Les organitzacions no governamentals aporten una visió àmplia i transversal dels reptes ambientals globals necessària per a l'elaboració de propostes integradores.

Organitzacions internacionals no governamentals

 Algunes organitzacions són referents mundials en el seu camp d'expertesa i aporten una visió complementària. D'aquesta manera, el seu paper en les negociacions i els debats internacionals sobre els acords ambientals és molt destacat i necessari.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) és la xarxa ambiental més gran del món que inclou governs, organitzacions no governamentals, institucions internacionals i empreses. La UICN promou la recerca científica i projecta sobre el terreny per trobar solucions factibles per reduir la pressió sobre els sistemes naturals.

El Fons Mundial per la Natura (conegut com a WWF, per les sigles en anglès) és una de les principals organitzacions conservacionistes del món que treballa per la preservació de les espècies i els seus ecosistemes.

The Climate Group és una organització que aplega governs i empreses per a la transformació cap a una economia mundial baixa en carboni i garantir un futur pròsper.

Data d'actualització:  16.12.2010