Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Juliol 2016 #133

Aeroports

El Govern exigeix a Vueling que asseguri els vols venuts i cancel·li els que no pot garantir

Una comissió de seguiment setmanal integrada pels departaments de Territori i Sostenibilitat i Empresa i Coneixement, juntament amb l’aerolínia, vetllarà pel compliment d’aquest compromís. Aquesta comissió haurà de servir també perquè la companyia aporti a la Generalitat totes les dades necessàries per aclarir les causes dels retards i cancel·lacions que els seus passatgers estan patint.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova proposta de Pla director urbanístic aeroportuari de l’aeròdrom de la Cerdanya

El Pla se sotmetrà a una segona aprovació inicial i a un nou període d’informació pública. L’objectiu d’aquest tipus de pla és qualificar la zona de servei segons la seva titularitat, detallar les servituds aeronàutiques que afecten els terrenys de l’entorn, ordenar tot l’àmbit i especificar les condicions que s’han de respectar per al funcionament de la infraestructura.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tret de sortida a la temporada d’estiu a l’aeroport de Lleida- Alguaire

S’inicià el divendres 22 de juliol fins el 4 de setembre, amb l’obertura de les dues rutes d’AirNostrum que connecten Lleida amb Eivissa i Maó. Aeroports de Catalunya ha renovat l’acord amb el turoperador britànic Neilson Thomas Cook per continuar oferint durant les tres properes temporades les rutes d’hivern que opera a l’aeroport de Lleida-Alguaire. I es treballa per renovar l’acord amb l’aerolínia israelí Arkia per mantenir la ruta d’hivern a Tel Aviv.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Reunió internacional d’alt nivell per avançar cap a l’acord mundial sobre compensació i reducció d’emissions a l’aviació

L’objectiu de la Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI), on participen 191 estats, és que l’aviació internacional tingui un creixement neutre en carboni a partir de l’any 2020.

Llegiu-ne més
El Departament de Territori i Sostenibilitat deixa sobre la taula el Pla director urbanístic de l’aeròdrom del Bages

Tots els informes i al·legacions s’han resolt favorablement excepte el de la Direcció General de Ports i Transports, que proposa esmenes als documents aportats per l’empresa promotora.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Barcelona – El Prat creix un 10% al juny

Durant el mes de juny hi va haver un total de 4.197.642 passatgers a l’aeroport de Barcelona- El Prat. Si considerem dades acumulades l’aeroport ha arribat als 20.360.066 usuaris el primer semestre, un 12,7% més que l’any 2015. El nombre d’operacions ha augmentat un 4,2%, amb 28.868 moviments.

L’aeroport de Girona- Costa Brava creix un 8,1% en operacions, el de Sabadell un 15,7% en moviments i el de Reus un 9,3% en passatgers.

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

La venda de cotxes durant el mes de juny registra el volum més alt en sis anys

Durant el mes de juny s’han matriculat 123.790 vehicles, cosa que representa un increment de l’11,2%. El primer semestre ha obtingut, per tant, un resultat excel·lent amb un creixement del 12,2% i un volum de 623.234 unitats.

Llegiu-ne més
Els vehicles d’energia alternativa, híbrids i elèctrics creixen en el primer semestre un 84,2% a Espanya

Durant el mes de juny també registren taxes molt positives amb un volum de 3.047 unitats i un creixement del 87,4%.

Llegiu-ne més
Els vehicles comercials lleugers creixen durant tres anys de manera consecutiva

Les matriculacions de vehicles comercials lleugers creixen un 13,8% en el primer semestre de l’any, amb un volum total de 87.226 unitats. Juny ha registrat un creixement del 17,3% i un total de 17.503 vehicles matriculats.

Llegiu-ne més
El mercat de vehicles industrials creix un 16% en el primer semestre de 2016

El mercat de vehicles industrials creix un 16% amb 11.509 unitats el primer semestre de l’any. Juny ha registrat una caiguda del 6,6% i un volum de 1.961 unitats.

Llegiu-ne més
Presentades les xifres del sector de l’automòbil

L’Estat va recaptar de l’automòbil gairebé 26.000 MEUR l’any 2015. Entre altres dades del sector destaca que la facturació del conjunt de marques de vehicles que operen a Espanya va arribar quasi als 61.000 MEUR, que la fabricació de vehicles i components representa un 8,7% del PIB espanyol, que el sector de l’automòbil ocupa a un 9% de la població activa, i que representa el 18% de les exportacions espanyoles.

