Butlletí de mobilitat
Departament de Territori i Sostenibilitat
Febrer 2016 #128

Transport ferroviari- Rodalies

Territori i Sostenibilitat modifica un tren de l’R14 perquè faci parada a Vimbodí

El Departament modifica un tren perquè faci parada a Vimbodí a petició de l’Ajuntament. A partir de diumenge 7 de febrer el tren, que surt de l’Estació de França de Barcelona a les 13:47h, te parada a Vimbodí a les 16:08h.

Llegiu-ne més
Rull: ”Exigirem a Adif una auditoria de la infraestructura de Rodalies”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que el Govern exigirà a Adif, l’elaboració d’una auditoria de la infraestructura ferroviària sobre la qual es presta el servei de Rodalies a Catalunya. L’objectiu és avaluar l’estat de la xarxa pel que fa al seu manteniment, l’estabilitat dels talussos, l’accessibilitat a estacions, les instal·lacions, i els elements de seguretat.

Llegiu-ne més
Inversió de 5,1 MEUR en la modernització de la infraestructura en el tram El Prat de Llobregat- Barcelona Sants

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat l’adjudicació de les obres de modernització de la infraestructura en el tram El Prat de Llobregat- Barcelona Sants. El contracte s’ha adjudicat per un import de 5.178.113,6 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat de 18 mesos. Aquesta inversió contempla, a més, una partida addicional d’1.761.542,1 euros (sense IVA) en concepte dels materials i serveis aportats per Adif.

L’actuació permetrà executar la renovació de la via i la línia aèria de contacte en un tram de 3,5 km dins d’aquest trajecte amb l’objectiu d’ homogeneïtzar i unificar l’estat de les instal·lacions un cop ha arribat la línia d’Alta Velocitat a Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Finalitzades les obres de millora de l’estació de Flaçà (Girona)

Adif ha finalitzat les obres de millora en l’estació de Flaçà. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 877.237,9 euros (IVA inclòs). Els principals treballs han estat l’increment de l’alçada de les andanes i la prolongació de la longitud fins els 200 metres útils per facilitar un accés més segur i còmode als trens.

Aquesta actuació es podrà cofinançar pel mecanisme europeu “Connectar Europa” (CEF)

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- FGC

El conseller Rull posa en marxa els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l’estació de Volpelleres d’FGC

La instal·lació és fruit de l’acord de col·laboració, signat el març de 2015, entre el Departament de Territori i Sostenibilitat; Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el Clúster d’Eficiència Energètica (CEEC); el Clúster Railgrup; l’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i les empreses Simon, ImesAPI i Empark per tal de realitzar un projecte pilot d’instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diversos aparcaments de les estacions de FGC per facilitar l’intercanvi modal. El projecte, que té un cost de 35.500 euros, pretén potenciar la intermodalitat, a través de la col·laboració entre les institucions públiques i el sector privat, tant de l’àmbit empresarial com associatiu, fomentant una mobilitat més sostenible.

Les parades de Martorell Enllaç, Sant Cugat i Sant Quirze també disposen d’aquests punts d’abastament. En els propers mesos, se n’acabaran d’instal·lar a la d’Igualada.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC millora el vestíbul de Plaça Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres de redistribució del vestíbul de l’estació de Pl. Catalunya, a l’accés Rambla. L’actuació permetrà alliberar espai per millorar els fluxos de circulació dels usuaris a l’entrada/sortida de l’estació i en l’adquisició de títols de viatges a les màquines de venda de bitllets. L'objectiu prioritari és facilitar la gestió de la mobilitat i l'explotació del vestíbul.
Les obres està previst que durin tres mesos.

Durant l’any 2015, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha dut a terme diferents treballs de millora a l’estació de Pl. Catalunya amb una inversió d’1,5 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC transporta 31.500 viatgers fins a les 19h el primer dia del Mobile World Congress

El servei reforçat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha transportat fins a les 19.00h un total de 31.520 persones, un 83% superior al transport de viatgers en un dia laborable. Aquesta xifra és un 33% inferior a la de l’any passat com a conseqüència de la vaga de metro que ha afectat a la mobilitat a l’àrea metropolitana i al fet que el Mobile World Congress ha organitzat serveis alternatius de transport pels congressistes. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforça el servei durant els dies que duri el Congrés, doblant la capacitat dels trens.

