Novetats
Centre de Documentació de Medi Ambient
Departament de Territori i Sostenibilitat
Gener 2016 #95
Ha sortit publicat el número 52 de la revista "Medi ambient. Tecnologia i cultura"

Aquest número monogràfic ens proposa una reflexió coral sobre el consum responsable des de diferents mirades acadèmiques i polítiques, amb la finalitat de posar en relleu les línies estratègiques que permetin transformar la manera de consumir i de viure.

Llegiu-ne més

Per consultar els llibres en el catàleg premeu "Llegiu-ne més"

Novetats bibliogràfiques

Mediación ambiental: Recursos y experiencias

La mediació té un paper fonamental en els conflictes ambientals, en els quals hi ha sempre un interès participatiu. Aquest llibre vol servir de punt de partida bàsic i conté una petita mostra del que s’està treballant a escala local, regional i internacional.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els tossols del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Llibre guia sobre un patrimoni natural especialment important perquè és suport d’altres valors patrimonials com el geològic. Aquesta publicació és el resultat d’un treball de més d’un any i mig en l’inventari d’una morfologia volcànica localitzada damunt de determinades colades de lava anomenada tossols. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Inspiring subnational climate action: cases and lessons from regional governments

Recull d'estudis de casos presentat per la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible com a contribució a la COP 21 de París. Cal destacar-ne les 6 aportacions de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, la Direcció General de Polítiques Ambientals i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Govern de Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Llibres electrònics

Soil Atlas 2015: facts and figures about earth, land and fields

Publicació de dues entitats alemanyes, Fundació Heinrich Böll i l'Institut d'Estudis Avançats sobre Sostenibilitat, que aplega informació actualitzada sobre l'estat actual dels sòls de què depenem i remarca les amenaces que afronten avui dia. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Buenas prácticas para la observación de oso, lobo y lince en España

Bones pràctiques que faciliten pautes, orientacions i recomanacions senzilles per observar adequadament les espècies esmentades, redueixen efectes indesitjats, enriqueixen l'experiència i fomenten la sensibilització quant a la conservació de la biodiversitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Teoría y paisaje II: paisaje y emoción. El resurgir de las geografías emocionales

Segon número de la col·lecció "Teoría y paisaje", que recull els textos presentats en el seminari homònim celebrat el març de 2014 al Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. 

Llegiu-ne més
shadow bottom

Més que llibres

El viaje del Emperador: Érase una vez en la Antártida... (DVD)

Cada any, els pingüins Emperador recorren centenars de quilòmetres i afronten nombrosos perills a l'Antàrtida: una epopeia per sobreviure, criar i alimentar els seus fills. "El viatge de l'Emperador" és un documental del director francès Luc Jacquet que ens explica aquesta epopeia en 80 minuts.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Quins són els nostres científics més influents?

L’empresa Thomson Reuters ha presentat la versió 2015 del lloc web Highly Cited Researchers, on es pot localitzar el personal investigador internacional més influent en l’actualitat. L’edició 2015 presenta els 3.216 investigadors d’arreu del món que apleguen l’1% més elevat de citacions per camp científic i any.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Webs d'interès

Naturaleza – Magrama

L’aplicació Natura–Magrama és una guia per consultar els espais naturals d’Espanya. Presenta serveis de visualització, geolocalització, consulta i anàlisi d’informació geogràfica per a particulars i professionals del sector. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Photo Contest 2015

La imatge d'un tornado a Colorado és la foto guanyadora de l'edició 2015 del concurs de la revista "National Geographic", que es presenta a Photo Contest 2015. En aquest web es pot passejar per una línia de temps que, durant 11 setmanes, ens ensenya totes les fotos que han participat en aquest concurs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2339-7853 | Dipòsit legal: B.28805-2013

Departament de Territori i Sostenibilitat