Llegiu-ne més
S’han superat els 1,6 milions de vehicles fabricats a Espanya en el 1r semestre

Un 11,2% més que en el mateix període de l’any anterior. Durant el mes de juny ha augmentat un 13,46% la fabricació de vehicles, amb un volum de 298.899 unitats.

L’exportació de vehicles ha augmentat un 12,2% fins juny. El 82% del total de la producció es destina a altres països.

Llegiu-ne més
10 consells per una conducció eficient

Els vehicles actuals estan equipats amb noves tecnologies que fan que siguin més eficients, però la manera de conduir és també una part important, no només per l’impacte ambiental, sinó també per l’economia de l’usuari ja que l’estalvi mitjà anual estimat està al voltant dels 300 euros.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Rodalies

La pèrdua d’usuaris a Rodalies provoca un augment de les emissions de CO2 equivalents a les de 3.600 camions cisterna

L’augment de la mobilitat en vehicle privat derivat de la pèrdua d’usuaris de Rodalies ha contribuït a incrementar considerablement les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) i la contaminació atmosfèrica local. Segons les darreres dades, entre els anys 2005 i 2015, 16,3 milions d’usuaris han abandonat el servei. Unes 45.000 persones diàries han optat per canviar de sistema de transport, fent un transvasament al cotxe.

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha calculat, d’acord amb la guia de càlcul d'emissions,  que la tria d’anar en vehicle suposa una producció de 2,28 tones de CO2 anuals que, multiplicades pels 45.000 nous usuaris, representa 102.600 tones de CO2/any.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat modificarà temporalment els horaris de l’R16 per millorar la fiabilitat de la línia

A partir del 5 d’agost el quadre horari s’adaptarà als temps reals de circulació de forma provisional i revisable fins que Ministeri de Foment repari l’enclavament de Mont-roig i posi en servei el Vandellós –Tarragona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern i les entitats municipalistes fan front comú per reclamar a l’Estat que inverteixi a la xarxa de Rodalies

El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona signen un manifest que es farà arribar a tots els consistoris.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Licitada l’adequació d’un pas a nivell a Montcada i Reixac per ús exclusivament de vianants

El pressupost de licitació és de 124.263,9 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació permetrà adaptar les instal·lacions d’aquest pas de nivell situat a la sortida de l’estació de Montcada- Ripollet direcció Vic.

Llegiu-ne més
Obres per a la millora d’accessibilitat a l’estació de Tarragona

Aquesta actuació suposa una inversió de més de 3,1 MEUR. Contempla l’ampliació i la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques a les andanes principals i segona.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- FGC

Lo Caspolino, un nou tren turístic gestionat per FGC

La Fundació per la Preservació del Patrimoni Històric Ferroviari i Industrial està ultimant la posada en funcionament d’un nou servei de tren turístic que circularà per les comarques de Tarragona. Es vol recuperar aquest servei de tren turístic que circularà entre la Costa Daurada fins a Casp passant per Móra la Nova. Aquesta operació ha comportat una inversió econòmica total de 126.849,88 €, amb l’aportació de la Generalitat de Catalunya (Fons Leader) de 99.240,88 €; la Diputació de Tarragona de 10.000 €; l’Ajuntament de Mora la Nova de 12.500 € i la FPPFI de 5.109,08 €.

Llegiu-ne més
FGC i Cooltra Motos signen un acord per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona

L’objectiu és promoure la mobilitat sostenible a través del servei de motos elèctriques compartides de Cooltra com a transport complementari d’FGC. La companyia de motos oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuaris d’FGC amb abonament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita el projecte bàsic del perllongament de la línia Llobregat- Anoia d’FGC entre Plaça Espanya i Gràcia

L’actuació consistirà en la construcció de 4,1 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions i inclou la remodelació de la de Plaça Espanya, amb un pressupost estimat de 321 MEUR. L’actuació millorarà la cobertura en transport públic de l’Eixample de Barcelona, facilitarà l’accés al centre de la ciutat i connectarà amb la línia Barcelona- Vallès

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els nous trens de la línia Lleida- La Pobla de Segur es posen en servei el 25 de juliol

Els  dos nous trens, operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), milloren les connexions amb transport públic en el corredor entre Lleida i la Pobla de Segur, tant pel que fa al temps del trajecte com pel nombre de freqüències de pas. Els nous trens, que assoleixen velocitats comercials més competitives, permetran reduir el temps del trajecte entre Lleida i la Pobla en uns 15 minuts.