Llegiu-ne més
shadow bottom
FGC i l’Institut del Teatre impulsen una campanya de civisme en el transport ferroviari

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presidit la signatura d’un conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Institut del Teatre per a fomentar les conductes cíviques al transport ferroviari. La campanya, presentada sota el nom Agents Síbiks 007, consisteix en realitzar activitats de sensibilització de comportaments incívics a través d’accions teatrals que es faran tant als trens com a les estacions de la xarxa de Ferrocarrils entre els dies 1 i 7 de març. Les actuacions escollides se centren en cinc conductes triades a partir dels avisos que els viatgers fan a través de la funció d'alertes incíviques de l'aplicació d'FGC, en servei des del 2012. 

L’acord entre FGC i l’Institut del Teatre s’emmarca en les accions de treball del Pla director intern de control de conductes incíviques de l’operadora. Gràcies a aquest pla, les incidències registrades a Ferrocarrils per incivisme segueixen una clara tendència a la baixa. L’any 2014 es van registrar 1.400 incidències i al 2015 1.125, el que suposa una reducció d’un 20%, ha revelat Ticó.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Metro

El Govern continuarà les obres de l’L9 a la Zona Franca a partir del 15 de febrer

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha compromès a continuar les obres de l’L9 del metro, concretament el ramal de Zona Franca (L10), a partir del 15 de febrer. En resposta a una pregunta oral al Parlament, Rull ha dit que la Generalitat “farà un esforç” perquè el metro arribi als barris de la Marina i Zona Franca i que els ritmes es consensuaran amb l’Ajuntament de Barcelona. Rull s’ha compromès a fer tot el possible per posar en servei el “màxim nombre d’estacions” del ramal de Zona Franca l’any 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El metro arriba a l’aeroport de Barcelona amb l’L9 sud

Des del 12 de febrer entrà en servei la nova línia 9 sud de metro que uneix la Zona Universitària i la T1 de l’aeroport de Barcelona- el Prat. Aquesta nova infraestructura permet facilitar l’accés en transport públic i connectar àmplies zones habitades que fins ara no tenien metro, centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica, com ara Mercabarna, Fira i les dues terminals de l’aeroport del Prat. La posada en servei de l’L9 Sud implica el creixement més gran de la xarxa de Metro en els darrers 50 anys. El nou tram ha estat construït per la Generalitat de Catalunya, mitjançant Ifercat, i serà operat per Transports Municipals de Barcelona (TMB).

Llegiu-ne més
Entra en servei el nou bitllet aeroport per arribar a les terminals 1 i 2 d’El Prat amb l’L9 del metro

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presidit el Consell Català de la Mobilitat, on ha explicat la política tarifària del metro a l’aeroport. Rull ha dit que el bitllet a l'aeroport tindrà un cost de 4,5 euros: 2,15 euros corresponen al preu d’un bitllet senzill i 2,35, al recàrrec per arribar a l’aeroport, habitual als serveis de transport públic als aeroports.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Corredor Mediterrani

Reunió del Ministeri de Foment amb empreses i operadors de transport per a analitzar l’evolució de les obres del Corredor Mediterrani

La ministra de Foment ha explicat als fabricants i operadors involucrats en la utilització de les línies ferroviàries l’estat dels treballs i la planificació de les obres en els propers mesos. Així mateix, les empreses de fabricants i de transport ferroviari han traslladat les seves necessitats operatives i previsions, per tal de conciliar l’evolució de les obres amb la continuïtat del transport ferroviari de mercaderies.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport ferroviari- Altres

El conseller Rull proposa assumir la gestió íntegra de la xarxa ferroviària en tres fases

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha proposat, durant la compareixença parlamentària per a exposar les prioritats de la legislatura, assumir la gestió íntegra de la xarxa ferroviària catalana en tres fases. Un total de vuit corredors, ja identificats i per on circulen sobretot serveis de Rodalies, formarien part de la primera fase d’aquest traspàs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Rull: ”Es inacceptable que la puntualitat a Rodalies només sigui del 94% i a mitja distància del 58%”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha titllat d’ ”inacceptable” la puntualitat al servei de Rodalies i mitja distància a Catalunya, que ha xifrat en un 94% i un 58%, respectivament. Per resoldre-ho, Rull  ha detallat que s’actuarà en tres direccions: exigir l’execució del compromís de les inversions, impedir que Adif pugui modificar cap alteració del servei sense l’autorització de la Generalitat i posar en marxa diverses actuacions de millora en els corredors del sud quan entri en servei el tram Vandellós-Tarragona.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Carreteres

