• Imprimeix

Què és una reserva Starlight i una destinació turística Starlight?

imatge

Una reserva Starlight és un espai natural protegit en què s’estableix un compromís per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. Un dels principals objectius de la declaració de Reserva Starlight és la preservació de la qualitat del cel fosc, així com també, fomentar els diferents valors associats ja siguin culturals, científics, astronòmics, paisatgístics o naturals.

Una destinació turística Starlight és un lloc visitable el qual també gaudeix d’una excel·lent qualitat del cel fosc per tal de poder contemplar el firmament i és, a la vegada especialment apte per a desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural. Un dels principals objectius és fomentar la millora de la qualitat de les experiències turístiques.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un espai que, per la seva bellesa i característiques, gaudeix d’una qualitat del cel fosc excel·lent i d’una contaminació lumínica pràcticament inexistent. Representa un exemple de protecció i conservació i, aprofitant el seu patrimoni natural, paisatgístic, cultural i científic, ara s’incorpora l’observació del firmament i el “Turisme de les Estrelles”, integrant ciència i turisme. D’aquesta manera es poden obrir noves línies d’investigació basades en aquest recurs natural, millorar la qualitat de les visites i desestacionalitzar el turisme.

Data d'actualització:  09.11.2017