Llegiu-ne més
Rull: “El tren de la Pobla és la història d’un èxit col·lectiu”

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha inaugurat els dos nous trens de la línia Lleida- la Pobla de Segur (Pallars Jussà), que es posaran en servei dilluns 25 de juliol. Amb el nou material mòbil es dóna un impuls a la línia, amb un servei que gairebé triplica l’oferta actual i amb una important millora en la velocitat comercial, ja que el temps del trajecte es redueix en 15 minuts.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tren dels Llacs torna amb els nous trens panoràmics

Dissabte 30 de juliol el Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tornà a circular gràcies a els nous cotxes panoràmics de la línia que substituiran el tren històric per garantir el trajecte amb la màxima comoditat climàtica. Hi ha hagut un augment considerable del nombre de passatgers: es va passar dels 5.069 visitants l’any 2013 als 5.792 visitants al 2014 i els 7.199 al 2015.

Llegiu-ne més
FGC incrementa un 50,7% els viatgers a Terrassa el primer any de servei de les noves estacions

L’entrada en servei de les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la línia Barcelona-Vallès a Terrassa (Vallès Occidental), inaugurades el 28 de juliol de 2015, ha suposat incrementar en un 50,7% el moviment de viatgers en aquesta ciutat, comparant-ho amb la mitjana d’usuaris de l’any 2015. D’aquesta manera, un total de 3.347.369 persones s’han desplaçat amb FGC des de les estacions de Terrassa durant el primer any d’entrada en servei del perllongament. L’any anterior n’havien estat 2.221.650.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat adjudica la urbanització de l’espai afectat pel perllongament d’FGC a Can Feu/ Gràcia

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat treballs d’urbanització a la superfície afectada pel perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sabadell (Vallès Occidental) per un import de 783.000 euros. En concret, s’actuarà en l’àrea ocupada per l’execució de les obres de prolongació de la línia a l’àmbit de Sabadell Estació (nova Can Feu | Gràcia)  i en l’espai que s’ha generat pel soterrament d’un tram de vies al costat de l’estació.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari- Corredor Mediterrani

Primera reunió de la taula institucional del Corredor Mediterrani

La Generalitat i els representants de les institucions catalanes (més d’una quarantena) han encetat el debat sobre les línies de treball que han de permetre accelerar l’execució de la infraestructura. Tots els presents han coincidit en destacar l’alt consens que hi ha la voltant de la necessitat d’aconseguir el Corredor Mediterrani.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Altres

El Govern qualifica com un “autèntic desastre” les comunicacions ferroviàries entre les Terres de l’Ebre i Barcelona

El Secretari d’Infraestructures reclama que l’Estat compleixi amb els compromisos pendents a la xarxa per revertir aquesta situació.

Llegiu-ne més
Rull anuncia que vuit serveis de l’Euromed faran parada a l’estació de l’Aldea “garantint un servei ràpid i fiable”

A partir de l’1 de novembre els serveis de l’Euromed faran parada a l’estació de l’Aldea, de manera que el temps del trajecte actual entre Tortosa i Barcelona es reduirà entre 40 minuts i una hora. El conseller de Territori i Sostenibilitat explica que es mantindrà el servei mentre no es desdobli el tram de via única entre Vandellós i Vila-seca.

Llegiu-ne més
El Govern crea el Comitè de Serveis Multimodals de Transport de Mercaderies per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

És un òrgan de participació i coordinació entre la Generalitat i les entitats que actuen en el transport multimodal de mercaderies. El Comitè és un dels principals resultats que s’ha derivat del projecte europeu iFreightMED, liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), CIMALSA, el Consell de Cambres de Catalunya i els ports de Barcelona i Tarragona, per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa.

