• Imprimeix

Premis

Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat (EMW Award)

El premi europeu “European Mobility Week Award” (EMW Award), promogut per la Direcció General de Medi Ambient de la Unió Europea, vol recompensar les activitats desenvolupades per les autoritats locals dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l’intercanvi d’experiències d’èxit en la seva organització.

Es dóna especial atenció a la campanya conjunta, a la innovació de les mesures permanents realitzades a favor de la mobilitat sostenible i a l’estratègia de comunicació.

Només poden presentar-se a aquestes premis aquells ajuntaments participants a la Setmana de la Mobilitat, que compleixin els tres criteris de participació:

  1. Organitzar activitats entre el 16 i el 22 de setembre, considerant el tema central de cada edició.
  2. Implementar al menys una mesura permanent que contribueixi al canvi del vehicle privat cap a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.
  3. Organitzar un Dia Sense Cotxes, reservant a vianants, ciclites i transport públic, una o diverses àrees de la ciutat, durant tot el dia (preferiblement el 22 de setembre).


Aquest premi compta amb dues categories una per a municipis de més de 50.000 habitants i una altra per a municipis de menys de 50.000 habitants.

Els ajuntaments interessats en participar, han d’enviar a la coordinació europea de la Setmana de la Mobilitat, organitzadors d’aquests premis:

  • Formulari d’inscripció omplert en anglès (màxim 20 pàgines).
  • Mapa de l'àrea restringida al trànsit en el Dia sense cotxes.
  • Còpia de la carta d’adhesió a la Setmana (signada per l’alcalde/essa o regidor/a).
  • Un recull de materials de difusió utilitzats durant la Setmana, preferiblement en format digital via Wetransfer o alguna altra plataforma semblant.

Aquesta documentació l'heu d'enviar a juan.caballero@eurocities.eu.

El termini d’entrega s'obrirà el 24 de setembre de 2018.

Un jurat d’experts independents en mobilitat urbana tria els guanyadors. La cerimònia d’entrega d’aquests premis, normalment se celebra a Brussel·les, el mes de març de l’any següent, i està presidida pels Comissaris Europeus de Medi Ambient i Transport.

Els guanyadors del Premi rebran un vídeo de tres minuts, en anglès i en la seva llengua, que destacarà els seus èxits. A més a més, promocionaran la ciutat guanyadora i els finalistes a través dels canals de la campanya.

Tota la informació d’aquests Premis es troben a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Premi de Planificació de Mobilitat Urbana Sostenible (SUMP Award)

El Premi de Planificació de Mobilitat Urbana Sostenible (SUMP Award), promogut per la Unió Europea, reconeix les autoritats locals que han desenvolupat un pla de mobilitat que satisfà les diverses necessitats de transport de les persones i les empreses, alhora que millora la qualitat de vida.

Cada any, el premi destaca diferents aspectes de la planificació de la mobilitat. El premi de 2013 reconeixia l’èxit de les polítiques territorials i d’integració, mentre que l’edició del 2014 buscava l’aplicació de la monitorització amb la idea de fer millores. L’edició de 2015 es va centrar en la prestació de la multimodalitat i la intermodalitat en la planificació de la mobilitat urbana sostenible. L'any 2016 es va dedicar a les mercaderies dins de la planificació de mobilitat urbana sostenible. L'edició passada es va centrar en la mobilitat compartida dins la planificació de la mobilitat urbana sostenible i aquest any ressalta la intermodalitat per fomentar una mobilitat més sostenible.

Premi

Els representants polítics o d’alt nivell de fins a deu ciutats preseleccionades, inclosos els tres finalistes, seran convidats al lliurament de premis, que tindrà lloc al març o abril de 2019 a Brussel·les. El guanyador rebrà un vídeo professional que destacarà la inclusió de la intermodalitat en el sistema de transport local. Al lliurament de premis també es presentaran vídeos més curts que ressaltaran els èxits dels finalistes.

El termini d’entrega de la candidatura finalitza l'1 d'octubre de 2018.

Teniu tota la informació detallada en anglès aquí.

Formulari d’inscripció.

Més informació d’aquests Premis a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2018 (Premis SEMS-2018)

Més informació a partir del juliol de 2018.

Data d'actualització:  04.06.2018