Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Juny 2016 #132

Aeroports

Territori i Sostenibilitat licita el control aeri als aeroports de Lleida- Alguaire i de la Seu d’Urgell per 10,8 milions d’euros

El concurs inclou el servei de control de trànsit aeri de l’aeroport de Lleida-Alguaire i d’AFIS i d’operacions al d’Andorra-la Seu d’Urgell en un únic contracte d’una durada de tres anys. Es preveu adjudicar el contracte durant aquest estiu, perquè es pugui fer el traspàs de proveïdor en sis mesos i, per tant, el nou operador comenci a treballar a principis del 2017.

Llegiu-ne més
La Generalitat licita la redacció del nou Pla estratègic de l’aviació de Catalunya

El document ha d’analitzar la configuració del sistema aeroportuari català per poder planificar les accions a dur a terme amb l’horitzó temporal del 2030. A finals d’any es preveu disposar d’un primer esborrany del document, que es licita amb un termini de redacció de 24 mesos i té un cost de 320.000 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Més de 4 milions de passatgers van passar per l’aeroport de Barcelona- El Prat durant el mes de maig

L’aeroport de Barcelona – El Prat va tancar el mes de maig amb 4.049.189 passatgers, cosa que suposa un increment del 12,3% respecte el mateix mes de l’any anterior. En els cinc primers mesos de l’any ha enregistrat 16.162.424 usuaris, un 13,4% més que en 2015.

El transport de mercaderies també ha augmentat, un 9,1%, amb 10.545 tones.

Llegiu-ne més
L’aeroport Girona- Costa Brava recupera el vol a Moscou amb dues freqüències setmanals

Pobeda Airlines, filial d’Aeroflot, inaugura la ruta entre Girona i Moscou que tindrà dos vols setmanals i s’allargarà fins a l’octubre. Aquest vol és una de les novetats d’aquest any per diversificar el nombre de companyies regulars que operen a l’aeroport davant la progressiva retirada de Ryanair. Durant els anys 2011-2013 ja havien hagut vols entre Girona i Moscou.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Barcelona – El Prat recupera l’operativa especial de facturació de passatgers de creuers

Diumenge 5 de juny l’aeroport de Barcelona va posar en marxa la facturació de passatgers de creuer. L’operativa durarà fins el 30 d’octubre i permet als usuaris facturar l’equipatge en el vestíbul intermodal de la terminal T1 habilitat únicament per aquesta funció.

Llegiu-ne més
L’aeroport de Reus estrena tres rutes amb Liverpool, Glasgow i Bristol

L’aeroport de Reus ha estrenat tres rutes noves amb Liverpool, Glasgow i Bristol operades per l’aerolínia Ryanair. Amb aquestes noves rutes Ryanair suma 9 connexions des de l’aeroport de Reus (Londres, Liverpool, Bristol, Dublín, Cork, Brussel·les, Glasgow, Eindhoven i Frankfurt).

Llegiu-ne més

Parc de vehicles

El Govern aprova el Pla d’acció per al desplegament d’infraestructura dels vehicles elèctrics a Catalunya 2016-2019

Té per objectiu convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric a través de la garantia de subministrament energètic als usuaris i al parc de vehicles que està de pas per la xarxa viària catalana. L’estratègia compta amb una dotació de 5,8 milions d’euros per tal de superar les barreres que impedeixen que Catalunya assoleixi els nivells d’implantació que el vehicle elèctric té a altres països d’Europa. Pretén incentivar la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega vinculats, 360 noves estacions de recàrrega semiràpida i 81 punts de recàrrega ràpida d’accés públic i directe des de la xarxa viària.

Llegiu-ne més
Els vehicles elèctrics continuen creixent: un 170% durant el mes de maig

Els vehicles de tecnologia elèctrica arriben a un creixement del 177,5% els cinc primers mesos de l’any i un volum de 2.009 unitats. El maig s’han registrat 475 vehicles matriculats i un creixement del 169,9%.