Llegiu-ne més

Carreteres

Territori i Sostenibilitat licita obres de millora de la B-204 a Viladecans

Aquesta obra, licitada per 957.000 euros, comportarà la renovació del ferm i l’execució de millores complementàries en la senyalització, les barreres de seguretat i el drenatge, així com la construcció d’un carril bici. Es preveu que els treballs comencin abans de final d’any i tinguin una durada de quatre mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat impulsa la prolongació de l’avinguda dels Països Catalans de Manresa

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció del projecte constructiu per a perllongar l’avinguda dels Països Catalans de Manresa (Bages) entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba. Aquesta actuació vol afavorir la connectivitat amb la ronda de Manresa (C-55) i amb l’autopista C-16 i s’emmarca en el pla global de millora de la mobilitat al Bages que està desplegant la Generalitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita l’eixamplament d’un tram de la GI-522 a Sant Joan les Fonts

Els treballs, que es liciten per un import d’uns 889.000 euros, afavoriran la seguretat per a vehicles i vianants en el pas de la carretera a la sortida del nucli urbà. Es preveu que l’obra comenci abans de final d’any i tingui una durada de sis mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat licita obres per millorar la mobilitat a Agramunt

Es farà mitjançant el condicionament d’un vial urbà que serveixi d’alternativa a l’actual travessera de l’L-303. Aquesta obra, que es licita per un import de prop de 740.000 euros, s’adjudicarà el setembre vinent i es preveu que els treballs comencin abans de final d’any i tinguin un termini d’execució de sis mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat amplia les bonificacions a la C-16 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa

Des del 4 de gener, la Generalitat aplica un nou sistema de descomptes a la C-16 al tram Terrassa - Manresa (peatge de Sant Vicenç de Castellet). Els vehicles que circulin de pas per l’autopista podran beneficiar-se del mateix sistema que s’aplica des de gener als moviments interns.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública la variant de la BV-5303 a Sant Miquel de Balenyà

Aquesta actuació pretén alleugerir de trànsit, especialment de vehicles pesants, la carretera BV-5303, que comunica la C-17 cap a Seva i Viladrau, passant per l’interior de Sant Miquel de Balenyà. La variant que es projecta reduirà el trajecte i permetrà millorar la fluïdesa i seguretat de la circulació.

Llegiu-ne més
Aprovat el projecte de construcció de millora de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva

L’objectiu és la millora de seguretat i capacitat de la carretera N-II en un tram de 7,3 km. El pressupost estimat és de 27,5 MEUR.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat millorarà la carretera C-31 entre Sant Adrià de Besos i Montgat

El Departament ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu de les obres de reforç i millora del ferm de 7,2 quilòmetres a l’autopista C-31, en el tram comprès entre Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat viària així com disminuir l’impacte acústic que té aquesta via al seu pas per Badalona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat estudia les alternatives per millorar el pont sobre el riu Llobregat a Cabrianes

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació el projecte que analitzarà l’alternativa més viable per millorar el pont sobre el riu Llobregat al nucli de Cabrianes, al terme de Sallent (Bages). S’estudiaran dues alternatives que consisteixen en fer una actuació integral de rehabilitació i ampliació de l’estructura actual o bé construir un nou pont, amb una inversió estimada en 1,9 milions d’euros.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat licita les obres per reduir l’impacte sonor de la C-17 a Montcada i Reixac

Aquesta actuació consisteix en la instal·lació de panells fonoabsorbents en un tram de 250 metres de longitud, prop de la plaça d’Espanya. Els treballs, que es liciten per un import de 450.000 euros, s’adjudicaran la tardor vinent i començaran abans de final d’any.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita les obres per millorar l’accés a la B-402, a la Pobla de Lillet

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de millora de l’accés a la B-402, a la Pobla de Lillet (Berguedà), per un import de prop de 445.000 euros. Aquesta actuació consistirà principalment en la pavimentació del camí per tal de millorar la seguretat i la comoditat en la conducció. Es preveu que els treballs s’adjudiquin la tardor vinent i comencin abans de final d’any, amb un termini d’execució de tres mesos.

Llegiu-ne més
Finalitzen les obres de remodelació del nus Sitges Centre de la C-32

S’ha posat en servei divendres 22 de juliol el nus de Sitges Centre de l’autopista C-32 (sortida 30), un cop han finalitzat les obres de millora que s’hi han dut a terme. Aquesta actuació ha comportat una inversió de 5,5 milions d’euros i forma part del pla d’inversions acordat pel Departament i la concessionària Aucat (grup Abertis). 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat aprova el projecte de traçat del perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el projecte de traçat del perllongament de la C-32 entre Tordera (Maresme), Blanes i Lloret de Mar (Selva). La futura carretera, lliure de pagament, donarà continuïtat a l’autopista i millorarà l’accessibilitat i la mobilitat en aquest entorn de la Costa Brava. Les  obres començaran durant la tardor vinent i tindran un pressupost de 71 milions d’euros.

