Novetats
Centre de Documentació de Medi Ambient
Departament de Territori i Sostenibilitat
Agost 2016 #101
Ja podeu consultar el directori de centres amb documentació ambiental a Catalunya

El directori, elaborat pel Centre de Documentació de Medi Ambient, recull biblioteques públiques, universitàries i especialitzades i també altres centres amb col·leccions de documentació específica relacionada amb el medi ambient.

Està dividit per demarcacions. De cada centre, hi trobareu l’adreça i el contacte, el tipus de biblioteca (pública, universitària...), la temàtica ambiental que recull i l’accés al seu portal web.

Llegiu-ne més

Novetats bibliogràfiques

Diccionario de la recuperación

Editat pel Gremi de Recuperació de Catalunya, inclou un vocabulari general: compostatge, incineradores, recuperació i reciclatge, i abocadors, i inclou també un vocabulari segons el material recuperat: fustes, metalls, paper plàstics, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Manual para la evaluación de campo de la degradación de la tierra

Aquest pràctic manual presenta indicadors senzills, no tècnics, per a l'avaluació de la degradació de la terra al camp. Basat en la perspectiva de l'agricultor, els mètodes seleccionats confereixen una especial significació a situacions agrícoles reals, ajudant al professional de camp a comprendre, no només l'impacte de la degradació, sinó també els beneficis que es poden obtenir en corregir aquesta situació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La flora fòssil de Montjuïc (Barcelona)

El jaciment de plantes fossilitzades que ha estat objecte d'estudi i publicació per Joan Vicente Castells va ser descobert el mes de juny de l'any 1961 a la vessant S-SO de la muntanya de Montjuïc.
La seva col·lecció, composta per més de 300 exemplars, va ingressar al Museu de Ciències Naturals de Barcelona l'any 2002.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Llibres electrònics

Millors tècniques disponibles en el sector del ciment a Catalunya

L'objectiu de la Guia és facilitar a les empreses catalanes les millors tècniques disponibles de fabricació del ciment, per tal de fer-les més competitives, avançar cap a un desenvolupament a tot Europa i assolir una millora contínua en el funcionament de les activitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe 2015 RiusCat

L’Informe RiusCat 2015 sintetitza els resultats del Projecte Rius durant l’any 2015 pel que fa a les inspeccions de rius. Consta de 3 anàlisis: social, ambiental i econòmica, i unes conclusions finals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Atlas de las praderas marinas de España

L'objectiu és realitzar el primer inventari de les praderies d'angiospermes marines cartografiades i estudiades en totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol amb litoral, amb vista a determinar l'estat actual de coneixement de la seva distribució, extensió, estat de conservació i trajectòries.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Més que llibres

Distintiu de garantia de qualitat ambiental als allotjaments turístics: el reconeixement a un model turístic sostenible

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha editat aquesta nova publicació per tal de facilitar la difusió d’aquest sistema d’etiquetatge ecològic als allotjaments turístics.
Aquest document té un format clar, entenedor i atractiu per als allotjaments i per als seus clients.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Agenda GEPEC

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, proposa una sèrie d’activitats durant tot l’any i apte per tots el públics, per endinsar-se en el món del medi ambient i el patrimoni natural més proper, especialment a les Terres de l’Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Webs d'interès

NaturaLocal

NaturaLocal, descriu rutes intrèpides, per descobrir castells, per fer amb infants, per viure la primavera o la tardor, per fer camins de ronda, etc. Dóna també consells per gaudir del senderisme o per fotografiar correctament els paisatges o la flora, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
IASTracker

IASTracker consisteix en el desenvolupament d'una App per localitzar espècies exòtiques invasores, ja siguin animals o vegetals, inicialment sobre Catalunya i Bèlgica, però escalable a qualsevol regió europea.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2339-7853 | Dipòsit legal: B.28805-2013

Departament de Territori i Sostenibilitat