• Imprimeix

Presentació

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Barcelona
Dia: dimarts, 29 de maig
Hora: 10 h
Lloc: Sala d'actes del Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas, 2-6, Barcelona)

Terres de l'Ebre
Dia: dimecres, 30 de maig
Hora: 11 h
Lloc: Edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre (Pl. Gerard Vergés, 1, Tortosa)
 

Camp de Tarragona
Dia: dijous, 31 de maig
Hora: 12 h
Lloc: Sala Pau Casals de la Delegació Territorial del Govern (C. Sant Francesc, 3, Tarragona)


Comarques de Lleida
Dia: dimarts, 5 de juny
Hora: 10 h
Lloc: Sala d'actes de la Delegació Territorial del Govern (Edifici Eurofòrum, Av. Lluís Companys, 1, Lleida)

Alt Pirineu i Aran
Dia: dimarts, 5 de juny
Hora: 10 h
Lloc: telemàticament


Girona
Dia, hora i lloc: segons el consell comarcal

 • Setmana Europea de la Mobilitat

  Cada Setmana Europea de la Mobilitat se centra en un tema diferent sobre mobilitat sostenible. Durant aquesta setmana cada municipi proposa activitats sobre el tema a la ciutadania, així com promou mesures permanents durant aquell any.

 • Vídeo de la Setmana Europea de la Mobilitat 2016

  Vídeo divulgatiu de la Setmana Europea de la Mobilitat sota el lema: "Mobilitat intel·ligent. Economia Potent".

 • Vídeo de la Setmana Europea de la Mobilitat 2015

  Vídeo divulgatiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Descobriu els beneficis de fer una bona combinació en els vostres desplaçaments. 

 • Bicifeina, aire més net, menys soroll

  Bicifeina és un projecte demostratiu i incentivador de l’ús de la bicicleta en la mobilitat obligada del domicili al treball adreçat al personal de la Generalitat de Catalunya.

 • Moure i commoure! La dansa al transport públic

  El vídeo "Moure i commoure" celebra el Dia Mundial Sense Cotxes i la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un acte artístic reivindicatiu del transport públic amb gran visibilitat, en aquest cas, utilitzant la dansa com a mitjà per arribar a la ciutadania.

 • Consells d'estalvi energètic

  Vídeo amb consells pràctics per estalviar energia a la llar i al transport: electrodomèstics eficients, il·luminació, aïllament, climatització, renovables i mobilitat.

 • Expoelectric

  Expoelectric és una iniciativa que busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics.

 • Vídeo: "Mobilitat i salut. Salut i seguretat en els desplaçaments diaris."

  Vídeo informatiu sobre mobilitat i salut. Desplaçar-se de forma activa (a peu, en transport públic o en bicicleta) ajuda a acumular temps d’activitat física per millorar la salut i contribueix a fer més saludable l’entorn.

 • Pla d'Activitat Física i Alimentació Saludable (PAAS)

  El Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable, conegut com PAAS, va ser elaborat pel Departament de Salut en resposta a l'increment observat en la prevalença d'obesitat, d'acord amb l'estratègia mundial de l'OMS i de la NAOS.

 • Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES)

  Pla impulsat pel Govern de Catalunya per millorar la salut mitjançant l’activitat física.

Data d'actualització:  28.05.2018