Rull: “No és acceptable que les obres de la B-40 entre Terrassa i Abrera s’acabin l’any 2019”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lamentat el retard d’una infraestructura estratègica per al territori, la construcció del tram Abrera (Baix Llobregat)-Terrassa (Vallès Occidental) de la B-40, l’anomenada Ronda del Vallès. El conseller ha insistit en què “no és acceptable que les obres s’acabin l’any 2019, ni en termes de productivitat ni de progrés del país. “Estem parlant d’una actuació de 6,5 quilòmetres que porta cinc anys de retard i que fa 10 anys que es va adjudicar”.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La ministra de Foment visita les obres del tram Olesa de Montserrat- Viladecavalls de la B-40

Les obres es van reprendre el 27 d’abril de 2015, afecta a un tram de 6,2 km i permetrà connectar mitjançant una via de gran capacitat les localitats d’Abrera i Terrassa, donant continuïtat als trams de la B40 ja en servei (Abrera- Olesa, i Viladecavalls- Terrassa). Té una inversió prevista de 173 MEUR. L’execució es troba a més del 50%.

Llegiu-ne més
El conseller Rull assisteix al bateig del pont del Prat amb el nom de Nelson Mandela

El pont sobre el riu Llobregat, que connecta la carretera B-250 (costat Aeroport) amb el polígon Pratenc, forma part d’un vial d’un quilòmetre de longitud i quatre carrils de circulació que millora les connexions i la fluïdesa del trànsit en aquest entorn industrial i logístic. El Departament de Territori i Sostenibilitat va invertir 29 milions d’euros en aquesta obra, que està en servei des de l’abril de 2015.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat licita la redacció de l’estudi d’un nou accés de la Ronda Sud d’Igualada

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció de l’estudi informatiu que definirà la construcció d’un nou accés de la Ronda Sud d’Igualada (C-37) al municipi per a connectar amb la zona del Rec d’Igualada. El nou vial discorrerà entre els termes municipals de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Igualada. El pressupost aproximat de les obres és de 8 MEUR.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat restableix el mur de la carretera C-147 a Isavarre, que va cedir per les pluges

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres per a reconstruir el mur i refer el ferm de la carretera C-147 al nucli d’Isavarre, a l’Alt Àneu (Pallars Sobirà), que van cedir el mes passat a conseqüència d’un temporal de neu i pluja. Els treballs, amb un pressupost de 200.000 euros, s’acabaran a final del mes de febrer.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ports

El conseller Rull confirma els presidents dels ports de Barcelona i Tarragona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha ratificat en el càrrec Sixte Cambra i Josep Andreu com a presidents del Port de Barcelona i del Port de Tarragona, respectivament.

Llegiu-ne més
Ports inicia les obres per renovar dos molls del port de Sant Carles de la Ràpita

Les dues actuacions han de refer l’estructura dels dos molls per tal d’actualitzar les instal·lacions i donar millor servei als usuaris del port de la Ràpita. Les obres suposen una inversió de 240.400 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports adjudica el reforç del dic de recer del port de Sant Feliu per 1,2 MEUR

El projecte suposa reforçar una part del dic de recer del port amb l’objectiu d’esmorteir l’onatge dels temporals i millorar la funcionalitat i la seguretat de la infraestructura. Les obres s’han adjudicat per un import d’1,2 MEUR i un termini d’execució de quatre mesos, es preveu que estaran enllestides abans de l’estiu.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ports inicia les obres d’urbanització a l’entorn de la llotja del port de l’Ametlla de Mar

Ports de la Generalitat ha començat les obres per urbanitzar l’entorn de la llotja de peix, l’esplanada que hi ha al davant del Club Nàutic i la rotonda d’accés que va des del port de l’Ametlla de Mar a la vila. El projecte suposa una inversió de 96.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’estació marítima de Palamós comença les obres per a adequar-se a l’espai Schengen

Les obres dotaran l’estació marítima del port de Palamós de més superfície per a acollir els passatgers de creuer i els tripulants de fora de la zona Schengen, amb una inversió de 193.000 euros.