El mercat de vehicles híbrids també segueix a bon ritme amb un creixement del 72,9% i 11.172 unitats.

Llegiu-ne més
El mercat gairebé arriba a les 500.000 unitats matriculades en cinc mesos

S’han registrat un total de 499.444 unitats, cosa que suposa un creixement del 12,5%, es a dir, gairebé 100.000 unitats al mes de mitjana. El mes de maig s’ha registrat un total de 113.671 matriculacions, amb un creixement del 20,9%.

Llegiu-ne més
Les matriculacions de vehicles comercials continuen a bon ritme, amb un 13% més

Les matriculacions de vehicles comercials lleugers creixen un 13% els cinc primers mesos de l’any amb 69.723 unitats. Maig ha registrat un increment del 19,3% i un volum total de 15.657 unitats.

Llegiu-ne més
El mercat de vehicles industrials segueix a l’alça, amb un creixement del 22% fins maig

El mercat de vehicles industrials creix un 22,1% amb 9.548 unitats els primers cinc mesos de l’any 2016. Maig reflexa un creixement més moderat amb 1.833 unitats matriculades, cosa que representa un 2,8%  més que el mateix mes de l’any anterior.

Llegiu-ne més
La fabricació de vehicles creix un 10,7% fins maig

La fabricació de vehicles a Espanya creix un 10,7% en els cinc primers mesos de l’any, amb un volum de 1.322.118 unitats. El mes de maig també registra dades positives amb un increment del 6,3% i 272.523 unitats fabricades.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari: Rodalies

Rull: “L’Estat ha actuat de manera unilateral amb la Sagrera i això no es pot repetir”

Rull ha explicat que de la reunió Generalitat i Ajuntament han demanat la creació d’un grup específic de treball, que es reuneixi cada mes, per fer un “seguiment exacte del projecte” així com un pla econòmic i financer “viable i cert”.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Font: “El servei de Rodalies a les Terres de l’Ebre és propi del segle XIX”

L’índex de puntualitat del servei ferroviari a les comarques de l’Ebre no arriba al 30%.

Dels 306 milions d’euros que s’havien d’invertir entre el 2014 i el 2016 a la xarxa ferroviària catalana, només han entrat en servei un 4%. A més, dels 4.000 milions d’euros d’inversió promesos per al període 2009-2015, tan sols s’ha executat un 10%.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Licitada la instal·lació de nous sistemes de gestió de tràfic en la xarxa de rodalies de Barcelona

Les operacions permetran dotar les estacions de Gavà i Castelldefels de nous enclavaments electrònics amb l’objectiu d’incrementar els paràmetres de seguretat i eficàcia de l’explotació. El pressupost és de 16.698.849,6 euros (IVA inclòs), dels quals 2.722.862 euros corresponen al manteniment de les instal·lacions per un termini de 20 anys.

Llegiu-ne més
Adjudicades les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Tarragona

L’adjudicació d’aquest contracte s’ha fet per 3.165.406,4 euros (IVA inclòs). S’instal·laran ascensors i escales mecàniques i s’ampliarà l’amplada de les andanes, entre altres millores. El termini d’execució estimat és d’11 mesos i s’ha cofinançat amb fons europeus (mecanisme connectar Europa (CEF)).

Llegiu-ne més

Transport ferroviari:FGC

Una delegació de Subterráneos de Buenos Aires es forma a FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acull un grup de responsables de diferents àrees de Subterráneos de Buenos Aires per exposar el seu model de gestió integral de la seguretat i el seu model d’explotació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC presenta els actes de commemoració del Centenari del tren a Les Planes

El proper 28 de novembre farà 100 anys que el primer tren va sortir de l’estació de Pl. Catalunya i va arribar fins a Les Planes. Una exposició gràfica itinerant recorre els 100 anys d’història de la línia Plaça Catalunya – Les Planes.

