6è Congrés Internacional de la Bicicleta

Ponents

Mikael Colville-Andersen

Mikael Colville-Andersen és expert en disseny urbà i CEO de Copenhagenize Design Co, assessora a les ciutats i pobles de tot el món en relació amb l'urbanisme ciclista i el restabliment de la bicicleta com a mitjà de transport a les ciutats. És especialista en planificació urbana i política, màrqueting, comunicació, disseny urbà, disseny gràfic, cinematografia i fotografia. 

Mikael Colville-Andersen

Informació relacionada

Xavier Flores

Director general d’Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. Nascut a Barcelona l’any 1968. Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Des del 1994 ha desenvolupat la seva carrera professional al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i al Departament de Territori i Sostenibilitat en diferents llocs de treball a la Direcció General d’Urbanisme, el Programa de Planificació Territorial, la Secretaria de Mobilitat i a la Direcció General de Transports i Mobilitat, de la qual ha estat subdirector general d’Infraestructures des de l’any 2008. Sempre ha treballat en temes associats a la planificació, projecció i execució d’infraestructures i la seva relació amb l’ordenació del territori i l’urbanisme.

Actualment, també és membre de la Comissió d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Col·legi de Camins, membre de la Junta Directiva del RailGrup i professor del postgrau en Smart Mobility de la UPC.

Xavier Flores

Florian Schneider

Florian Schneider va estudiar primer Enginyeria Ambiental a la Technical University de Munic i després Ciències i Gestió Ambiental a la Université Libre de Brussel·les. Es va graduar el 2012 amb la temàtica "La reintroducció del tramvia a França - un benefici per al medi ambient". A partir d’aleshores, va treballar durant 3 anys i mig per la ciutat de Friburg, al departament de Planificació del Transport. Les seves responsabilitats incloïen la planificació d'un projecte de bicicletes multiusuari, la planificació i implementació d'una xarxa local de cotxes multiusuari, el disseny d’una infraestructura ciclista, i per últim la coordinació de les activitats de màrqueting sobre el ciclisme a la ciutat. Des del juliol de 2016, Schneider està investigant les opcions de ruta dels ciclistes en un doctorat a la Delft University of Technology dels Països Baixos.    

Florian Schneider

Frans Jan van Rossem

Cap del programa Cycling de la ciutat d'Utrecht. Nascut a Utrecht l’any 1963 i amant de les bicicletes, va estudiar Geografia Humana i un grau d’Ensenyament. Després dels seus estudis va tenir diferents feines al sector privat abans de començar a treballar per la ciutat d'Utrecht el 1999. Des de llavors ha ocupat diversos càrrecs de direcció en una àmplia varietat d’àrees. Fa tres anys va començar com a director del programa Cycling.

En aquest moment està treballant per a què Utrecht sigui la ciutat més bike-friendly del món. Es vol assolir un creixement popular habitable, accessible i econòmicament fort a la ciutat. Està convençut que la bicicleta ha d'exercir un paper més important per aconseguir el seu objectiu i per això es dona prioritat en les polítiques de mobilitat del municipi.

El pla d'acció Utrecht – we all cycle! és el resultat tangible del pla estratègic Utrecht Attractive and Accessible (UAA). L’UAA se centra en aconseguir l'equilibri adequat entre l'accessibilitat, la bellesa i l'habitabilitat el 2030.

 

 

Frans Jan van Rossem

Pierre-Marie Garnier

Després de 8 anys treballant en el desenvolupament d’energies renovables (eòlica, metanització i l'energia geotèrmica profunda), Pierre-Marie Garnier va canviar de rumb el 2016 per treballar en el desenvolupament de mitjans de transport sostenible com a cap del projecte de la bicicleta per la ciutat d'Estrasburg. Com a projectes principals compta amb el desenvolupament de VéloStras (autopista per a bicicletes a Estrasburg), control administratiu del sistema d’ubicació de bicicletes i el desenvolupament de l'ús de la bicicleta de càrrega, entre d'altres.

Pierre-Marie Garnier