)

Adif executarà entre el 26 de setembre i el 21 de novembre operacions de modernització de les instal·lacions ferroviàries a l’estació de Garraf (Barcelona). L’objectiu és incrementar la fiabilitat, regularitat i confort de les circulacions, a més de reduir la probabilitat d’incidències.

Adif també ha adjudicat un contracte per a la renovació de canvis d’agulla a les estacions de Mollet- Sant Fost, Malgrat de Mar, Calella, Ascó i Flix amb una inversió superior a 1,6 MEUR.

Llegiu-ne més
Millores a la infraestructura en el túnel d’accés a l’estació de Barcelona França

L’objectiu de l’actuació és eliminar la limitació temporal de velocitat (LTV) existent actualment en aquest punt. Els treballs tenen un pressupost superior a 840.000 euros i un termini d’execució estimat de 2 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari - FGC

El conseller Rull anuncia l’adquisició de 15 noves unitats per al Metro del Vallès d’FGC

La compra de nou material mòbil permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de demanda que està experimentant la línia, accentuat amb el perllongament de Terrassa, en servei des de fa un any, i que es potenciarà amb el de Sabadell. Les noves unitats, s’aniran incorporant al servei de Metro del Vallès a partir de 2019 i suposaran una inversió total d’uns 130 milions d’euros

Llegiu-ne més
Es restableix el servei de trens entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda

La bona evolució que estan tenint les obres d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda a l’estació de Sarrià han permès avançar la posada en servei d’aquest tram interromput des del passat 25 de juliol.

Llegiu-ne més
shadow bottom
President Puigdemont: “L’estat espanyol continua amb la seva desídia, deixadesa i abandonament com a titular del servei de rodalies i regionals”

El president, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, ha inaugurat el nou tram del Metro del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les noves estacions Can Feu - Gràcia i Plaça Major.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern impulsa l’ampliació del servei de FGC a Sabadell i reforça el compromís pel transport públic

En total, la prolongació del Metro del Vallès a Sabadell abasta 5,2 quilòmetres –4,4 dels quals, de nova línia– cinc estacions i unes cotxeres a Ca n’Oriac. En total, l’actuació compta amb una inversió de 430 milions d’euros. L’obra també compta amb el soterrament i reforma de l’actual Sabadell Estació i aparcaments a la Plaça Major i Plaça Espanya. A més, a partir del 2019 s’incorporaran 15 nous trens a la línia, amb una freqüència d’un tren cada cinc minuts.

Llegiu-ne més
FGC recupera el servei habitual a la línia Barcelona- Vallès des del 24 de setembre

Es recuperen les circulacions de l’L6 durant tot el dia entre Pl. Catalunya i Sarrià, amb l’L12 per arribar a Reina Elisenda, i es recuperen dues freqüències amb origen Rubí i Sabadell . A l’estació de Sarrià, estan en execució les obres per a fer-la accessible a persones amb mobilitat reduïda, que inclou la remodelació de la platja de vies i la instal·lació de tres ascensors.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari - Corredor Mediterrani

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor. Aquesta trobada ha de servir per acordar una agenda compartida de la infraestructura i per avançar en la creació de la figura del coordinador del CMED.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Rull atribueix la fallida de TP Ferro a la manca d’inversions de l’Estat en el Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha atribuït la fallida de TP Ferro, l’empresa concessionària que gestiona el túnel transfronterer de l’AVE, a la manca d’inversions del Ministeri de Foment en el Corredor Mediterrani (CMED). La companyia no ha assolit l’objectiu de pas de trens que s’havien planificat (19.000 davant dels 800 que van circular el 2015) “com a conseqüència de la demora de les inversions previstes”, ha dit. Rull també destaca que l’exportació i l’activitat econòmica a l’entorn del Corredor creix mentre que Renfe Mercaderies ha transportat un 14% menys.

