Catalunya Futur Verd

 

Un compromís vintcentista per a una nova territorialitat | Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental | Una estratègia de país per fer compatible la vocació global amb la vinculació al lloc

 

El moment fundacional que viu Catalunya, juntament amb el repte de refer el devessall social generat per la crisi, és una gran oportunitat per posar la ciència i el coneixement al servei d’un nou model de creixement. Tal com el noucentisme, a les portes d’un nou segle, va posar la cultura al servei de la creació de l’imaginari d’un país millor, avui també es donen les condicions per construir els fonaments d’una economia intel·ligent basada en l’eficiència ambiental. Hem descobert els límits, la necessitat d’internalitzar els costos socials i ambientals i d’implementar una nova cultura conversacional amb l’entorn natural; ara cal traduir aquesta consciència en un nou marc d’actuació global i local, en el qual la implementació de les polítiques ambientals estigui en el procés de la presa de decisió des del primer moment.

En aquest context, el cicle pretén contribuir a re-elaborar i actualitzar el concepte de la sostenibilitat definit a finals del segle passat.

 

Cicle de tres jornades de debat i reflexió a La Pedrera, Barcelona

 

JORNADA I  Un compromís vintcentista per a una nova territorialitat. (Bases culturals)
22 de març de 2017

JORNADA II Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental. (Bases biofísiques) 
26 d'abril de 2017

JORNADA III Una estratègia de país per fer compatible la vocació global amb la vinculació al lloc. (Bases polítiques) 
18 de maig de 2017

 

 #CatFuturVerd

Data d'actualització:  21.11.2016