Llegiu-ne més
FGC millora els vestíbuls de l’estació de Plaça Catalunya

Al mes de febrer, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van iniciar les obres de millora dels vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya, l’estació amb més trànsit de tota la xarxa d’FGC amb prop de 12 milions de persones anualment. L’adaptació de l’estació entrarà en servei al mes de setembre i les actuacions tenen un pressupost de 370.000 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC amplia les freqüències en hora punta a l’estació de Quatre Camins

L’estació ofereix un servei intermodal que compta amb un aparcament de vehicles amb capacitat per a 160 cotxes, 12 motos, sis bicicletes i quatre places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. També enllaça amb una parada d’autobusos que facilita l’accés dels usuaris a vuit línies de bus.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC implanta a Muntaner el sistema “Detector” de control de frau

El sistema, que ja està instal·lat a les estacions de Provença i Pl. Catalunya, es basa en la intel·ligència artificial i és pioner al món. Alerta sobre els usuaris que cometen frau travessant la barrera tarifària pel sistema del “trenet”.

Llegiu-ne més

Transport ferroviari: Corredor Mediterrani

Rull: “El Corredor Mediterrani ja era per ahir i és una necessitat imperiosa d’aquest país i de la seva gent”

El titular del Departament de Territori i Sostenibilitat ha recordat que el Govern de la Generalitat ja s’ha posat a treballar amb la creació de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, constituïda el passat dia 25 de maig amb l’objectiu d’impulsar i facilitar l’execució del Corredor.

Llegiu-ne més
Espanya ratifica l’ampliació de l’acord de constitució del Comitè Executiu del Corredor Mediterrani

La ministra de Foment, amb els seus homòlegs de França, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Croàcia, han ratificat la incorporació d’aquesta darrera al Corredor Ferroviari de Mercaderies número 6.

Llegiu-ne més
Rull: “Els incompliments de l’Estat espanyol amb el Corredor Mediterrani són flagrants”

Des de Catalunya, ha apostat per “teixir totes les aliances i complicitats que facin falta amb altres territoris”. Així mateix, Rull ha defensat la necessitat d’aprofitar el pla Junkers de la Unió Europea.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari: Altres

El Govern aprova el conveni que permetrà l’impuls definitiu dels accessos ferroviaris al Port de Barcelona

L'acord regula la cessió gratuïta a l'Adif d'un tram de via de Ferrocarrils de la Generalitat perquè l'ens estatal hi pugui executar l'accés a la infraestructura portuària. El tram que se cedeix és el comprès entre el nou accés viari a Cornellà del Llobregat des de la Ronda Litoral fins passat el pont d’entrada a Mercabarna.

Llegiu-ne més
Generalitat i Ministeri de Foment signen el conveni que permetrà executar l’accés ferroviari sud al Port de Barcelona aprofitant part de la via d’FGC

Després d’aquest conveni s’ha signat un altre que concreta les cinc actuacions amb què es dividirà el projecte i les aportacions financeres de cadascuna de les parts. Té un cost de 149,8 milions d’euros. La previsió és que la construcció comenci aquest any i les actuacions acabin el 2019.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern presenta un requeriment previ a l’Adif pel mal estat de la infraestructura ferroviària de Rodalies de Catalunya

El Departament requereix que es duguin a terme les inversions que han de permetre posar la infraestructura ferroviària en les condicions adequades perquè la Generalitat pugui prestar amb fiabilitat els serveis ferroviaris. L’Adif ha de donar ara compliment a la sol·licitud de la Generalitat perquè en cas contrari s’engegaria la via judicial. El Departament de TES considera que la manca de fiabilitat del servei de Rodalies i Regionals es deriva de les deficiències de la infraestructura ferroviària per la manca d’inversió per part de l’Adif. En concret, dels 306 milions del Pla d’inversions pactat l’any 2013 un 74% estan en fase de projecte o simplement pendents.

Llegiu-ne més
La delegació del Govern i la Plataforma Transport Públic de Tarragona fan front comú per reclamar un millor servei ferroviari

El delegat del Govern té previst reunir-se amb responsables de Renfe i Adif per expressar el mal estar dels usuaris de les comarques del Camp de Tarragona per la situació dels trens.

