Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Departament  > Plans  > Plans sectorials  > Plans de territori  > Plans comarcals de muntanya
 

Plans comarcals de muntanya

La Llei 2/1983, de 9 de març, d’alta muntanya defineix, a l’article 4.1, el Pla comarcal de muntanya com la principal eina d’aplicació de la Llei. El mateix article determina els continguts mínims del Pla i estableix els trets fonamentals del seu funcionament, principalment el període de vigència i el procediment de tramitació.

Per a cada una de les deu comarques de muntanya ­–l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran– el Govern de la Generalitat aprova un pla comarcal de muntanya. Aquests documents, elaborats amb la col·laboració dels departaments de la Generalitat, els consells comarcals corresponents o el Conselh Generau d'Aran i la població de la comarca consten, entre d'altres, dels apartats següents: 

  • Diagnosi, que conté l'estudi socieconòmic de la comarca. i l’explicitació de les possibilitats de desenvolupament dels diversos sectors econòmics, socials i de serveis.
  • Programa d’actuacions, on, desglossat pels diversos agents de l’Administració de la Generalitat i de l’Estat, apareix un llistat d’actuacions a emprendre al llarg del període de vigència del Pla.
  • El pla d'inversions directes i complementàries. Són inversions directes aquelles que programen i executen els diversos organismes de la Generalitat i les d'altres administracions que actuen al territori de les comarques de muntanya. Les inversions complementàries són aquelles que depenen directament de l'òrgan del Departament de Territori i Sostenibilitat encarregat de la política de muntanya.

 

Els primers plans comarcals de muntanya van entrar en vigor l'any 1990. Actualment està vigent la quarta generació de plans comarcals, que abraça el període 2009-2012.

Data d'actualització: 14.02.2011