Accés al contingut Accés al menú de la secció
Departament de Territori i Sostenibilitat

Actualitat Dimarts, 03 de març de 2015

 

 
 • Procés de participació per a una Llei del litoral (27.02.2015)

  El Govern ha aprovat la memòria prèvia de l’Avantprojecte de llei d’ordenació del litoral català que articularà un model de gestió integrada de l’espai costaner, en consonància amb les recomanacions de la Unió Europea. Abans d’iniciar la redacció d’aquesta Llei es considera important donar a conèixer els treballs previs d’aquesta iniciativa i crear un espai on es pugin debatre les visions dels agents i actors socials que conflueixen al litoral català per tal de recollir les propostes i les aportacions que en sorgeixin. El procés de participació s'estructura en dues sessions de debat, totes dues amb el mateix contingut, distribuïdes territorialment. Ja estan obertes les inscripcions.

 • Acords en infraestructures estratègiques   (20.02.2015)

  Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment han acordat impulsar tot un conjunt d’infraestructures estratègiques, ferroviàries i viàries, algunes de les quals, a més, permeten la connexió amb instal·lacions portuàries i aeroportuàries i corresponen a actuacions d’un alt retorn econòmic i social. Els acords presos suposen el desdoblament de l’R3 i un pla d’actuacions prioritàries de Rodalies, fer arribar l’alta velocitat a l’aeroport de Girona, licitar les obres dels accessos ferroviaris al port de Barcelona, l’inici de les obres del nou tren llançadora a l’aeroport, la represa d’obres del Quart Cinturó, millores en la seguretat viària a l’N-340 i l’N-240, el desdoblament de l’N-II a Girona i la implantació del tercer fil al corredor mediterrani en les dues vies entre Castellbisbal-Vandellòs.

 • Nou Programa d’inspecció ambiental integrada per a l’any 2015   (18.02.2015)

  Té la finalitat que l’Administració ambiental porti a terme un seguiment i una vigilància eficaç i efectiva dels establiments que es consideren amb una incidència ambiental potencial més gran i garanteixi, entre d’altres, el compliment de les prescripcions fixades en les seves autoritzacions ambientals integrades i el de la normativa ambiental aplicable.


  •     El bloc del Departament    El Departament al Twitter     El Departament al Facebook     El Departament al Youtube     El Departament al Flickr     El Departament al Slideshare