• Imprimeix

Memòria 2017

Recursos en matèria d'urbanisme

Durant 2017 han entrat 154 expedients, distribuïts de la següent manera: 110 recursos d’alçada, 9 recursos de reposició, 7 revisions d’ofici, 5 recursos extraordinaris de revisió i 23 requeriments previs. S’han elaborat 160 propostes de resolució. 

El planejament gestionat es refereix als municipis, entre d’altres, de: Almenar, Barcelona, El Catllar, Coll de Nargó, Fornells de la Selva, Garrigàs, L'Ametlla de Mar, Palafolls, Sabadell, Sant Feliu de Buixalleu, Santa Eulàlia de Ronçana i Vespella de Gaià.

Les propostes de llicències en sòl no urbanitzable i autoritzacions provisionals es refereixen als municipis de: 

Agramunt, Aiguaviva, Aitona, Alcover, Alfés, Argentona, Avinyó, Balenyà, Blanes, Borredà, Cabrera d'Anoia, Calldetenes, Calonge i Sant Antoni, Camarasa, Castellbisbal, Els Plans de Sió, Fígols, Fonollosa, Girona, Isona i Conca Dellà, La Granadella, L'Ametlla de Mar, La Selva del Camp, Lleida, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Montgai, Montmajor, Navàs, Navès, Òdena, Olesa de Bonesvalls, Olvan, Pineda de Mar, Pujalt, Querol, Rajadell, Ripoll, Roquetes, Sanaüja, Sant Feliu de Codines, Sant Iscle de Vallalta, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Pere de Torelló, Santa Susanna, Tarragona, Tàrrega, Torres de Segre, Vallfogona de Balaguer, Ventalló, Vilanova de Bellpuig, Vilanova de l'Aguda i Vilanova del Camí.

El sentit de les propostes de resolució esmentades es pot desglossar de la forma següent: desestimatòries 98; desestiment 1; estimatòries 43  i inadmissibles 18.

A més de les esmentades propostes, s’han resolt 2 mesures cautelars de suspensió de l’executivitat dels acords impugnats.

Així mateix, s’han tramitat i elaborat les corresponents propostes de resolució de 2 recursos de reposició formulats contra l’aplicació de taxes per l’emissió d’informes per part de les Comissions Territorials d'Urbanisme. El sentit de les propostes ha estat desestimatori en els 2 casos.

Reclamacions de responsabilitat patrimonial

En relació amb les reclamacions de responsabilitat patrimonial de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, durant l’any 2017 s'han plantejat 11 expedients i simultàniament s’han fet actuacions en relació amb 12 relatius als municipis de: Begues, Cambrils, Cervera, Collbató, El Prat de Llobregat, Forallac, Igualada, L'Hospitalet de Llobregat, Palafrugell i Tossa de Mar.

Expropiacions per ministeri de Llei

En el darrer any, s’han presentat 6 peticions d’expropiació i simultàniament s’han  fet actuacions en relació amb 5, referents als municipis de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Deltebre i Sant Llorenç Savall.

Recursos en matèria de disciplina urbanística

Durant l’exercici 2017 s’han plantejat 32 impugnacions relacionades amb expedient de protecció de la legalitat urbanística que es desglossen de la següent manera: 27 recursos d’alçada, 2 recursos de reposició, 1 recurs extraordinari de revisió i 2 revisions d'ofici. 

S’han elaborat 63 propostes de resolució de recursos formulats en relació amb aquesta matèria referides als municipis de: Alp, Benissanet, Breda, Calders, Castelldans, Castellgalí, Cercs, Corbera d’Ebre, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Deltebre, El Montmell, El Pont de Suert, Garcia, Gimenells i el Pla de la Font, Ginestar, Ivars d’Urgell, La Granadella, La Pobla de Cérvoles, L'Albagés, L'Aleixar, L’Ampolla, Maçanet de la Selva, Marçà, Móra d'Ebre, Naut Aran, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Palol de Revardit, Passanant i Belltall, Rasquera, Rellinars, Renau, Riudecols, Sant Miquel de Campmajor, Santa Pau, Sitges, Tarragona, Torrelameu, Torrelles de Foix, Torroella de Fluvià, Tortosa, Tossa de Mar, Ulldecona, Vielha e Mijaran, Vilademuls, Vilanova del Camí i Xerta.

El sentit de les propostes de resolució esmentades es pot desglossar de la forma següent: 37 desestimatòries, 22 estimatòries i 4 inadmissibles.

A més de les esmentades propostes, s’han realitzat 8 propostes de resolució de mesures cautelars de suspensió de l'executivitat dels acords impugnats.

               

         

 

Recursos en matèria de costes

Durant l’exercici 2017 s’han plantejat 32 impugnacions contra autoritzacions, concessions i serveis de temporada que es desglossen de la següent manera: 18 recursos d’alçada, 3 recursos extraordinaris de revisió i 11 requeriments previs. S’han elaborat 7 propostes de resolució de recursos i 1 proposta de resolució de revisió d’ofici formulats en relació amb aquesta matèria referides als municipis de: Calella, Cambrils, Castell-Platja d’Aro, Creixell, El Vendrell, Palafrugell, Premià de Mar i St. Feliu de Guíxols.

Pel que fa als expedients de disciplina de costes s’han formulat 2 recursos d’alçada i s’han elaborat 2 propostes de resolució de recurs formulat en relació amb aquesta matèria. 

S’han realitzat també, 2 propostes de resolució de mesures cautelars de suspensió de l’executivitat dels acords impugnats.

 

Recursos contenciosos administratius

S’han interposat 186 recursos contenciosos administratius, en els quals la Generalitat ha estat part, desglossats de la següent manera: 

Planejament general 

93

Planejament derivat

34

Sòl no urbanitzable

13

Diversos elements de gestió

5

Disciplina

22

Responsabilitat patrimonial

9

Costes

10

S'han elaborat, a petició del Gabinet Jurídic, 28 informes tècnics i les següents propostes: 

Desestiment

3

Aplanament

1

Compareixença

23

Suspensió

70

Han recaigut 163 sentències i interlocutòries fermes, de les quals 71 són estimatòries i 92 entre desestimatòries, declaracions de caducitat i desistiment i, per tant, favorables a la Generalitat.

Data d'actualització:  06.03.2018