La designació de Palamós com a frontera marítima exterior de la Unió Europea comportarà un impuls turístic per a la Costa Brava. Aquesta condició obre la possibilitat al port de Palamós a l’embarcament i desembarcament de viatgers, dóna projecció internacional, reforça el sector turístic a la Costa Brava i potencia el creixement econòmic del territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 11% el mes de gener

El Port de Barcelona va transportar el passat mes de gener un total de 156.380 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), una xifra que suposa un increment de l’11% respecte al mateix període de 2015. El dinamisme del comerç exterior explica el bon comportament del tràfic de contenidors. En concret, les exportacions de càrrega contenitzada van créixer un 15%, fins a superar els 44.000 TEU, mentre que les importacions, amb un registre absolut molt similar (43.500 TEU), van augmentar un 9%.

Els intercanvis amb el primer soci comercial de l’enclavament, la Xina, continuen avançant a un bon ritme. Els contenidors d’exportació amb destinació al gegant asiàtic es van incrementar un 21% durant el mes de gener, mentre que les importacions procedents d’aquest país van augmentar un 18,5%.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona i l’ADIF reben 36,1 MEUR dels fons europeus CEF per als accessos ferroviaris

La Comissió Europea (CE), mitjançant el programa Connecting Europe Facility (CEF), ha atorgat 36,1 milions d’euros al Port de Barcelona i a l’ADIF per a la construcció dels accessos ferroviaris al recinte portuari. Aquesta xifra correspon al 30% del total de l’obra, pressupostada en 120,4 milions d’euros.

El Port de Barcelona va sol·licitar aquesta subvenció per al projecte “Nou accés ferroviari sud per al Port de Barcelona (Fase 2). Treballs de connexió”, que té per objectiu connectar la zona de l’ampliació sud de l’enclavament amb la xarxa ferroviària d’interès general i amb la terminal de Can Tunis. Els treballs inclouen la construcció de 10,8 kilòmetres d’accés ferroviari per connectar l’àrea d’expansió del Port a la xarxa ferroviària general en doble ample (ibèric i internacional) i la millora de la connexió amb la terminal de Can Tunis.

La Comissió Europea ja ha fet un primer avançament de part dels fons, en concret de 5,4 milions d’euros, dels quals 2,9 milions corresponen al Port de Barcelona i 2,5 milions d’euros a l’ADIF.

Llegiu-ne més
El Port de Barcelona assoleix màxims històrics en el comerç exterior de contenidors i vehicles

El Port de Barcelona va registrar el 2015 un tràfic total de 47 milions de tones de mercaderies, un 1,5% més que l’any anterior. El balanç anual d’activitat inclou diversos màxims històrics, com és el cas dels contenidors de comerç exterior, els vehicles i la mercaderia transportada per les autopistes del mar, tots ells tràfics estratègics per a l’enclavament.

En l’apartat de contenidors, el Port de Barcelona va transportar 2 milions de TEU, amb un increment del 4% respecte l’any anterior. El tràfic de vehicles, amb 881.893 unitats transportades, ha experimentat un creixement del 18%.

Llegiu-ne més
2015, any de creixement al Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha tancat l’exercici 2015 amb un creixement destacat del 3,9% assolint el volum de 33,2 milions de tones mogudes en un any. Els resultats són molt positius en els principals tràfics del Port de Tarragona com són els productes petrolífers, cereals i vehicles així com en els tràfics que consoliden la línia estratègica de la diversificació i en destaquen el project cargo i animals vius, entre d’altres.

Aquestes bones xifres són el resultat, principalment, de l’increment del tràfic exterior al Port de Tarragona.

Les exportacions a destinacions internacionals han augmentat un 17,7% respecte a 2014 superant els 6,2 milions de tones, i les importacions han incrementat un 1,7% amb 22,3 milions de tones.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Transport en autobús

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de bus entre Matadepera i els serveis ferroviaris d’FGC a Terrassa

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçà a partir del 15 de febrer el servei de bus que connecta Terrassa i Matadepera (Vallès Occidental) en tres franges horàries que cobriran les hores de més demanda. La modificació d’aquest servei respon a l’increment de demanda que ha provocat la posada en servei de tres noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Terrassa l’estiu passat i per la necessitat de millorar l’intercanvi modal amb els serveis ferroviaris d’FGC.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat reforça el bus exprés.cat Barcelona- Vic i millora les connexions fins a Torelló

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçà a partir del 29 de febrer, les connexions amb autobús entre Osona i Barcelona. El bus exprés.cat entre Barcelona i Vic (e12), ofereix noves expedicions per a reforçar els migdies. El bus exprés Vic-Barcelona es va posar en servei l’1 d’agost de 2015. Durant els cinc mesos de funcionament d’aquesta línia s’han transportat 183.131 viatgers, fet que representa un increment del 10% respecte el mateix període de 2014.