Llegiu-ne més
President Puigdemont: “No es pot governar l’Estat d’esquenes al Mediterrani”

El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest matí, a València,  amb el president Ximo Puig, i ha participat en una cimera per fer front comú pel Corredor Mediterrani. Han decidit acordar actuacions conjuntes dels dos governs per demanar a l’Estat que executi de manera urgent actuacions a la via, especialment al tram Castelló-Tarragona, i demanar també a la Unió Europea que tingui una atenció especial a les actuacions que es facin del Corredor i que depenguin tan de l’Estat espanyol com del francès.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari - altres

Rull:”Adif té com a prioritat defensar-se com a empresa i nosaltres, els usuaris”

El conseller de Territori i Sostenibilitat expressa el seu suport a la negociació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel cobriment del tram pendent de la via de l’AVE.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Normalitzada la circulació ferroviària a Mont-roig del Camp (Tarragona)

Es normalitza la circulació ferroviària de la línia Barcelona- Tortosa al seu pas per Mont-roig del Camp, que va ser greument afectada per una incidència el passat 6 de juny. S’han reparat i posat en servei els sistemes de gestió de tràfic que estaven afectats.

Llegiu-ne més

Carreteres

El conseller Rull es reuneix amb els alcaldes de Pontós, Garrigàs i Borrassà per tractar sobre l’N-II

La Generalitat reclama al Ministeri de Foment que informi sobre els motius del retard en l’execució dels nous accessos a les poblacions de la zona i les reprengui amb la màxima rapidesa.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Entren en servei la variant de l’N-141d a Calldetenes i el nou enllaç de Sant Julià de Vilatorta a l’eix Transversal

Ambdues actuacions milloren la mobilitat i la seguretat viària atès que permeten evitar el trànsit de pas per l’interior dels dos nuclis urbans, en especial de vehicles pesants. La variant de Calldetenes compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros i s’emmarca en un conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. El nou enllaç de Sant Julià de Vilatorta compta amb una inversió de 2,5 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Autoritzada la contractació del servei de conservació de diverses carreteres de Girona per 17,05 MEUR

Es tracta de l’autovia A-2 entre Sils i l’enllaç a Fornells de la Selva, la N-II des del límit provincial de Barcelona fins al km 695,5 i des del 709 al 779,7 (frontera amb França), la carretera N-156 d’accés a l’aeroport de Girona i diversos trams de l’antiga carretera N-IIa.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica el projecte de la prolongació de l’avinguda dels Països Catalans de Manresa

Aquesta actuació vol afavorir la connectivitat amb la ronda de Manresa (C-55) i amb l’autopista C-16. La redacció del projecte s’ha adjudicat per un import de 100.000 euros i un termini de 10 mesos. S’estima que el pressupost de les obres serà d’uns 2,7 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica els treballs de millora de la mobilitat a Agramunt

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 580.000 euros les obres per a millorar la mobilitat a Agramunt (Urgell) mitjançant el condicionament d’un vial urbà que serveixi d’alternativa a l’actual travessera de l’L-303. La previsió és que els treballs comencin abans de final d’any, amb un termini d’execució de sis mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El conseller Josep Rull visita els nous enllaços de l’autopista C-32 a Mataró

Els accessos de l’autopista C-32 a Mataró i Argentona (Maresme) s’han remodelat recentment. La remodelació dels enllaços 99 i 100, que va entrar en servei el juliol,  ha suposat una inversió de 7,2 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El conseller Rull anuncia la col·locació de noves paraallaus a la C-28 al Pallars Sobirà

Els treballs suposaran una inversió d’uns 4,2 milions d’euros i començaran la primavera vinent. Consistiran en instal·lar barreres per a protegir la carretera i garantir un millor accés al sector de la Peülla.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de construcció d’una rotonda a la C-66 d’accés a Llofriu

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per un import de 428.000 euros la construcció d’una rotonda a la carretera C-66 que donarà accés al nucli de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà). Les obres començaran al desembre i tindran una durada de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a la TV-3451 a Deltebre