Llegiu-ne més
S’adjudiquen noves obres de millora de la infraestructura a la línia Barcelona – Manresa

Els treballs, adjudicats per 807.200,7 euros (IVA inclòs), tenen un termini d’execució estimat d’11 mesos i es realitzen per millorar la infraestructura ferroviària en la línia d’ample convencional Barcelona – Manresa (concretament en els termes municipals de Vacarisses i Sant Vicenç de Castellet).

Llegiu-ne més

Carreteres

Territori i Sostenibilitat licita la rotonda d’accés a Llofriu de la C-66

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat aquest divendres la construcció d’una rotonda d’accés al nucli de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà), a la carretera C-66. Les obres estan pressupostades en 521.765,41 euros. La construcció començarà la tardor vinent i durarà cinc mesos.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat actuarà en 158 punts de les carreteres catalanes amb major concentració d’accidents amb senglars

Les dades revelen un augment del 45% de les topades amb ungulats els últims quatre anys, i del 35% si es tenen en compte tots els animals en llibertat. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha detectat 158 trams amb una concentració més alta d’accidents amb ungulats, invertirà 2,2 milions d’euros els pròxims dos anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat impulsa les obres de millora de la carretera TV-3141 a Reus

Els treballs consistiran en la construcció de dues rotondes i en la reordenació d’accessos, amb un pressupost previst d’1,7 milions d’euros. Aquesta carretera, que pertany a la xarxa comarcal, discorre des del Santuari de Misericòrdia (a Reus) fins a l’N-340, a Cambrils. Es preveu que les obres comencin la tardor vinent i tinguin un termini d’execució de 10 mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millorarà la seguretat viària en una cruïlla de la C-12 a Corbins (Segrià)

En concret, s’actuarà en l’accés a una escola, en un punt on actualment hi ha una rotonda partida. El projecte que ara s’impulsa concretarà les característiques tècniques de l’actuació per alleugerir la circulació i afavorir la seguretat. Estarà redactat abans de finals d’any i es preveu una inversió en les obres d’uns 600.000 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millorarà la seguretat viària a la TV-3451 a Deltebre (Baix Ebre)

En concret, es preveu la construcció d’una rotonda en l’encreuament d’aquesta via amb la carretera TV-3451, amb una inversió estimada de 800.000 euros. El projecte constructiu que ara es licita, estarà redactat per poder licitar els treballs abans de final d’any.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es licita la redacció de l’estudi informatiu de la B-40 entre Terrassa i Granollers, a Barcelona

L’estudi informatiu compararà les diferents alternatives del tram de l’Autovia Orbital de Barcelona B-40 (Terrassa- Granollers. Enllaç AP-7/C-60). S’estima que el pressupost de les actuacions a projectar podria assolir els 403 MEUR, per construir un tram de nova autovia d’aproximadament 35 km.

Llegiu-ne més
Aprovat el projecte de construcció de millora de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva

El pressupost estimat de les obres és de 27,5 MEUR i forma part del Pla N-II per millorar la seguretat i capacitat de la carretera.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat analitzarà les mesures per descongestionar la travessera de la C-65 a Llambilles

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció dels estudis informatiu i d’impacte ambiental. Es preveu que estiguin redactats durant el primer semestre de l’any vinent, per iniciar tot seguit el procés d’informació pública. Aquesta actuació comportarà una inversió que s’ha estimat en 3,5 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El conseller Rull anuncia un pla de millora de la seguretat a la carretera N-141e

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat un pla de millora de la seguretat a la carretera N-141e, que uneix Anglès (la Selva) i Bescanó (Gironès). Aquesta estratègia inclou actuacions a curt, mig i llarg termini, la primera de les quals s’executarà entre aquest any i el vinent: la millora del traçat del revolt de la Pilastra, amb un pressupost de 4,3 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ports

La Generalitat licita el nou Pla de ports de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de Ports de la Generalitat, ha licitat la redacció del nou Pla de ports de Catalunya, que ha d’establir les actuacions a realitzar en els ports catalans fins al 2030. La redacció del Pla té un pressupost de 120.000 euros i un any de realització, tot i que es preveu disposar del primer document a finals d’any.