Llegiu-ne més
Entren en servei els nous enllaços de l’autopista C-32 cap a Mataró

Els nous accessos de l’autopista C-32 a Argentona i Mataró entren en servei un cop acabades les obres de remodelació. Els treballs, amb una inversió de 7,2 milions d’euros, han millorat la connexió dels enllaços 99 i 100, cap al centre de Mataró, la C-60, l’Hospital i el centre comercial Mataró Parc. Aquesta actuació forma part del pla d’inversions acordat entre el Departament i la concessionària Invicat (Abertis).

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ports

El conseller Rull visita el reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols

El projecte s’ha executat per un import d’1,2 milions d’euros que s’emmarquen en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat i s’ha realitzat en quatre mesos, respectant el termini previst. Aquesta actuació finalitza les obres destinades a millorar la funcionalitat del dic d’abric.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja impulsen l’embarcador fluvial

El conveni tindrà una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys. La Generalitat farà la reforma de les instal·lacions a la tardor, amb un pressupost de 85.000 euros, i continuarà com a titular de l’embarcador. L’ajuntament es farà càrrec de la gestió i el manteniment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Deltebre disposarà d’un Pla especial per potenciar el sistema portuari de la vila

El Pla ha d’impulsar el desenvolupament de les activitats i donar suport a l’activitat econòmica del territori.

En els propers mesos, l’Administració Portuària traurà a licitació la redacció d’aquest projecte. L'aprovació definitiva serà per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports finalitza la urbanització de l’entorn de la llotja de peix a Sant Carles de la Ràpita

L’objectiu era regular i redistribuir els fluxos de mobilitat de la dàrsena pesquera, impulsar l’eficiència de les operacions comercials del peix i potenciar la integració de la llotja amb la vila. L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’administració portuària, ha tingut un cost de 133.240 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar impulsen la mobilitat sostenible al port

Les dues administracions acorden potenciar la mobilitat rodada, la creació d’una ruta per visitar el port i zones d’estacionament gratuïtes per a persones amb mobilitat reduïda. El nou conveni inclou diferents tipus de gestió de les bosses d’aparcament, tenint en compte les activitats i la temporada.

Llegiu-ne més
Ports finalitza el pantalà per a vaixells pesquers i xàrters a les Cases d’Alcanar

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres del pantalà del port de les Cases d’Alcanar (Montsià). La nova infraestructura dóna millor servei a les activitats pesquera i esportiva i potencia l’activitat turística al municipi. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, ha suposat una inversió de 104.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El conseller Rull visita el nou passeig de ponent al port de Vilanova i la Geltrú

El projecte s’ha executat en un termini de dos mesos per un import de 258.000 euros i s’emmarca en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports reordena la dàrsena pesquera de Torredembarra

Les actuacions fetes per millorar les infraestructures i optimitzar l’espai per donar cabuda a activitats complementàries han tingut un cost de 30.000 euros, formen part del Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat i s’han executat els últims dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Palamós disposarà d’un Pla especial per desenvolupar la zona portuària del municipi

El Pla ha d’impulsar les activitats portuàries d’acord amb els requeriments urbanístics per situar el ports com a motor econòmic del municipi i la seva àrea d’influència. L’ajuntament ha signat un conveni amb la Generalitat que tindrà una vigència de quatre anys. Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós pavimentaran un tram del vial del port per 65.000 euros.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona supera el milió de contenidors durant el primer semestre i creix un 13%

Durant els sis primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha superat el milió de TEU. Les importacions han crescut un 11%,tot i que en termes absoluts les exportacions continuen tenint més pes. L’entitat registra uns resultats econòmics molt positius.