L’altra millora consisteix en noves expedicions que connecten l’estació de Vic amb el nord d’Osona (noves expedicions entre Vic i Torelló),  i que enllacen amb les expedicions de la línia e12.

Llegiu-ne més
La nova xarxa de bus de Barcelona arriba a les 16 línies en funcionament

Dilluns 29 de febrer, l’Ajuntament de Barcelona i TMB van posar en funcionament tres noves línies d’autobús (H4,V11 i V13), una d'horitzontal i dues de verticals. Amb aquesta nova fase d’implantació de la nova xarxa d’autobús s’arribarà fins a les 16 línies d’autobusos d’altes prestacions en funcionament i s’assolirà el 57% del desplegament total del projecte de transformació del transport públic en superfície a la ciutat, per passar d’un model d’acumulació de línies a un de veritable xarxa integrada.

La previsió és que entre les tres línies transportin uns 40.000 passatgers en dies feiners. D’aquesta manera la nova xarxa de bus podria passar a registrar unes 270.000 validacions diàries i a concentrar el 40% de la demanda dels autobusos de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom

ATM

Rècord històric de viatgers del transport públic a l’àrea de Barcelona

La utilització de títols integrats ATM suposa el 72,22% del total de validacions que es van realitzar l'any passat en el sistema de transport públic. L'àrea de Barcelona ha guanyat més de 50 milions de viatgers des de l'estiu de 2013.

Durant l'any 2015 es van realitzar més de 107 milions de viatgers amb títols socials integrats que representen un increment de 12 milions respecte l'any anterior i de quasi 30 milions respecte l'any 2013. Les dades de viatgers de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona confirmen la recuperació de la demanda que es va iniciar al segon semestre de l'any 2013 i que ha permès tancar l'exercici amb 939,3 milions de viatges, un 2,5% més que l'any 2014.

Llegiu-ne més
L’ATM de Girona assoleix la xifra més alta d’usuaris des de la creació de la integració tarifaria

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona ha tancat l’any 2015  amb una xifra històrica de viatgers. Més de 6,8 milions d’usuaris van utilitzar el transport públic, un 3,34% més que l’any anterior i un 73% més respecte el 2006, quan es va crear aquest organisme a Girona. D’aquesta manera, l’àrea de Girona assoleix les xifres més altes de viatgers des de la creació de la integració tarifària a la zona, l’any 2008.

Llegiu-ne més
L’ATM del Camp de Tarragona tanca el 2015 amb 18,7 milions de viatges

El sistema de transport públic de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona ha tancat l’any 2015 amb gairebé 18,7 milions d’usuaris. Aquesta xifra suposa una disminució de viatges del 0,62% respecte el 2014, segons dades provisionals de desembre. Les dades del 2015 constaten un augment dels viatges a tots els corredors excepte al de la part central de Costa Daurada, que està estretament lligat a la mobilitat de treballadors i visitants generada pel turisme.

Durant l’any 2015 han crescut els títols de més fidelitat. La T- Mes augmenta un 19,43% i, la T-50/30, gairebé un 6%. La pujada més important es produeix amb la T-12, que guanya un 52,25% d’usuaris respecte al 2014. Durant l’any 2015 s’han realitzat més de 2,1 milions de viatges amb aquests tres títols integrats de l’ATM, un 12% més que l’any anterior.