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d’una actuació de millora de la seguretat viària a la travessera de la TV-3454 a Deltebre (Baix Ebre). En concret, es preveu la construcció d’una rotonda en l’encreuament d’aquesta via amb la carretera TV-3451, amb una inversió estimada de 800.000 euros. La previsió és que les obres s’executin al primer semestre de 2017.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la B-204 a Viladecans

L’adjudicació ha estat per un import de 792.000 euros. Aquesta obra comportarà la renovació del ferm i l’execució de millores complementàries en la senyalització, les barreres de seguretat i el drenatge, així com la construcció d’un carril bici. Es preveu que els treballs comencin abans de final d’any i tinguin una durada de quatre mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de millora de la carretera TV-3141 a Reus per 1,4 milions d’euros

Aquesta actuació vol afavorir la seguretat viària i la fluïdesa en la circulació mitjançant la construcció de dues rotondes i la reordenació d’accessos. Es preveu que els treballs comencin a finals d’any i s’executin en un termini de nou mesos. Aquesta obra integral suposa una inversió estimada en 9 milions d’euros.

Llegiu-ne més

Ports

Aprovada la modificació de la zona de servei del port de Barcelona per a la construcció del nou accés sud ferroviari

El nou accés sud ferroviari al port de Barcelona, que forma part del corredor mediterrani, tindrà un cost d’uns 149,8 MEUR, 77,2 MEUR aportats per ADIF i  72,6 l’autoritat portuària, que els finançarà a través del Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària.

Llegiu-ne més
El conseller Josep Rull visita el port de Mataró

S’han renovat els pantalans i les seves instal·lacions, s’ha rehabilitat el dic de recer i modernitzat el subministrament de llum i aigua a les embarcacions, amb una inversió de 3,6 milions d’euros. Pròximament s’iniciarà la redacció del Pla Estratègic que marcarà les directrius de la instal·lació fins al 2030.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El gerent de Ports visita les obres de l’embarcador de Sant Jaume d’Enveja

L’adequació de l’embarcador de Sant Jaume d’Enveja i la nova gestió han de dinamitzar l’activitat turística, els esports nàutics i convertir la instal·lació en un espai d’ús ciutadà. El projecte té un cost de 85.000 euros, actuació inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, i un termini d’execució de dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El creuer Saga Sapphire s’estrena al port de Palamós amb 600 passatgers

El port de Palamós (Baix Empordà) ha rebut per primer cop el creuer Saga Sapphire amb 600 turistes britànics que durant nou hores visitaran la vila i diversos indrets de les comarques de Girona. L’arribada d’aquest vaixell posa en valor la fidelització de les companyies de creuers pels ports de la costa gironina.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els ports de Palamós, Roses i La Ràpita i les destinacions participen a la fira Seatrade Med

Aquest fòrum és una gran oportunitat per impulsar l’activitat de creuers a la Costa Brava i al delta de l’Ebre i internacionalitzar el territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 15% fins al mes d’agost

Durant els 8 primers mesos de l’any, el transport de contenidors del Port de Barcelona ha crescut a un ritme molt positiu (+15%) i s’ha situat en 1,48 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus). El comerç exterior i el transbordament han estat determinants per assolir aquests resultats.

Llegiu-ne més
El port de Barcelona es consolida com a port base amb un 61% de creueristes d’embarcament

Els creueristes de port base –aquells que comencen i acaben el seu itinerari a la ciutat- ja són el 61% de tots els passatgers de creuers que arriben a la capital catalana. La infraestructura catalana presenta al Seatrade Cruise Med la seva estratègia per potenciar un model de creuers sostenible.

Llegiu-ne més
El port de Tarragona mou 16,8 milions de tones en els set primers mesos de l’any

Ha mogut 16.806.005 tones des de gener fins juliol d’aquest 2016, i ha registrat un destacat creixement en diferents tràfics com el moviment de vehicles (+38%); productes agroalimentaris (+9,3); benzina (+15,1%), gasos energètics del petroli (+27,9%); productes metal·lúrgics (+10,4%); materials de construcció (+14,6%) i asfalt (+21,1%).

