• Imprimeix

Salutació del conseller

Damià Calvet i Valera

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1968. 

Diplomat en Ciències i Tecnologies de l'Edificació per la Universitat Ramon Llul i diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Postgrau en Direcció Immobiliaria per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Associació de promotors i constructors d'edificis. 
 
Anteriorment ha ocupat altres responsabilitats al Govern de la Generalitat:

Director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i president de CIMALSA (2013-2018), Secretari de Territori i Mobilitat (2010-2012), empreses públiques de transformació de sòl per a l’activitat econòmica i residencial i la promoció pública d’habitatge. Director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004), Cap de Gabinet del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001).

També ha ocupat altres càrrecs en l’àmbit municipal:

Tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2015-2018)  i regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1999-2003).

 
En l’àmbit privat, va treballar com a delegat a les Illes Balears del grup immobiliari Vertix. Va ser vicepresident de l’Associació de Promotors immobiliaris de Mallorca, membre del Consell d’administració de l’Institut Balear de l’Habitatge i vocal de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca. Ha estat docent del programa de Màster de Project Management en Edificació de la Universitat Politècnica de Catalunya. Soci fundador de l’editorial Dèria Editors.

Va militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des del 1984 al 1998 i en va ser secretari d’organització i secretari general adjunt. Va militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) on va ser conseller nacional i president de la Sectorial de Política territorial i Habitatge. Actualment milita al PDeCAT i és membre del seu Comitè nacional i coordinador de l’Àmbit de Territori i Medi ambient. 

Ha estat nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per Decret 3/2018, de 29 de maig.

Informació relacionada