Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

Premis de mobilitat sostenible

El premi europeu “European Mobility Week Award” (EMW Award), promogut per la Direcció General de Medi Ambient de la Unió Europea, vol recompensar les activitats desenvolupades per les autoritats locals dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l’intercanvi d’experiències d’èxit en la seva organització.

Es dóna especial atenció a la campanya conjunta, a la innovació de les mesures permanents realitzades a favor de la mobilitat sostenible i a l’estratègia de comunicació.

Només poden presentar-se a aquestes premis aquells ajuntaments participants a la Setmana de la Mobilitat, que compleixin els tres criteris de participació:

 1. Organitzar activitats entre el 16 i el 22 de setembre, considerant el tema central de cada edició.
 2. Implementar al menys una mesura permanent que contribueixi al canvi del vehicle privat cap a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.
 3. Organitzar un Dia Sense Cotxes, reservant a vianants, ciclites i transport públic, una o diverses àrees de la ciutat, durant tot el dia (preferiblement el 22 de setembre).


Els ajuntaments interessats en participar, han d’enviar a la coordinació europea de la Setmana de la Mobilitat, organitzadors d’aquests premis, el formulari d’inscripció omplert en anglès, juntament amb una còpia de la carta d’adhesió a la Setmana (signada per l’alcalde/essa o regidor/a) a juan.caballero@eurocities.eu.

Termini d’entrega 1 de novembre.

Un jurat d’experts independents en mobilitat urbana tria els guanyadors. La cerimònia d’entrega d’aquests premis, normalment se celebra a Brussel·les, el mes de març de l’any següent, i està presidida pels Comissaris Europeus de Medi Ambient i Transport.

Els guanyadors del Premi rebran un vídeo de tres minuts, en anglès i en la seva llengua, que destacarà els seus èxits. A més a més, promocionaran la ciutat guanyadora i els finalistes a través dels canals de la campanya.

Tota la informació d’aquests Premis es troben a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El Premi de Planificació de Mobilitat Urbana Sostenible (SUMP Award), promogut per la Unió Europea, reconeix les autoritats locals que han desenvolupat un pla de mobilitat que satisfà les diverses necessitats de transport  de les persones i les empreses, alhora que millora la qualitat de vida.

Cada any, el premi destaca diferents aspectes de la planificació de la mobilitat. El premi de 2013 reconeixia l’èxit de les polítiques territorials i d’integració, mentre que l’edició del 2014 buscava l’aplicació de la monitorització amb la idea de fer millores. L’edició de 2015 es va centrar en la prestació de la multimodalitat i la intermodalitat en la planificació de la mobilitat urbana sostenible.

Aquest any, aquest Premi se centrarà en les mercaderies dins la planificació de la mobilitat urbana sostenible. La cinquena edició del Premi reconeixerà les autoritats locals o regionals que hagin mostrat l’excel·lència a l’hora d’integrar les mercaderies en el desenvolupament i/o implementació d’aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. El tema d’aquesta 5a edició inclou la dimensió econòmica de la planificació de mobilitat urbana sostenible i, per tant, està fortament relacionada amb el tema de la Setmana Europea de la Mobilitat 2016: Els beneficis econòmics de la mobilitat intel·ligent i sostenible.

Premi

Els representants polítics o d’alt nivell de fins a deu ciutats preseleccionades, inclosos els tres finalistes, seran convidats al lliurament de premis, que tindrà lloc al març o abril de 2017 a Brussel·les. El guanyador rebrà un vídeo professional que destacarà la inclusió de les mercaderies en el sistema de transport local.  Al lliurament de premis també es presentaran vídeos més curts que ressaltaran els èxits dels finalistes.

El termini d’entrega de la candidatura finalitza el 28 d’octubre de 2016.

Tota la informació d’aquests Premis es troben a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, convoca la VI Edició dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2016 (Premis SEMS-2016), destinats a tots els ajuntaments, organitzacions, institucions i empreses, que hagin participat en el projecte Setmana Europea de la Mobilitat l'any 2015, així com aquells professionals dels mitjans de comunicació que hagin difòs els valors de la mobilitat sostenible entre el 16 de setembre de 2016 i el dia de finalització d'aquesta convocatòria.

El termini d'enviament de les candidatures finalitza el 4 de novembre de 2016.

El premi compta amb tres categories:

 1. Premis SEMS-2016 per a ajuntaments: mesures permanents 2015. 
  • Ajuntaments de més de 50.000 habitants
  • Ajuntaments d'entre 3.000 i 50.000 habitants
  • Ajuntaments de menys de 3.000 habitants
 2. Premis SEMS-2016 per a organitzacions, institucions i empreses.
 3. Premis SEMS-2016 per a professionals dels mitjans de comunicació. 


Tota la informació d’aquests Premis es troben a la pàgina web espanyola de la Setmana de la Mobilitat.

Data d'actualització:  18.10.2016