Llegiu-ne més
shadow bottom
El port de Tarragona acull la primera operativa de creuers com a port base amb el “Viking sea”

El Port de Tarragona va rebre el creuer ‘Viking Sea’, en la que és la primera operativa com a port base. El vaixell va atracar amb 900 passatgers a bord, principalment nord-americans. Així, el Port de Tarragona és el port de destí final de la ruta d’aquest creuer pel Mediterrani.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Barcelona- Sant Sadurní

Aquesta és la 18a línia d’altes prestacions que es posa en marxa a la demarcació de Barcelona i la 28a de tot Catalunya. La demanda de la línia, operada per l’empresa Hispano Llacunense, el 2015 va ser de 172.000 viatgers.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat implanta un bus entre Sant Llorenç d’Hortons i Barcelona

Els Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei una nova línia de bus directe entre Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) i Barcelona, amb parada també a l’estació de tren de Gelida. Amb aquest servei, el Departament de Territori i Sostenibilitat respon a la petició dels ajuntaments de Sant Llorenç i Gelida, que havien demanat disposar d’un transport alternatiu i de qualitat al servei ferroviari.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat Tarragona- Vila-seca – Salou el 12 de setembre

La línia d’autobús exprés e6 Tarragona – Vila-seca – Salou unirà els principals punts dels tres municipis del Tarragonès minimitzant les parades intermèdies, fet que comportarà una velocitat comercial alta i una reducció del temps de trajecte.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El conseller Rull visita les obres del nou pas inferior entre l’estació de tren i la futura d’autobusos a Mollerusa

Els treballs, amb un pressupost de 855.000 euros, finalitzaran el desembre i a continuació començaran els de la nova estació d’autobusos. El pas connectarà les andanes de l’estació, els carrers a banda i banda de la via i la futura estació d’autobusos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat licita les obres d’un aparcament d’enllaç amb el bus a Tortosa

S'ha obert la licitació de les obres de construcció d’un aparcament de turismes en superfície a Tortosa per un import de 310.000 euros. El recinte tindrà una capacitat d’estacionament per a 118 vehicles, i serà gratuït per als usuaris de l’autobús. Els treballs començaran abans de finals d’any i tindran un termini d’execució de tres mesos. Entrarà en funcionament el primer trimestre de 2017. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Barcelona estrena dos autobusos articulats elèctrics i una estació de càrrega ràpida en ruta

S’han presentat a Barcelona dos nous autobusos articulats elèctrics que circularan per la capital catalana en el marc del projecte ZeEUS (sistema d’autobusos urbans d’emissions zero), finançat per la Unió Europea i coordinat per l’Associació Internacional de Transport Públic (UITP). El projecte consisteix en una bateria de proves intensives amb autobusos elèctrics o híbrids endollables d’última generació que tenen lloc en deu ciutats diferents, per donar un impuls decisiu a la recerca i la innovació en tecnologies netes aplicables al transport urbà.

Llegiu-ne més

ATM

L’ATM de Girona incrementa un 3,5% els viatgers durant el primer semestre de 2016

Durant els primers sis mesos de l’any 2016 el sistema de transport públic de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona ha registrat 3,6 milions de viatgers, un 3,56 % més que el mateix període de l’any anterior. L’índex d’integració dels títols ATM augmenta un 1% respecte al mateix període de l’any anterior i se situa en un 42,58%.

Llegiu-ne més
Creix un 3,18% el nombre d’usuaris del transport públic a l’àrea de l’ATM de Lleida

Durant el primer semestre de 2016, el sistema de transport públic de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida ha assolit la xifra de 4,2 milions de viatges, el que suposa un augment del 3,18% respecte al mateix període del 2015. Tenint en compte la demanda en termes interanuals, el creixement és del 6,36%, amb 8,2 milions de viatges registrats.

