Novetats
Centre de Documentació de Medi Ambient
Departament de Territori i Sostenibilitat
Juny 2016 #100
Tornen les bibliopiscines i les biblioplatges

Les biblioteques públiques de Catalunya tornen a sortir a fora per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, llacs, terrasses... És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, bibliollacs, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins.

Ja podeu consultar el directori de bibliopiscines, biblioplatges i altres serveis exteriors.

Llegiu-ne més

Per consultar els llibres en el catàleg premeu "Llegiu més"

Novetats bibliogràfiques

+prevenció; -residus

Guia que ajuda a fer un pla de prevenció de residus als centres educatius, conèixer experiències d'altres centres, i aconseguir un estalvi econòmic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Impacts of Global Warming on Polar Ecosystems

El contingut d’aquesta obra es basa en el segon d'una sèrie de debats organitzats conjuntament pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació BBVA sobre les repercussions del canvi climàtic sobre el planeta.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Estudi de concreció d’un sistema de bancs de conservació de la natura a Catalunya

Aquest estudi, elaborat pel Servei d’Avaluació Ambiental de Projectes de la Direcció General de Polítiques Ambientals, pretén establir una proposta de metodologia per al sistema de càlcul de crèdits de biodiversitat en Bancs de Conservació de la Natura (BaCos).

Llegiu-ne més
shadow bottom

Llibres electrònics

Educar a favor d’una nova cultura ambiental de l’aigua

Aquesta tesi doctoral és un estudi de casos que per identificar i analitzar les condicions i les activitats que contribueixen a la formació d'una nova cultura ambiental de l'aigua en l'alumnat de l'Educació Primària (EP) i en els estudiants del Grau d'Educació Primària (GEP).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe sobre oci nocturn i convivència ciutadana

Informe elaborat a partir de les queixes rebudes pel Síndic de Greuges sobre la contaminació acústica, que aquest últim any han arribat a 189, cosa que representa un increment de gairebé el 23% respecte del 2010.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cambio climático en el medio marino español: impactos, vulnerabilidad y adaptación

El canvi climàtic planteja importants reptes per a l'ecosistema marí espanyol: es veurà afectat per una sèrie d'impactes directes i indirectes sobre moltes de les seves espècies i hàbitats i, en conseqüència, en quedaran afectades la pesca i altres formes d'aprofitament dels seus recursos.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Més que llibres

Un grup d’estudiants de la Fundació Pere Tarrés visita el CDMA

El passat 9 de juny, vint-i-cinc estudiants de la Unitat Formativa de Documentació i Difusió Ambiental acompanyats de la professora Regina Corts van visitar el Centre de Documentació de Medi Ambient; buscaven principalment informació sobre educació ambiental. Alguns d’ells es van fer usuaris i es van poder emportar llibres en préstec.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Deixa’t guiar

El Parc Natural de l’Alt Pirineu amplia l’app “Deixa’t guiar” amb una secció per a fotoincidències. L’aplicació permet que els usuaris del parc facin i enviïn fotografies d’incidències, com ara murs o ponts malmesos, per tal que els tècnics del Parc les analitzin i iniciïn totes les accions necessàries per resoldre-les.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Webs d'interès

El camí dels bons homes

Itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200 quilòmetres que va des del Santuari de Queralt fins al Castell francès de Montsegur. Es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en BTT.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ecosia

Ecosia és un motor de cerca en línia creat l’any 2009 que treballa amb un cercador personalitzat de Google.

Té com a objectiu donar el 80% dels seus ingressos publicitaris a programes de plantació d’arbres organitzats per associacions, com WeForest, i d’aconseguir plantar més de 1.000 milions d’arbres arreu del món abans del 2025.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2339-7853 | Dipòsit legal: B.28805-2013

Departament de Territori i Sostenibilitat