Llegiu-ne més
Les companyies de creuers de luxe aposten per la badia de Roses

La visita d’aquests vaixells suposa l’arribada d’un turisme d’elevat poder adquisitiu al municipi i la seva àrea d’influència que ajuda a impulsar econòmicament el territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Palamós fidelitza una companyia de creuers britànica durant 13 anys

El creuer Tui Discovery ha portat a Palamós 1.713 passatgers i 780 tripulants. La companyia britànica Thomson Cruises va arribar al port de Palamós la temporada 2004 i, des d’aleshores, ha continuat visitant la Costa Brava. Al llarg de 13 anys ha portat 136 vaixells i 200.000 turistes de creuer, xifra que ha ajudat a impulsar el turisme i a dinamitzar econòmicament el territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 13% fins al mes de maig

Durant els 5 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha transportat 885.204 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus). Destaca el comportament de la càrrega contenitzada d’importació, que ha crescut un 10% fins assolir els 214.820 TEU plens. L’exportació també es manté a l’alça (+4%) amb un total de 266.257 TEU embarcats cap a diferents destinacions de tot el món.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona i el port italià de Messina signen un conveni de col·laboració per atraure nous serveis

Els dos ports estan estudiant la creació d’una línia de càrrega i passatge entre Barcelona i Sicília. El conveni estableix la importància d’aprofundir en l’intercanvi d’informació i experiències entre els dos ports per impulsar la col·laboració en les àrees en les quals ambdós infraestructures tinguin interessos comuns.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona i Enagás impulsen el recinte portuari com a hub de distribució de GNL a la Mediterrània

Ambdues entitats firmen un conveni per potenciar el gas natural liquat (GNL) com a combustible de mobilitat alternatiu als carburants convencionals. Tant el Port de Barcelona com Enagás estan apostant de manera decidida pel gas natural, que a nivell internacional està sent reconegut i potenciat com a combustible per al transport de mercaderies perquè representa una alternativa real i sostenible als carburants convencionals derivats del cru. El principal benefici que tindrà la implantació d'aquest canvi de combustible en el Port de Barcelona serà la reducció de gasos contaminants i de partícules en suspensió, que es traduirà en la millora de la qualitat de l'aire de l'entorn i de la ciutat.

Llegiu-ne més
El Port de Tarragona rep diumenge el setè creuer de la temporada

És la segona vegada que aquest creuer visita el Port de Tarragona en aquesta temporada. El ‘Wind Surf’ arribarà al Port de Tarragona procedent de Barcelona amb 310 passatgers a bord. Les previsions de creuers per aquesta temporada són de rebre 22 creuers a les instal·lacions del Port de Tarragona, el doble que l’any passat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El moviment de vehicles al Port de Tarragona creix un 38,4% fins el mes de maig

El Port de Tarragona ha mogut un total de 12,76 milions de tones durant els cinc primers mesos de l’any. Els vehicles, amb un moviment de 70.326 unitats i un creixement del 38,4%; i els productes agroalimentaris, superant els 2 milions de tones i amb un increment del 22% són dos dels tràfics que registren un millor comportament durant aquest primer període de l’any.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobus

Comencen les obres del pas inferior entre l’estació de tren i la futura d’autobusos a Mollerusa

En un any es completaran els treballs de la nova estació i del pas inferior que millorarà la permeabilitat urbana i la connexió amb el tren.

