• Imprimeix

Premis

Premi de fotografia i vídeo de la Setmana Europea de la Mobilitat "ClicMob!"

Del 12 al 26 de setembre de 2018 se celebra el concurs de fotos i vídeos ‘ClicMob!’, el qual consisteix en la publicació de fotografies i vídeos sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2018 a la xarxa Instagram.

Els premis del concurs són els següents:

Premi FOTO
Un abonament de transport públic per a tot un any.

Premi VÍDEO
Una estada a la Vall de Núria. Vàlid per una estada d’una nit per a dues persones a l’Hotel Vall de Núria en règim de dormir més esmorzar. Cal consultar disponibilitat abans de fer la reserva. Vàlid per a la temporada d’hivern 2018/2019.

Premi DIFUSIÓ
Un bitllet a Port Aventura per a dues persones. Vàlid per a dos bitllets combinats amb el parc Port Aventura World. Inclou el desplaçament d'anada i tornada des de qualsevol estació de Rodalies de Catalunya. Inclou l'entrada d'un dia al parc.

Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat (EMW Award)

El premi europeu “European Mobility Week Award” (EMW Award), promogut per la Direcció General de Medi Ambient de la Unió Europea, vol recompensar les activitats desenvolupades per les autoritats locals dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l’intercanvi d’experiències d’èxit en la seva organització.

Es dóna especial atenció a la campanya conjunta, a la innovació de les mesures permanents realitzades a favor de la mobilitat sostenible i a l’estratègia de comunicació.

Només poden presentar-se a aquestes premis aquells ajuntaments participants a la Setmana de la Mobilitat, que compleixin els tres criteris de participació:

  1. Organitzar activitats entre el 16 i el 22 de setembre, considerant el tema central de cada edició.
  2. Implementar al menys una mesura permanent que contribueixi al canvi del vehicle privat cap a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.
  3. Organitzar un Dia Sense Cotxes, reservant a vianants, ciclites i transport públic, una o diverses àrees de la ciutat, durant tot el dia (preferiblement el 22 de setembre).


Aquest premi compta amb dues categories una per a municipis de més de 50.000 habitants i una altra per a municipis de menys de 50.000 habitants.

Els ajuntaments interessats en participar, han d’enviar a la coordinació europea de la Setmana de la Mobilitat, organitzadors d’aquests premis:

  • Formulari d’inscripció omplert en anglès (màxim 20 pàgines).
  • Mapa de l'àrea restringida al trànsit en el Dia sense cotxes.
  • Còpia de la carta d’adhesió a la Setmana (signada per l’alcalde/essa o regidor/a).
  • Un recull de materials de difusió utilitzats durant la Setmana, preferiblement en format digital via Wetransfer o alguna altra plataforma semblant.

Aquesta documentació l'heu d'enviar a juan.caballero@eurocities.eu.

El termini d’entrega s'obrirà el 23 d'octubre de 2018.

Un jurat d’experts independents en mobilitat urbana tria els guanyadors. La cerimònia d’entrega d’aquests premis, normalment se celebra a Brussel·les, el mes de març de l’any següent, i està presidida pels Comissaris Europeus de Medi Ambient i Transport.

Els guanyadors del Premi rebran un vídeo de tres minuts, en anglès i en la seva llengua, que destacarà els seus èxits. A més a més, promocionaran la ciutat guanyadora i els finalistes a través dels canals de la campanya.

Tota la informació d’aquests Premis es troben a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Premi de Planificació de Mobilitat Urbana Sostenible (SUMP Award)

El Premi de Planificació de Mobilitat Urbana Sostenible (SUMP Award), promogut per la Unió Europea, reconeix les autoritats locals que han desenvolupat un pla de mobilitat que satisfà les diverses necessitats de transport de les persones i les empreses, alhora que millora la qualitat de vida.

Cada any, el premi destaca diferents aspectes de la planificació de la mobilitat. El premi de 2013 reconeixia l’èxit de les polítiques territorials i d’integració, mentre que l’edició del 2014 buscava l’aplicació de la monitorització amb la idea de fer millores. L’edició de 2015 es va centrar en la prestació de la multimodalitat i la intermodalitat en la planificació de la mobilitat urbana sostenible. L'any 2016 es va dedicar a les mercaderies dins de la planificació de mobilitat urbana sostenible. L'edició passada es va centrar en la mobilitat compartida dins la planificació de la mobilitat urbana sostenible i aquest any ressalta la intermodalitat per fomentar una mobilitat més sostenible.

Premi

Els representants polítics o d’alt nivell de fins a deu ciutats preseleccionades, inclosos els tres finalistes, seran convidats al lliurament de premis, que tindrà lloc al març o abril de 2019 a Brussel·les. El guanyador rebrà un vídeo professional que destacarà la inclusió de la intermodalitat en el sistema de transport local. Al lliurament de premis també es presentaran vídeos més curts que ressaltaran els èxits dels finalistes.

El termini d’entrega de la candidatura finalitza l'1 d'octubre de 2018.

Teniu tota la informació detallada en anglès aquí.

Formulari d’inscripció.

Més informació d’aquests Premis a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2018 (Premis SEMS-2018)

El Ministeri per a la Transició Ecològica, convoca la VIII Edició dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2018 (Premis SEMS-2018), dirigits a tots els ajuntaments, organitzacions, institucions i empreses, que hagin participat en el projecte Setmana Europea de la Mobilitat, l'any 2017 que compleixin els requisits d'adhesió del projecte, així com aquells professionals dels mitjans de comunicació que hagin difós els valors de la mobilitat sostenible entre el 16 de setembre de 2017 i el dia de finalització d'aquesta convocatòria.

El termini d'enviament de candidatures és fins el dia 26 d'octubre de 2018.

El Premi comptarà amb tres categories:

1. Premis SEMS-2018 per a ajuntaments: Mesures permanents 2017 en la qual es valorarà les mesures permanents implementades en el municipi com a part de la seva participació en el projecte SEM l'any 2017. El premi es divideix en les subcategories següents:  

  • Premis SEMS-2018 per a ajuntaments de més de 50.000 habitants. 
  • Premis SEMS-2018 per a ajuntaments de 3.000 a 50.000 habitants. 
  • Premis SEMS-2018 per a ajuntaments de menys de 3.000 habitants.

2. Premis SEMS-2018 per a organitzacions, institucions i empreses: Bones Pràctiques 2017, en la qual es valorarà les bones pràctiques implementades en el seu àmbit d'influència com a conseqüència de la seva participació en el projecte SEM l'any 2017.

3. Premi SEMS-2018 per a professionals dels mitjans de comunicació, al millor treball publicat o difós en els mitjans de comunicació per a difondre els valors de la mobilitat sostenible l'any 2017 i fins el dia de finalització d'aquesta convocatòria.

Data d'actualització:  27.09.2018