Llegiu-ne més
L’ATM del Camp de Tarragona estrena un cercador de títols i un comptador de zones

L’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona posa en servei una nova eina web perquè els usuaris del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona puguin cercar i comparar quin és el títol de transport que millor s’adapta a les seves necessitats. Els paràmetres que tindrà en compte la cerca són el número de viatges que l’usuari fa mensualment, les zones que ha de travessar i si és beneficiari d’alguna condició especial, com poden ser els nens i nenes d’entre 4 a 12 anys (ambdós inclosos), els membres de famílies monoparentals i de famílies nombroses, o les persones en situació d’atur.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Altres notícies de Mobilitat

Generalitat i Ajuntament de Barcelona pacten l’arribada del metro a la Zona Franca i la signatura d’un acord per la connexió del tramvia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han arribat a un gran acord en matèria d’infraestructures de mobilitat bàsiques per l’àrea metropolitana. L’agenda de treball ha servit per impulsar acords en temes com metro, tramvia, T- Mobilitat, pla de barris, seguretat, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El president Puigdemont i l’alcaldessa Colau acorden “mantenir unitat d’acció” per reclamar els deutes de l’estat en infraestructures

En concret, el Govern i l’Ajuntament de Barcelona faran front comú davant del govern de l’Estat en referència al traspàs de Rodalies i el finançament del transport públic metropolità. Aquesta unitat d’acció davant el govern de Madrid també servirà per impulsar les noves estacions a la Sagrera, aturades per part del govern de l’Estat. Finalment, el front comú també es concretarà en la sol·licitud al govern espanyol del traspàs de la B-23 conjuntament amb l’aportació de fons per a la seva conservació i  la construcció d’un carril bus.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Territori i Sostenibilitat destinarà 50.000 euros a reforçar el transport públic de la Segarra

El Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) destinarà aquest any 50.000 euros a reforçar el transport públic a la Segarra. Aquest import significa multiplicar per més de tres el pressupost destinat fins ara a la comarca. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha anunciat l’inici de la redacció de l’Estudi de millora de la mobilitat a la Segarra que, entre altres mesures, preveu fer arribar el bus als nuclis de població que no en tenen.

Llegiu-ne més
Territori i Sostenibilitat destinarà més de 4 MEUR fins al 2018 a construir nous carrils bici arreu de Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat una inversió de més de 4 MEUR en el període 2016 - 2018 per a ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu del territori. Rull ha concretat l’estratègia del Departament per a impulsar aquest mitjà de transport sostenible en el marc de la reunió trimestral de la Mesa de la Bicicleta, que integra administracions, entitats, associacions i empreses que treballen per a potenciar l’ús de la bicicleta a Catalunya.

Segons dades del Baròmetre de la Bicicleta 2015, a Catalunya són usuàries de la bicicleta més de 2,5 milions de persones, de les quals prop de 500.000 ho fan de manera diària, tant per lleure, oci o desplaçaments quotidians.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Més de 200.000 sol·licituds i 900 descàrregues en quatre mesos de l’app MyWay

El nou cercador de rutes intermodal MyWay ha registrat en els seus primers mesos de vida més de 200.000 sol·licituds i 900 descàrregues. Es tracta d’un prototip d’app per a iOS i Android desenvolupat en el marc d’un projecte europeu que ha implicat 14 socis de 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i Regne Unit), dins del 7è Programa marc de la UE. Entre setembre i desembre de 2015, el prototip ha estat testat per centenars d’usuaris reals a Catalunya, Berlin i Trikala, els tres “laboratoris” on s’ha desenvolupat el projecte. També s’han generat 30.000 rutes diferents i s’han comptabilitzat 8.000 sol·licituds de plans de viatge.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, juntament amb l’ATM de Barcelona, participa des del setembre de 2013 en el projecte europeu MyWay, per validar un gestor de recursos de mobilitat intel·ligent a escala europea.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Constantí comptarà amb un punt de càrrega per a vehicles elèctrics

Constantí es convertirà en el tercer municipi del Camp de Tarragona en disposar de punts de càrrega per a vehicles elèctrics gestionats de forma pública, sumant-se així a Reus i Cambrils. Inicialment aquest serà un servei totalment gratuït per a tothom, tant per als veïns de Constantí com per a qualsevol persona. Únicament serà necessari obtenir una targeta a l’Ajuntament que permetrà fer un ús lliure del servei.

Llegiu-ne més
Finalitza la validesa dels títols de l’any 2015 a les xarxes de metro i autobusos de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informa que dilluns, 29 de febrer, va ser l’últim dia d’utilització conjunta dels títols de viatge del sistema tarifari integrat de l’any 2015, excepte per a les targetes T-Trimestre, T-Jove i T-70/90, que podran utilitzar-se fins al 31 de març del 2016. 

Llegiu-ne més
shadow bottom