L’acord estableix que la Generalitat assumirà el cost de dos milions d’euros de les obres, mentre que l’ajuntament se’n farà càrrec del manteniment i cedirà els terrenys per construir-la.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat implanta el servei de bus nocturn entre Vilanova i el Vendrell durant l’estiu

Entre el 20 de juny i el 10 de setembre hi haurà set expedicions d’anada i set de tornada. Aquest bus ja es va posar en funcionament l’any passat i durant els quatre mesos de funcionament (des del 24 de juny i fins a l’11 de setembre) va tenir 5.560 usuaris: 345 al juny, 2.345 al juliol, 2.605 l’agost i 265 al setembre.

Llegiu-ne més
Un bus aproparà els excursionistes al Parc Nacional d’Aigüestortes

El Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici inicià dimarts 21 de juny la temporada d’estiu per sisè any consecutiu. Aquest servei especial de bus facilita l’accés amb transport públic al Parc als visitants i excursionistes durant els mesos d’estiu. El 2015 va registrar un total de 3.782  viatgers, un 5% més que el 2014.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat millora la comunicació directa amb autobús entre la Central de Cabdella i la Pobla de Segur

La característica principal del nou servei és que l’usuari que vulgui fer-ne ús l’haurà de demanar per telèfon el dia abans i es prestarà amb taxi sota la modalitat de servei de transport a la demanda.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat implanta el bus exprés.cat entre Reus i Salou l’1 de juliol

Oferirà un servei diferenciat de l’actual, amb un recorregut que va de centre a centre dels municipis amb un temps de trajecte de 25 minuts. La xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat ha transportat l’any 2015 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Bicicleta

Territori i Sostenibilitat licita la redacció del projecte d’una nova via verda de Manresa a Santpedor

El projecte haurà de definir la configuració del nou vial, que tindrà una longitud aproximada de 3,5 quilòmetres, entre el Parc de l’Agulla, a Manresa, i Santpedor, passant pel nucli de Sant Iscle de Bages. Estarà redactat en un termini de vuit mesos, i té un cost aproximat de 33.250 euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom

ATM

Les targetes ATM de l’Àrea de Girona: 8 anys amb tu!

El Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Girona té establert que les targetes sense contacte, que es fan servir per carregar els títols de transport de l’ATM, tinguin una vida útil màxima de 8 anys a comptar des de la seva primera activació. Per això l’usuari que ja faci 8 anys que la tingui haurà de comprar una nova targeta sense contacte.

Llegiu-ne més

Altres notícies de mobilitat

Els Departaments de Territori i Sostenibilitat i Interior presenten el nou manual de senyalització urbana per a vianants

El document està adreçat als responsables municipals de la mobilitat urbana, per ajudar-los a analitzar i fer la selecció de destinacions a senyalitzar, així com a definir les ubicacions més adequades per implantar els senyals verticals als carrers.

Llegiu-ne més
La Generalitat reclama que sigui Catalunya qui decideixi com resoldre la mobilitat entre Terrassa i Granollers

Territori i Sostenibilitat exigeix que es concreti un estudi sobre les actuacions abans que es dibuixin possibles traçats de la ronda del Vallès. El Govern català reclama que el final de les obres entre Abrera i Terrassa s’avanci al 2017.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat implanta un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat a les vies de l’entorn de Manresa

El Departament de Territori i Sostenibilitat instal·larà un sistema de gestió intel·ligent de la mobilitat al corredor de la C-55, C-16 i C-58. Aquesta mesura forma part del paquet de millores de la seguretat viària al Bages. El termini per redactar el projecte és de dos mesos i el d’execució de les obres, de nou.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Ajuntament de Reus redacta un pla per renovar la flota de vehicles municipals amb tecnologia més eficient

L’ajuntament ha fet una jornada sobre el vehicle elèctric en el marc del procés de redacció del pla de renovació de la flota de vehicles elèctrics. El pla municipal de desplegament del cotxe elèctric es va engegar l’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de Reus Mobilitat i Serveis SA per estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles. La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics compta actualment amb 10 estacions, que l’any 2015 van tenir més 2.200 usos i més de 70 usuaris registrats.

Llegiu-ne més
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4342

Logo Generalitat