Llegiu-ne més
El Port de Tarragona registra un creixement d’un 38,4% en el moviment de vehicles fins el mes de maig

El Port de Tarragona ha mogut un total de 12,76 milions de tones durant els cinc primers mesos de l’any. Els vehicles, amb un moviment de 70.326 unitats i un creixement del 38,4%; i els productes agroalimentaris, superant els 2 milions de tones i amb un increment del 22%, són dos dels tràfics que registren un millor comportament durant aquest primer període de l’any.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

Territori i Sostenibilitat millora el transport públic a la comarca del Baix Penedès

Es tracta de quatre actuacions que reforçaran els serveis existents i afavoriran la intermodalitat i l’accés a Rodalies. És el cas del reforç de les expedicions que actualment finalitzen al municipi de Banyeres del Penedès. A més, es crea una parada d'intercanvi a prop de l’estació de l’Arboç que permetrà la combinació entre els diferents modes de transport públic (bus-tren).

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat millora el servei de transport públic entre Vic i Ripoll

Aquestes noves expedicions d’autobús també arriben fins a Campdevànol (Ripollès). Els horaris s’han coordinat amb el servei de bus exprés Vic-Barcelona, de forma que s’ofereix als usuaris de Ripoll una alternativa amb bus per arribar fins a la capital catalana. Amb aquesta millora es redueix a 30 minuts el temps del trajecte entre Vic i Ripoll.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat entre Girona i Torroella de Montgrí

El nou bus exprés comunica Girona amb Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i arriba també fins a l’Estartit, amb parades intermèdies a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls (Gironès), Colomers, Jafre i Verges (Baix Empordà). L’actual servei interurbà es reconverteix tot en línia exprés, cosa que suposa una millora en l’oferta.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat posa en servei el bus exprés.cat entre Girona- Palamós - Palafrugell

El nou bus exprés comunica Girona amb Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell (Baix Empordà). El nou servei s’implanta en dues fases.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tres nous vehicles milloren la qualitat del servei de bus entre Calella i Pineda de Mar

Els nous vehicles milloraran la comoditat dels viatgers en els desplaçaments urbans i interurbans. El Departament de Territori i Sostenibilitat aporta 180.000 euros anuals, la meitat del pressupost necessari, i l'Ajuntament de Calella i l’Ajuntament de Pineda de Mar l’altra meitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat atorga una nova concessió per a la gestió de 1.500 marquesines de transport públic

L’adjudicació és per a la neteja i conservació de les marquesines dels serveis interurbans de la Generalitat, ubicades en 509 municipis. L’adjudicació, que afecta prop de 1.500 marquesines, s’ha fet per 10 anys i inclou un seguit de millores per a l’usuari relacionades amb el confort i l’accessibilitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat posa en servei un nou autobús entre Menàrguens, Térmens i Balaguer

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament un nou servei d’autobús a la Noguera que unirà Menàrguens, Térmens i Balaguer. Serà operatiu quan comenci el curs escolar per facilitar el desplaçament dels alumnes als instituts de Balaguer.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat reforça el bus exprés de la Vall del Tenes amb serveis l’agost i els dissabtes, diumenges i festius

El Departament reforça a partir de l’1 d’agost el servei de la línia de bus exprés que comunica els municipis de la Vall del Tenes amb Barcelona. La millora consisteix en ampliar el bus ràpid els dies feiners d’agost i els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any. La línia no ha parat de guanyar usuaris des que va entrar en servei el setembre de 2013.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Generalitat millora l’oferta del servei de bus a Vila-seca

La Generalitat ampliarà a partir del proper curs lectiu l’oferta del servei d’autobús que connecta Vila-seca (Tarragonès) amb el Complex Educatiu de Tarragona, per facilitar les comunicacions en transport públic entre el municipi i el centre educatiu. L’ampliació tindrà un cost anual de 12.000 euros que assumirà l’ATM del Camp de Tarragona.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat reforça els serveis de bus de les Terres de l’Ebre amb 12 noves freqüències a partir de l’1 d’agost

Aquestes millores responen a l’increment de la demanda de transport públic per carretera que s’ha produït els últims mesos arran dels incidents que pateixen les línies ferroviàries del sud. Concretament, ha augmentat un 46% des del gener. A aquests reforços s’hi sumaran, a partir de l’1 de novembre, els 8 trens Euromed (4 per sentit) que faran parada a l’estació de l’Aldea (Baix Ebre).

Llegiu-ne més

Altres notícies de mobilitat

Territori i Sostenibilitat estudia implantar un tren- tramvia entre Cambrils, Salou, Port Aventura i Tarragona

La proposta consisteix en la reconversió del tram entre Cambrils i Port Aventura del corredor ferroviari que quedarà alliberat per la finalització de les obres del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Vila-seca.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat