Butlletí de medi ambient
Departament de Territori i Sostenibilitat
Octubre 2018 #451
Informe amb els resultats de la Campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a Catalunya de 2018

Durant la Campanya s’han enregistrat 52 hores de superació del llindar d’informació (LLI) a la població, un valor molt similar al de l’any anterior, amb 60 hores de superació.

Les superacions s’han produït en 20 dels 48 punts on enguany s’ha mesurat aquest contaminant. Les zones de qualitat de l’aire on s’ha superat el llindar d’informació a la població són l’Àrea de Barcelona (ZQA 1), el Vallès-Baix Llobregat (ZQA 2), el Camp de Tarragona (ZQA 4), la Plana de Vic (ZQA 6), les Comarques de Girona (ZQA 8) i el Pirineu Oriental (ZQA 11). Per altra banda, no s’ha produït cap superació del llindar d’alerta (LLA).

Llegiu-ne més

Novetats

El nou Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental als parcs naturals preveu una seixantena d'accions

Per primer cop, Catalunya compta amb un document per ordenar i planificar globalment les activitats d’educació i voluntariat ambiental als parcs naturals amb una vigència de quatre anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Set nous itineraris d'interès arqueològic al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Les rutes, emplaçades a les valls de Núria i Coma de Vaca, uneixen vestigis del període Neolític, l'època Romana, l'edat mitjana, fins a períodes més recents, i són fruit de set anys d'investigació per part de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Finalitza el pla pilot de recol·lecció de bolets amb autorització al paratge de Poblet

Aquesta temporada no caldrà obtenir un permís per recollir bolets dins el paratge i la seva zona d’influència.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Diagnosi i situació actual del Cranc Blau al delta de l'Ebre

Informe publicat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que presenta els resultats de la diagnosi del cranc blau (Callinectes sapidus) a la mar de l'Ebre, des de les cases d'Alcanar fins a l'Ampolla, que té com a objectiu obtenir informació de l'estat actual de les poblacions de l'espècie.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Balanç de la campanya d'incendis 2018

Els incendis forestals declarats entre juny i setembre han cremat 115 hectàrees en una campanya excepcional pel bon comportament de la meteorologia, la millor dels últims 15 anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Conferència Internacional de l'Aliança pel Clima 2018

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona són membres de l'Aliança pel Clima, la qual per primera vegada reunirà al sud d'Europa agents internacionals i representants institucionals a aquest esdeveniment d'impacte internacional.

Llegiu-ne més
shadow bottom
S’inicia una prova pilot per a la recollida selectiva de xeringues, agulles i altres elements punxants en deixalleries

Els ens locals que disposin de deixalleria i que vulguin implantar la recollida al seu territori ho podran fer a partir del gener 2019.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Distintiu de garantia de qualitat ambiental per al Metropolitan de Badalona i per a quatre biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Quatre empreses de vehicles de transport del Vallès obtenen el distintiu de garantia de qualitat ambiental per a les seves flotes

El distintiu per a flotes de vehicles valora múltiples aspectes ambientals. Entre els principals hi figura el nivell d’emissions en base a les categories EURO.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Agenda d'activitats

Podeu enviar les activitats a través de la Bústia de contacte.

Twitter @mediambientcat Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2014-4067

logo_generalitat