Llegiu-ne més
Creix un 3,75% el nombre d’usuaris del transport públic a l’ATM del Camp de Tarragona

Durant els primers vuit mesos de l’any 2016, el sistema de transport públic de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) ha assolit la xifra de 12,92 milions de viatges, quasi mig milió de viatges més que al mateix període de l’any anterior, el que representa un increment del 3,75%. Les dades confirmen un augment dels viatges a tots els serveis, amb un increment del 3,4% als serveis urbans i un 4% als interurbans.

Llegiu-ne més

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Creix un 15% la participació de municipis de més de 10.000 habitants a la Setmana de la Mobilitat

Enguany se celebra del 16 al 22 de setembre per fer-la coincidir amb la Setmana europea. Sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent” s’han organitzat més de 500 activitats. Catalunya és un dels territoris europeus amb una participació més elevada. Enguany, el 80% dels municipis de més de 10.000 habitants s’han adherit a la Setmana.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Departament de Salut se suma a la Setmana de la Mobilitat 2016

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) del Departament de Salut dóna suport a l’organització de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i recorda els beneficis de desplaçar-se a peu, amb transport públic o amb bicicleta.

Llegiu-ne més
L’exposició de vehicles sostenibles que organitza l’ATM a Girona va ser tot un èxit

El dissabte 24 de setembre, es va celebrar la 7a edició de l'exposició de vehicles sostenibles a la plaça de la Independència de Girona, com a cloenda de les activitats de l'ATM dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Llegiu-ne més
Viatjar en cotxe és fins a 10 vegades més car que fer-ho en transport públic

És una de les principals conclusions extretes a la VI cursa de transports organitzada avui per la PTP i l'ATM en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016. La prova té com a objectiu comparar temps, costos, consums i emissions de CO2 de diferents mitjans de transport en els mateixos recorreguts.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Altres notícies de mobilitat

El conseller Rull es reuneix amb entitats de discapacitats físics i sensorials per atendre les seves necessitats de mobilitat

La trobada respon a la voluntat del Govern de donar resposta a les demandes concretes d'aquest col·lectiu, d'acord amb la Llei d'accessibilitat. Actualment, el 97% de la xarxa d'FGC és accessible, així com el 88% de la metro, la totalitat dels autobusos de TMB i el 78% de la xarxa de l'AMB.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat iniciarà aquest octubre la redacció del Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre

El document s’elaborarà mitjançant un procés participatiu per garantir el màxim consens amb el territori.

El PDM servirà per planificar la mobilitat a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, tant des del punt de vista del transport públic de viatgers i les mercaderies, com el transport privat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El transport per carretera va créixer un 4% en el segon trimestre de 2016 en taxa anual

Segons l’enquesta permanent del transport de mercaderies per carretera corresponent al segon trimestre de 2016 s’han transportat 332 milions de tones (un 4% més que el segon trimestre de 2015). Amb aquesta dada s’encadenen sis trimestres consecutius de creixement, amb un increment acumulat del 21% en els últims tres anys.

Llegiu-ne més
La Generalitat preveu assolir els 1.000 milions de viatgers de transport públic el 2020

Els primers vuit mesos de l’any s’han registrat 623,3 milions, gairebé 10 milions més respecte al 2015. Les previsions del Govern es basen en la posada en marxa de la T-Mobilitat, la previsió de nous usuaris per l’obertura del nou tram de l’L9 del metro, el perllongament d'FGC a Sabadell i Terrassa, la consolidació de l’oferta de bus exprés i els serveis gestionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El projecte Bicifeina s’estén als departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i de Cultura

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha lliurat cinc bicicletes a treballadors del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda perquè puguin usar-la temporalment en els desplaçaments entre el seu lloc de treball i el seu lloc de procedència. Els vehicles formen part del projecte Bicifeina, una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat. Està adreçada al personal de la Generalitat de Catalunya i funciona des de 2014.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat